Beste zilverconditioner – voor blond en grijs haar

Bijgewerkt: 25 mei 2022

De beste zilverconditioner is zeker aan te raden. Deze gebruik je in combinatie met zilvershampoo of als losstaand product. Blond en grijs haar krijgt een mooie natuurlijke kleur. Hiermee verminder je de gele gloed in het haar. Het is belangrijk dat zilverconditioner je haar ook goed verzorgt. Er zijn verschillende merken verkrijgbaar, kijk maar eens wat de beste conditioner voor (geverfd) blond en grijs haar is.

Verschil tussen zilvershampoo en zilverconditioner

Wat is zilvershampoo? Dit is een shampoo met paarse of blauwe pigmenten. Hierdoor krijgt grijs, wit en blond haar een koele tint. Bovendien neutraliseer je gele en oranje tinten. Veel mensen gebruiken zilvershampoo, maar hoe zit dat met zilverconditioner?

Een conditioner is een product dat de textuur van het haar verandert. Het maakt het haar zacht en glanzend. In feite leg je met een conditioner een laagje over het haar. Dit is bedoeld ter bescherming tegen invloeden van buitenaf. Maar ook om het haar mooier uit te laten zien.

Een zilverconditioner bevat net als een zilvershampoo paarse of blauwe pigmenten. Voor het beste resultaat gebruik je zilvershampoo in combinatie met een zilverconditioner. Maar wanneer je geen intensieve behandeling wil, dan kies je alleen voor zilverconditioner.

De beste zilverconditioner

Een van de bekendste aanbieders van zilverconditioner is Andrelon. Dit merk heeft ook zilvershampoo in het assortiment. Er zijn echter nog meer aanbieders. Wat is de beste zilverconditioner? Hieronder wat merken op een rij en wat gebruikers ervan vinden.

Andrelon zilverconditioner

Zoals gezegd is Andrélon een van de grootste aanbieders van zilverconditioner. Je vindt dit onder de naam Andrélon Special Zilver Care Conditioner. Deze conditioner bevat keratine en parelextract. Dit is ideaal om geverfd haar lang gezond en mooi te houden. De conditioner heeft ook een Uv-filter, hiermee voed je gekleurd en beschadigt haar.

Gebruikers zijn zeer tevreden over deze zilverconditioner. Het maakt het haar aanzienlijk minder geel en biedt een perfecte verzorging. Want alleen zilvershampoo gebruiken zorgt voor uitdroging vanuit haar. In veel gevallen zie je direct resultaat. Wil je dit resultaat vergroten dan zou je eigenlijk de hele lijn van Andrélon moeten gebruiken. Toch is het praktisch om eerste zilverconditioner uit te proberen.

Bekijk Andrélon Special Zilver Care Conditioner

Guhl Zilver en Vitaliteit Haarmasker

Niet direct een zilverconditioner maar een haarmasker. Speciaal bedoeld voor grijs of blond haar. Het haarmasker van Guhl bevat verzorgende ingrediënten dat de gele gloed in grijs of blond haar laat verdwijnen. Het verzwaart je haar niet en zorgt voor een stralende glans.

Verminder geelheid en geef je haar meer kracht. Dit haarmasker kan voor vijf keer sterker haar zorgen. In tegenstelling tot zilverconditioner moet je het haarmasker enige tijd in laten trekken. Hoe langer je het in laat trekken, hoe zachter en sterker het haar aanvoelt. Maar wees hier wel een beetje voorzichtig mee want de haarkleur kan bij lang intrekken misschien anders uitvallen.

Ook dit product ontvangt positieve beoordelingen. Gebruikers zijn tevreden over het resultaat, gebruiksgemak en de prijs-kwaliteitverhouding.

Naar Guhl Zilver en Vitaliteit Haarmasker

Spa Master conditioner

Net zo populair is de Magic color Matizador conditioner. Deze behoort zeker tot de beste zilverconditioner want het werkt ontzettend goed. Helaas is dit merk niet bij iedereen bekend. Een gemiste kans want deze zilverconditioner wordt ook door kappers gebruikt.

Het gaat hier een origineel kwalitatief product dat nu ook in Nederland en België verkrijgbaar is. Een behandeling met deze zilverconditioner zorgt ervoor dat een gele kleur neutraliseert. Het heeft een prachtig glanseffect, iets dat bereikt wordt door de gepigmenteerde glitters. Daarnaast zorgt het voor een perfecte verzorging van je haar. Dit product bevat namelijk essentiële aminozuren voor versterking, voeding en groei van het haar.

Niet de goedkoopste zilverconditioner maar wel een van de betere merken. Wanneer je het geld ervoor over hebt dan moet je dit zeker eens proberen.

Bekijk Spa Master conditioner

Schwarzkopf Reflex Silver Shampoo

Als laatste in het overzicht beste zilverconditioner een van de goedkopere merken. Geschikt voor mannen en vrouwen met grijs, wit of blond haar. Uiteraard ook bedoeld voor geverfd haar want de conditioner zorgt voor een goede verzorging.

De bijzondere samenstelling zorgt ervoor dat een gele gloed op milde wijze neutraliseert. Deze zilvershampoo is geschikt voor dagelijks gebruik. Het bevat geen siliconen en versterkt de haarstructuur.

Vinden gebruikers dit ook de beste zilverconditioner? Ja, dit product ontvangt zeer goede beoordelingen. Zelfs kappers kunnen dit merk aanraden. Voor het beste resultaat gebruik je deze zilverconditioner in combinatie met de shampoo of de verzorgende haarproducten (zilver).

Naar Schwarzkopf Reflex Silver Shampoo

Gebruik van zilverconditioner

Weet je niet hoe je een zilverconditioner moet gebruiken? Was het haar eerst. Dit kan met normale shampoo of zilvershampoo. Wanneer je gebruik maakt van zilvershampoo dan bereik je het grootste effect. Maar met zilvershampoo is het belangrijk dat je hierna een conditioner gebruikt, anders droogt je haar te veel uit.

Na het wassen van het haar breng je de conditioner aan. Doe dit niet op de hoofdhuid, hierdoor word je haar ontzettend vet en zwaar. Breng de conditioner in de lengten aan. Laat de conditioner gedurende 2 minuten inwerken. Hierna goed uitspoelen met lauw water.

Niet op kletsnat haar aanbrengen

Heb je de beste zilverconditioner in huis gehaald? Zorg ervoor dat je dit niet op kletsnat haar aanbrengt. Knijp je haar na het wassen en uitspoelen voorzichtig uit. Je kunt eventueel ook voorzichtig met een handdoek droogdeppen. Pas hierna verdeel je de zilverconditioner over de haarlokken. Zo verlies je weinig van het product.

Kan ik conditioner in het haar laten zitten?

Het is niet de bedoeling dat je zilverconditioner in het haar laat zitten. Dit moet je echt uitspoelen. Wanneer je conditioner niet goed uitspoelt dan kunnen de haarzakjes verstopt raken. Hierdoor ontstaat er een laagje op de hoofdhuid waardoor je haar niet de juiste natuurlijke verzorging krijgt.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste zilverconditioner – voor blond en grijs haar
Schuiven naar boven