Beste zakelijke beeldscherm (monitor)

Bijgewerkt: 26 mei 2022

Met een goed beeldscherm creëer je een thuiskantoor. Niet alleen geschikt voor thuiswerken maar natuurlijk ook voor op kantoor of binnen het bedrijf. Ontdek het beste zakelijke beeldscherm. Een monitor moet namelijk niet alleen helder en groot genoeg zijn maar ook nog eens ergonomisch in elkaar zitten.

Samsung beeldschermen

Over het algemeen komen Samsung monitoren zeer goed uit de bus. Ze zijn dan ook prima inzetbaar als het beste zakelijke beeldscherm. De gemiddelde prijs voor een goed Samsung beeldscherm begint vanaf € 170, oplopend tot meer dan € 300. De goedkopere modellen zijn ook prima maar hebben wat minder te bieden.

Het full HD IPS beeldscherm met een afmeting van 24 inch wordt veel als zakelijk model verkocht. Met een bedrag van minder dan € 150 is dit model vooral bij zzp’ers erg geliefd. De beeldverversing bedraagt 75 Hz. Prima voor zakelijk gebruik, ook voor het voeren van videogesprekken.

Je hebt ook het topmodel met UltraWide QHD resolutie en een verversing van 165 Hz. Deze monitor wordt veel door gamers maar ook zakelijk gekocht. De beeldkwaliteit is top, daar kun je niet omheen. Aan de andere kant kost dit model wel meer dan € 400.

Bekijk Samsung beeldschermen

BenQ monitor

Niet iedereen is met het merk BenQ bekend maar ze bieden wel een uitstekede kwaliteit. Ook nog eens tegen een voordelige prijs. Je koopt er al een vanaf € 149, maar de duurdere modellen zijn toch beduidend beter. Bijvoorbeeld het 4K beeldscherm van 28 inch. Die is zeer geschikt voor zakelijk gebruik.

Ook de ultrawide QHD monitor is een aanrader. Hij is geschikt voor zakelijk gebruik, gaming en nog veel meer. Sommige van deze topmodellen hebben een verversingssnelheid van maar liefst 240 Hz. Beelden zien er hierdoor altijd vloeiend uit. Aan te raden wanneer je gebruik maakt van foto- of videobewerking.

Naar BenQ beeldschermen

LG zakelijke beeldschermen

Tot het beste zakelijke beeldscherm hoort er ook een van het merk LG. Zo is de 4K IPS monitor met een afmeting van 27 inch een aanrader. Ideaal voor studie, zakelijk gebruik maar natuurlijk ook voor privé. Hij heeft een kleurkalibratie en 98% RGB, dit betekent een uitstekende kleurweergave en perfecte kijkhoek. Dit model kost rond de € 250.

Een andere aanrader is de QHD Curved Ultrawide. Hierbij staat de monitor wat gebogen waardoor je alles perfect ziet. Met een verversingsnelheid van 100 Hz ben je hier zeer productief mee. Bovendien is hij geschikt voor video en gaming. Deze zakelijke monitor kost wel iets meer dan € 500, houd hier rekening mee.

LG heeft heel veel goede beeldschermen in het assortiment. De kwaliteit is vergelijkbaar met die van Samsung, met soms net dat beetje meer.

Bekijk LG monitoren

Welke monitor voor kantoorwerk?

Het is niet altijd eenvoudig om de juiste monitor voor kantoorwerk te vinden. Waar moet je bij aanschaf op letten? Het is vooral belangrijk dat de verversingssnelheid minimaal 60 Hz bedraagt. Ga zeker niet voor minder, hier ga jij je vroeg of laat aan storen.

Verder is het praktisch om een monitor van minimaal 24 inch te pakken. Neem zeker geen te grote monitor, al helemaal niet wanneer je er dichtbij zit. 24 of 27 inch is meer dan prima.

Een curved monitor is helemaal aan te raden. Je ervaart meer diepte en creëert een mooi effect. Bovendien kun je de buitenste kanten van het scherm goed zien zonder dat je het hoofd of de ogen veel moet bewegen. Ideaal wanneer je dagelijks met de monitor werkt.

De juiste helderheid voor de monitor

Een goede helderheid van het beeldscherm is belangrijk, alleen dan kun je goed werken. Je mag het scherm nooit zo instellen dat het lijkt alsof het licht geeft. Is er te weinig licht in de ruimte, zet dan een lampje aan. Een goede helderheid komt uit op 100 cd/m², terwijl een helderheid van 200-250 cd/m² aan de hoge kant is.

Hoe slecht is een beeldscherm voor je ogen?

Zelfs met het beste zakelijke beeldscherm ervaar je dat de ogen snel vermoeid raken. Is een beeldscherm slecht voor je ogen? Er is geen wetenschappelijk bewijs dat een beeldscherm de gezondheid van je ogen aantast. Bij kinderen zijn de ogen nog in de groei, langdurig naar een beeldscherm staren kan tot bijziendheid leiden.

Langdurig achter een beeldscherm zitten kan wel (bij volwassenen) tot computerogen leiden. Dit zijn symptomen van computerogen:

  • Droge ogen
  • Wazig zicht
  • Vermoeide ogen
  • Hoofdpijn
  • Moeilijk focussen
  • Algemene vermoeidheid

Door af en toe wat rust te nemen en met de ogen te knipperen verdwijnen de meeste klachten. Wanneer de klachten aan blijven houden of erger worden is het verstandig om eens langs een opticien of oogarts te gaan.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste zakelijke beeldscherm (monitor)
Schuiven naar boven