Beste aircooler 2022

Bijgewerkt: 19 januari 2022

De beste aircooler voor de woonkamer of slaapkamer. De zomers worden steeds heter dus verkoeling is erg welkom. Je hebt een aircooler onder € 100 maar er zijn ook duurdere modellen. Veel mensen gaan via Kieskeurig of de Consumentenbond op zoek. Weten wat de beste aircooler van dit moment is? Bekijk de actuele lijst.

Wat is een aircooler?

De naam zegt het al: een aircooler coolt (koelt) de air (lucht). In het Nederlands vertaald is het dus een luchtkoeler. Maar let op, er is een verschil tussen een airco en aircooler. Airco is de afkorting van een airconditioner. Dit apparaat is krachtiger dan een aircooler.

Een airconditioning zuigt warme lucht aan waarna het apparaat vloeistof verdampt. De warme lucht wordt via een afvoerslang afgevoerd en de koude lucht de kamer ingeblazen. Een airconditioning kan vocht aan de lucht onttrekken.

Een aircooler is de lightversie van een airconditioning. Het verplaatst warme lucht langs een koelelement. Hierna wordt deze lucht de ruimte ingeblazen. Het voordeel van een aircooler is dat deze goedkoper in aanschaf maar ook in energieverbruik is.

Beste aircooler 2022

Voor een goede aircooler betaal je tussen de € 60 en € 150. De meeste aircooler’s zijn onder de € 100 en hiermee goed geprijsd. Wil je een designmodel met krachtige werking dan betaal je al snel tussen de € 125 en € 150. Dit zijn dan wel de exemplaren waar je langer plezier van hebt. En die ook nog eens een grotere ruimte kunnen koelen.

Hieronder vind je 5X de beste aircooler. Deze lijst is niet door Kieskeurig of de Consumentenbond samengesteld maar door de best verkochte modellen en ervaringen van gebruikers. Want door te kijken naar tevredenheid van echte gebruikers weet je ook wat de beste aircooler is.

1. Alpina air cooler – tot 235 m3

De eerste in het overzicht beste aircooler betreft er een die gelijk voordelig geprijsd is. Je betaalt namelijk minder dan € 80. Deze aircooler heeft drie ventilatiestanden en koelt ruimtes tot 235 m². Hiermee is dit een goede aircooler voor de woonkamer of slaapkamer.

Deze Alpina air cooler heeft een waterreservoir met een inhoud van 4 l. Het waterreservoir is afneembaar. Er is een instelbare thermostaat en luchtuitlaat aanwezig. Ook is er aan veiligheidsuitschakeling gedacht. Doordat dit model op wieltjes staat is deze verrijdbaar. Zeer energiezuinig, hij heeft een vermogen van 62 W. Werkt met afstandsbediening, wel zo praktisch. Gebruikers zijn over het algemeen zeer tevreden over deze aircooler.

Bekijk Alpina air cooler

2. Bestron AAC5000 – 48 m3

Dit model heeft minder capaciteit dan voorgaande en kost iets minder dan € 100. Toch is het de beste aircooler voor de woonkamer, maar ook voor de slaapkamer. Dit komt omdat de Bestron over een modern design en drie functies beschikt. Dit zijn de functies koelen, bevochtigen en reinigen. Hierdoor ontstaat er een gezonde luchtstroom in de woning of in de bedrijfsruimte.

Je maakt gebruik van drie standen en snelheden. Het waterreservoir heeft een inhoud van 4,5 l. Deze aircooler beschikt over een zwenkfunctie en heeft hiermee een ruim bereik. Uiteraard staat ook dit model op wieltjes en is makkelijk verplaatsbaar. Het vermogen bedraagt 70 W. Gebruikers ervaren dat je de temperatuur in de ruimte met 4-7° omlaag kunt halen. Tip: voeg ijskoud water uit de koelkast of ijsblokjes toe, zo blaast deze aircooler nóg koudere lucht.

Naar Bestron AAC5000

3. Sencor SFN 9011SL – tot 100 m³

Een zeer stijlvol model, dat is deze mobiele aircooler. Voorzien van leddisplay met blauwe achtergrondverlichting. De voorzijde bestaat uit een grill met volledige automatische verdeling van de lucht. Het waterreservoir heeft een flinke inhoud van 5,5 l. Dit betekent dat dit model langer werkt dan andere modellen. Hij is met zijn 66 dB ook redelijk stil. Het vermogen bedraagt 110 W, dit is wel wat meer dan bij andere aircooler’s.

Er zijn een aan/uit schakelaar, instelbare thermostaat en natuurlijk een veiligheidsuitschakeling aanwezig. Op wielen en voorzien van afstandsbediening. Een goed verkocht model voor de leefruimte of de slaapkamer. Vul hem op warme zomerdagen met goed koud water, dan krijg je de temperatuur in de ruimte zeker omlaag.

Bekijk Sencor SFN 9011SL

4. Mobiele Aircooler – tot 100 m³

Dit is de beste aircooler voor de slaapkamer. Hoewel hij volgens de fabrikant 100 m³ kan koelen is deze meer geschikt voor kleinere ruimtes zoals de slaapkamer. Dit komt omdat het model een inhoud van 3 l heeft. In de woonkamer zou je deze aircooler te vaak moeten bijvullen, maar voor de nachtelijke uren is dit voldoende. Deze aircooler is ook nog eens compact en heeft een hoogte van 56 cm.

Hij heeft een geluidsniveau van 51 dB en een vermogen van 80 W. Het apparaat weegt in zijn totaliteit slechts 5 kg en is hiermee goed verplaatsbaar. Het waterreservoir is afneembaar en de luchtuitlaat instelbaar. Er zitten twee koelelementen bij maar het valt aan te raden om er nog wat koelelementen bij aan te schaffen. Wanneer het erg warm is koelt het koelelement namelijk snel af.

Bekijk Mobiele Aircooler

5. Honeywell TC10PM – tot 60 m³

Ook weer de beste aircooler van dit moment, hoewel hij meer dan € 100 kost. Een ventilator met koelelement dat koele lucht de ruimte in blaast. Dit model heeft een hoogte van 75 cm en staat op wielen. Je kunt hem dus heel makkelijk verplaatsen. Hij koelt ruimtes tot 60 m³. Deze aircooler van het merk Honeywell produceert een geluid van 65 dB. Hij is met zijn 40 W ontzettend energiezuinig.

De inhoud van het waterreservoir is verrassend groot, namelijk 10 l. Dit waterreservoir is helaas niet afneembaar. Er is ook geen instelbare thermostaat of instelbare lucht uit het aanwezig. Toch beoordelen gebruikers dit model als een goede kwaliteit en voordelige koper. Zeker een aanrader. Helaas uitverkocht.

Houd je hoofd koel met een (mobiele) aircooler. Hierboven heb je een aantal uitstekende modellen zien.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste aircooler 2022
Schuiven naar boven