Welke LEGO is leuk voor volwassenen?

Bijgewerkt: 12 december 2022

Je ziet jezelf nog zitten als kind. Legoblokjes verspreid over de grond. Op zoek naar dat ene stukje om je bouwwerk compleet te maken. En trots dat je je voelde als het eenmaal af was! Nu heb je de bouwstenen al jaren niet meer aangeraakt.

Weet je nog hoe het was? Laat je fantasie de vrije loop, want LEGO voor volwassenen is hartstikke leuk. Ga voor een set van een ruimteschip of een motor. Of bouw kunstwerken met steentjes die je door de jaren heen verzamelt. Steeds meer volwassenen ontdekken de ontspanning én uitdaging die  LEGO met zich meebrengt.

Nooit te oud om te spelen

Er zijn hele communities ontstaan rondom LEGO voor volwassenen. Er is zelfs een 18+ lijn in het leven geroepen om de volwassen bouwers tegemoet te komen. Deze sets bestaan uit meer Legostenen dan de sets voor kinderen en zorgen voor extra uitdaging door de complexiteit. De strak vormgegeven dozen spreken een ouder publiek aan.

LEGO speelt in op volwassenen met verwijzingen naar de jaren 80 en 90. Voor velen van ons gaat het hart sneller kloppen als we denken aan de Atari 2600 of het Nintendo Entertainment System van vroeger. Deze levensechte bouwwerken compleet met authentieke details, voeren je terug naar het slaapkamertje van je jeugd, waar je uren zou kunnen verdwalen in je gameconsole.

Thema’s voor volwassenen

LEGO werkt met thema’s. In het thema LEGO Art vind je sets waarmee je een portret van Elvis kan maken of een wandkaart van de wereld. In LEGO Ideas staan sets van De Sterrenwacht van Van Gogh of de Fender Stratocaster. De welbekende Nasa Spaceshuttle kom je tegen bij het thema LEGO Creater Expert.

Van Marvel, DC Comics en Disney zijn sets voor verschillende leeftijden beschikbaar. Ga voor het masker van The Black Panther of Batman en droom als Disney-fan weg bij het schitterende kasteel.

Is Harry Potter jouw held? Breng dan de magie tot leven in Kasteel Zweinstein of tijdens een ritje aan boord van de Zweinstein Express. Hedwig waakt trouw over de memento’s die je tegenkomt in de set Zweinstein Iconen – verzamelobjecten.

Iconisch bouwen

De skyline van Singapore of Londen vallen onder het thema LEGO Architecture, maar écht uitdagend zijn de sets met losse structuren.

Kies bijvoorbeeld voor de Taj Mahal. Deze set bestaat uit 2022 stenen. Bouw alle details na van dit gebouw, dat symbool staat voor eeuwige liefde. De crypte met de tombes van Mumtaz en Shah Jahan, de grote koepel, de 4 chhatri’s en de minaretten.

Of ga voor de 10.001-delige set van de Eiffeltoren. Dit bouwwerk, dat 149 centimeter de lucht in gaat, is de hoogste set ooit op de markt gebracht door LEGO. Alle bogen, dwarsverbindingen en balustrades in het geometrische ontwerp van dit monumentale gebouw zijn tot in detail nagemaakt.

Voetbalfans kunnen het stadion van hun favoriete club nabouwen. Ga bijvoorbeeld voor Camp Nou, thuisbasis van FC Barcelona of stort je op Old Trafford van Manchester United. Je kan ook sterspeler worden in je eigen elftal met het tafelvoetbalspel.

Of duik in de diepte met de LEGO Titanic. 9090 stenen om het volledige schip na te bouwen. Je bouwt het schip in drie delen waardoor de binnenkant ook te zien is. Laat je verrassen door de indrukwekkende details van het interieur, de grote trap, het ketelhuis en het promenadedek.

Ontdek de iconen van LEGO

Let’s get Technic

Houd je van ronkende motoren en zware machines? Die kun je terugvinden in het thema LEGO Technic. Binnen dit thema zijn veel gemotoriseerde sets te vinden die zijn te besturen met een afstandsbediening. Door de afstandsbediening te koppelen aan de gratis CONTROL+ app kun je bewegings- en geluidselementen toevoegen.

Voor liefhebbers van sportwagens gaan alle remmen los met zeldzame items zoals de Bugatti Chiron van 3599 bouwstenen. Deze authentieke replica geeft je een kijkje in de uitgebreide cockpit met functionerende Technic versnellingsbak van acht versnellingen.

LEGO volgt de Bugatti op met de stijlvolle Lamborghini Sián FKP 37. Gebruik de 3696 stenen om de V12-motor met bewegende zuigers in actie te zien. Met een code ontdek je nog meer mogelijkheden online.

Net zo bijzonder is de Cat D11 Bulldozer. Beleef urenlang bouwplezier met 3854 stenen. Als je klaar bent met bouwen gebruik je deze bulldozer om… je raadt het al: te bouwen! Met de CONTROL+ app neem je de controle over deze zware machine en ontdek je alle verschillende functies. Laat de ladder zakken om ‘in te stappen’ en de Catterpillar te besturen.

Ga op weg met LEGO Technic

Welke LEGO is leuk voor volwassenen?

LEGO is al lang niet meer alleen voor kleine jongens. Ook volwassenen genieten volop van de verschillende ontwerpen. En voor de vrouwen is er ook genoeg te kiezen. Bestel de Titanic of ga gewoon lekker voor die Bugatti.

De ontwerpers van LEGO werken hard om bouwen leuk te maken voor iedereen. De verschillende niveaus en thema’s maken LEGO voor ons allemaal toegankelijk. Gebruik de app om je LEGO-ervaring naar een hoger niveau te tillen en nog meer plezier te beleven!

Auteur: Sandra Janssen

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Welke LEGO is leuk voor volwassenen?
Schuiven naar boven