Beste Xiaomi telefoon

Bijgewerkt: 26 mei 2022

Voorheen stond Xiaomi bekend om zijn budget smartphones. Tegenwoordig is het een merk met goede specificaties. Zo hebben veel van deze smartphones uitstekende camera’s en een prima processor. De beste Xiaomi telefoon kom je dan ook in dit artikel tegen.

Over dit merk

Xiaomi is een Chinees bedrijf. Ze produceren smartphones, tablets en slimme elektronische apparaten, zoals een smartwatch. Dit bedrijf bestaat sinds 2010 en heeft zich vooral de laatste jaren goed weten te ontwikkelen. De smartphones van dit merk zijn niet alleen voordelig geprijsd, ook ontvang je een goede kwaliteit.

Beste Xiaomi telefoons

Wat is de beste Xiaomi smartphone? Jaarlijks brengt het merk een aantal nieuwe modellen op de markt. Hierbij kun je kiezen tussen de wat duurdere smartphones met uitstekende specificaties. Of de budgetmodellen die wat minder goed zijn. Ontdek drie keer de beste Xiaomi telefoon.

Xiaomi serie (voorheen Mi-serie)

De vlaggenschepen van dit merk zijn de Xiaomi modellen. Deze serie stond voorheen bekend als de Mi-serie. Smartphones uit deze serie zijn altijd voorzien van een Qualcomm Snapdragon processor. De Mi3 bleek tijdens een test zelfs de snelste Android smartphone ter wereld te zijn.

Je herkent de Xiaomi serie aan de naamgeving. Bijvoorbeeld Xiaomi 11T of de Mi 10T. Soms staat er dus nog steeds Mi in de benaming.

Smartphones uit deze serie zijn voorzien van uitstekende specificaties en goede functies. Bijvoorbeeld een top hoofdcamera, snelle processor en veel opslagruimte. Voor deze modellen betaal je vanaf € 229. De betere exemplarenkosten meer dan € 500. Dan weet je zeker dat je voor de beste Xiaomi telefoon gaat.

Bekijk Xiaomi Mi serie

Redmi serie

Als tweede in het rijtje beste Xiaomi smartphone is er een uit de Redmi serie.  Het eerste exemplaar uit deze serie werd in 2013 uitgebracht, toen nog bekend onder de noemer budget smartphone. Inmiddels is er op het gebied van kwaliteit veel verbeterd.

Neem nu de laatste Redmi Note, deze is voorzien van een Media Tek processor, beschermend Gorilla Glass, een triple hoofdcamera met een resolutie van 108 MP en een krachtige batterij. Of de Redmi Sport, deze is wat eenvoudiger maar sportief geprijsd. Bovendien is hij voorzien van FM-radio, handig tijdens het sporten.

Een Redmi toestel is verkrijgbaar vanaf € 99, oplopend tot meer dan € 300. In dit laatste geval betreft het de Redmi Note smartphones. De Redmi serie is van iets mindere kwaliteit als de Mi serie maar wel heel betaalbaar.

Naar Redmi serie

Mi Note serie

De laatste beste Xiaomi telefoon: de Mi Note serie. Ook hiermee doe je een uitstekende koop. Het gaat hier in principe om toestellen uit de Mi serie maar dan met wat extra’s. De Mi Note modellen zijn ook altijd groter, meestal met een scherm vanaf 6,4 inch.

Er zijn bij deze toestellen 2 tot wel 5 cameralenzen aanwezig (hoofdcamera). De selfiecamera heeft 1 tot 2 lenzen, afhankelijk van het model. Je maakt met deze toestellen haarscherpe foto’s. Bovendien heeft Xiaomi aan een uitstekende processor gedacht. Combineer dit met een groot werkgeheugen en het toestel werkt vlot en netjes.

Deze smartphones zijn niet goedkoop. Het voordeligste Mi Note model is verkrijgbaar vanaf € 395, je krijgt dan de Lite versie. De betere Xiaomi smartphones uit deze serie kosten vanaf € 700.

Bekijk Mi Note serie

Let op dat je de Mi Note niet met de Redmi Note verwart. De Redmi Note toestellen zijn van een iets mindere kwaliteit dan die uit de Mi Note serie.

Is Xiaomi een goed merk?

In het begin was Xiaomi vooral een go-to merk oftewel: lage prijs en lage kwaliteit. Vandaag de dag mag je van Xiaomi een goede kwaliteit verwachten. Aan de andere kant zijn de prijzen heel vriendelijk gebleven. Vergelijk dit maar eens met Samsung, waar je voor een topmodel meer dan € 1000 kwijt bent. Of een iPhone, de topmodellen kosten vaak meer dan € 1200.

Dit model heeft de beste camera

Je fotografeert graag, en wanneer je dit met je telefoon doet is dit nog eens extra praktisch. Welke Xiaomi heeft de beste camera? Ga in dit geval voor een model uit de Mi of de Mi Note serie, dan zit je altijd goed. Niet alleen hebben de camera’s uitstekende specificaties, ook de processor is van invloed op de beeldkwaliteit.

Is het slim om een Xiaomi te kopen?

Niemand kan jou zeggen wat je aan moet schaffen. Maar of het slim is om een Xiaomi te kopen: ja. De kwaliteit is namelijk prima, alhoewel nooit zo goed als de vlaggenschepen van Samsung of de nieuwste iPhones. Aan de andere kant past de beste Xiaomi telefoon heel goed binnen een (beperkt) budget.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste Xiaomi telefoon
Schuiven naar boven