Beste zilvershampoo (2022) van drogist of kappersmerk

Bijgewerkt: 19 januari 2022

Zilvershampoo bevat violetkleurige pigmenten. De beste zilvershampoo neutraliseert de gele gloed bij blond, wit of grijs haar. Hoe vaak je dit gebruikt hangt van de haarkleur af. In dit artikel vind je de best verkochte en geteste zilvershampoo van dit moment.

Zilvershampoo gebruiken: tips en tricks

Zilvershampoo is blauw/ paars van kleur. Hierdoor neutraliseert het de tegengestelde kleur: geel. Dankzij deze shampoo verdwijnt de gele gloed in het haar. Het haar wordt er niet lichter van, hoewel de tint wel kan veranderen.

Masseer de shampoo goed in een laat dit 1 tot 5 minuten intrekken. Wil je een paarse tint in het haar, laat de shampoo dan 10 minuten intrekken. Afhankelijk van de haarkleur gebruik je zilvershampoo 1 tot 3 keer per week.

Zilvershampoo of No Yellow shampoo is niet schadelijk voor het haar. Door het ontbreken van voedende bestanddelen kan het haar na gebruik wel droger aanvoelen. Daarom is het belangrijk om na de behandeling een haarmasker of conditioner aan te brengen.

Beste zilvershampoo 2022

Er zijn veel van dit soort shampoos verkrijgbaar. Je hebt huismerken/ A-merken van de drogist, maar ook zilvershampoo van een kappersmerk. De beste zilvershampoos halen de gele gloed voldoende uit het haar. Bekijk hieronder welke merken dit zijn.

1. Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo

Fudge is een van de best verkochte merken wanneer het op zilvershampoos aankomt. De Clean blond Violet Toning shampoo is speciaal bedoeld voor blondines maar ook voor mensen met grijs/ wit haar. Het haalt de gele en koperkleurige tinten uit het haar. Het bevat verzorgende ingrediënten, dat het haar hydrateert. Dit betekent minder droog haar.

Dit product is zo goed dat het meer dan 200 keer beoordeeld is. Hierbij ontvangt de shampoo een score van 4,7 van de 5 sterren. Pluspunten zijn de goede werking, maar ook dat het haar goed doorkambaar blijft. Het heeft een goede prijs kwaliteit verhouding en is ook nog eens voordeliger dan een aantal andere merken.

Bekijk Fudge Clean Blonde

2. Fanola No Yellow Zilvershampoo

Behoud koele kleuren zoals as- en grijstonen langer met de Fanola No Yellow shampoo. Geschikt voor iedereen met blond, grijs of wit haar. Daarnaast is deze shampoo ook toepasbaar voor mensen met een coupe soleil en een te gele gloed. Deze zilvershampoo bevat veel paarspigment en werkt hierdoor zeer krachtig. Let er wel op dat je dit product niet te lang laat intrekken.

Een fles Fanola No Yellow zilvershampoo heeft een inhoud van 350 milliliter. Je kunt dus enige tijd vooruit. Dit product is beoordeeld met 4,6 van de 5 sterren. Pluspunten: diepe pigmentatie en snelle werking. Wel kan het je haar uitdrogen, gebruik daarom altijd ter afsluiting een conditioner of haarmasker.

Naar Fanola No Yellow

3. L’Oréal Paris Elvive Color-Vive Purple Shampoo

L’Oréal Paris is een bekend een luxe merk dat ook door kappers wordt gebruikt. Deze zilvershampoo is speciaal ontwikkeld voor iedereen met grijs of blond haar. Het vermindert gele en oranje tinten, waardoor het haar een koele kleur krijgt. Het is voldoende om dit product 1 tot 2 keer per week te gebruiken. Breng het op nat haar aan en laat maximaal 3 minuten intrekken. Voor mensen met bruin haar en highlights is het beter om dit product 5 minuten in te laten trekken.

Deze zilvershampoo van L’Oréal Paris ontvangt een score van 4,8 van de 5 sterren. Consumenten zijn tevreden over de goede werking waarbij het haar ook nog eens verzorgd aanvoelt. Bovendien ruikt het ook nog eens lekker: niet geheel onbelangrijk.

Naar L’Oréal Paris Vive Purple

4. Fudge Clean Blonde

Alweer van het merk Fudge maar dit keer een reinigende en neutraliserende zilvershampoo met vernieuwde samenstelling. Hij is zo krachtig dat dit product absoluut tot de beste zilvershampoo behoort. Laat deze shampoo niet te lang inwerken en kijk uit met poreus haar: hierbij kan het haar een paarse tint krijgen. Breng een kleine hoeveelheid op nat haar aan en laat het één tot vijf minuten inwerken.

Dankzij de sterke pigmentatie ben je in één keer van je gele gloed af. De krachtige werking kan voor sommigen ook een nadeel zijn. Kun je hier niet mee omgaan, kies dan liever voor een minder sterk product. Deze zilvershampoo is wat duurder dan andere Fudge zilvershampoos, maar dankzij de sterke concentratie doe je er ook veel langer mee. Zie ook de nr. 1 in dit overzicht.

5. Schwarzkopf Shampoo Reflex Silver

Het plaatje op de verpakking zie dan misschien ouderwets uit: deze zilvershampoo heeft een moderne werking. Van het bekende merk Schwarzkopf, dan zit het wel goed. Dit product mag dan ook niet ontbreken in het overzicht beste zilvershampoo. Het bevat geen siliconen, iets dat vooral voor mensen met droog haar erg prettig is. De Schwarkopf zilvershampoo verwijdert de gele gloed en versterkt de haarstructuur.

Gebruik deze zilvershampoo in combinatie met een verzorgende conditioner en eventueel een haarmasker. Deze shampoo is goed beoordeeld met 4,6 sterren. De voordelige prijs is absoluut een pluspunt. Zie bol.com of de drogist.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste zilvershampoo (2022) van drogist of kappersmerk
Schuiven naar boven