Beste zakelijke smartphone

Bijgewerkt: 27 november 2022

Met een zakelijke smartphone ben je altijd bereikbaar. Bovendien beantwoord je e-mails, houd je een agenda bij en maak je gebruik van verschillende functionaliteiten. De beste zakelijke smartphone is krachtig en betrouwbaar. Bovendien is deze ook nog eens betaalbaar. Ontdek de beste modellen en hoe het met aftrek van deze zakelijke kosten zit.

Een telefoon zakelijk of privé kopen

Je mag een privé telefoon zakelijk gebruiken. Dit geldt voor alle zzp’ers. De zakelijke kosten zijn aftrekbaar. Wel is het belangrijk dat je de privé telefoon minimaal 10% zakelijk inzet. Bij grotere bedrijven (bv of nv) is het aan te raden om een telefoon direct zakelijk aan te kopen.

Dit is de beste zakelijke smartphone

Of je nu een bv hebt of zzp’er bent: je gaat voor de beste zakelijke smartphone. Je komt dan bij de topmodellen van Apple of Samsung uit. Er zijn echter nog meer merken die een goede kwaliteit bieden. Kijk maar eens wat allemaal mogelijk is.

Apple iPhone als zakelijke telefoon

De smartphones van Apple dragen allemaal de naam iPhone. Hierachter komt de modelnaam, bijvoorbeeld iPhone 13. Een iPhone draait op het mobiele besturingssysteem iOS. Dit besturingssysteem is zeer betrouwbaar en stabiel. Dit betekent dat de iPhone nauwelijks gevoelig is voor hacks en crashes.

Je hebt keuze uit meer dan 1 miljoen apps en natuurlijk heel veel verschillende functies. Daarnaast maak je gebruik van Apple Business Manager. Hiermee is het mogelijk om elke zakelijke iPhone af te stemmen op het team. Deze functie is vooral geschikt voor grotere bedrijven.

De nieuwste iPhone is altijd de beste keuze. Jaarlijks brengt Apple een aantal modellen op de markt. De Pro versies hebben een groter scherm waarbij er ook weer opslagcapaciteit aanwezig is. Verder verschillen de normale en de Pro versies qua functies niet veel van elkaar. Een nieuwe iPhone is verkrijgbaar vanaf ongeveer € 800.

Bekijk de nieuwste iPhones

Samsung S-serie

Ook deze behoort tot de beste zakelijke smartphone: de Samsung S-serie. Het gaat hier namelijk om de vlaggenschepen van dit merk. Ook Samsung brengt jaarlijks een aantal nieuwe modellen op de markt. Van Samsung kun je veel flexibiliteit verwachten. Zo is het mogelijk om alles naar je persoonlijke wens in te stellen, iets dat met een iPhone niet kan.

De S-serie beschikt altijd over uitstekende camera’s, een krachtige processor en veel opslagcapaciteit. Bovendien gaat de batterij lang mee. Vanwege de snelheid en effectiviteit van dit soort modellen zijn ze zeer geschikt als zakelijke telefoon. Deze modellen beginnen vanaf ongeveer € 700, oplopend tot meer dan € 1100.

Naar Samsung S-serie

Samsung A-serie

Met de Samsung A-serie ga je voor een budgetvriendelijke toestel. Deze smartphones kenmerken zich vooral door goede camera’s. Moet je voor je werk veel fotograferen of iets vastleggen, dan is een model uit deze serie geschikt voor jou. Aan de andere kant is de Samsung A serie minder krachtig. Verwacht hier dus zeker geen topprestaties van. Dagelijks ermee bellen, e-mailen of afspraken vastleggen zijn wel prima te doen. Bovendien surf je ook nog eens makkelijk over het internet rond en maak je gebruik van verschillende apps.

Je hebt al een Samsung A-smartphone vanaf € 179. De betere modellen kosten iets meer dan € 300, een aanrader.

Bekijk Samsung A-serie

Motorola Moto

Voor een bedrag variërend van € 150 tot € 280 koop je een Motorola Moto. Voordeel van dit type smartphones is de lange batterijduur. Dit kan tijdens zakelijk gebruik wel zo praktisch zijn. Bovendien is de processor snel en ontvang je schone software. Het scherm is verrassend groot, vaak 6,2 inch of groter.

Ondanks dat deze toestellen over drie of vier cameralenzen beschikken (alleen de nieuwere modellen) valt de beeldkwaliteit wel wat tegen. Koop deze smartphone dan ook alleen wanneer fotograferen tijdens je werk niet zo belangrijk is.

Naar Motorola Moto

Waar moet een zakelijke telefoon aan voldoen?

Voor aftrek van de belastingdienst is het belangrijk dat je aan een aantal spelregels voldoet. Het is niet zo dat de zakelijke telefoon ergens aan moet voldoen. Koop dus vooral een model dat het beste bij je situatie past. Voor zzp’ers maakt het ook niet veel uit of je de smartphone uit naam van je bedrijf of privé koopt. Wel is het zo dat je een zakelijke aankoop makkelijker kunt verantwoorden.

Een smartphone is fiscaal aftrekbaar wanneer je aan kunt tonen dat hij noodzakelijk is. Dit betekent dat je zonder smartphone je werk niet goed kunt uitoefenen. Hoe vaak je het apparaat gebruikt is vaak doorslaggevend.

Niet alleen de aanschafprijs zelf maar ook de abonnementskosten en gesprekskosten zijn aftrekbaar van de winst. De btw verreken je bij de aangifte omzetbelasting.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste zakelijke smartphone
Schuiven naar boven