Beste zwangerschapskleding, mooie positiekleding

Bijgewerkt: 14 december 2022

Zwanger zijn is een wonder op zich. Gedurende de zwangerschap wil je er comfortabel maar ook mooi bijlopen. Positiekleding is soms lastig verkrijgbaar, hiervoor moet je in speciale winkels of op afdelingen zijn. Zwangerschapskleding bestel je net zo makkelijk online. Dan is het wel goed om te kijken wat je precies nodig hebt.

Deze kleding heb je allemaal nodig

Na drie maanden merk je dat je broek niet meer zo goed dichtgaat. Een normale spijkerbroek is niet meer aan te raden want deze knelt teveel. Shirtjes en truien kun je vaak nog een hele tijd dragen.

Je hebt zeker een zwangerschapsbroek nodig. Deze is voorzien van een geïntrigeerd buikgedeelte met een rekbare stof. Hij is dus speciaal aangepast aan het zwangere lichaam. Hierdoor groeit de broek met je mee, ook wanneer je op het einde loopt. Zelfs na de bevalling kun je hem nog een tijdje aan, omdat je lichaam niet direct in de oude vorm is.

Soms is een buikband aan te raden. Deze ondersteunt de buik waardoor je minder rugklachten of heupklachten ervaart. Een speciale beha is vaak ook onmisbaar. Hieronder vind je wat voorbeelden van de beste zwangerschapskleding.

De zwangerschapsbroek

Draag je graag jeans, ook wanneer je zwanger bent? Geen probleem, want je hebt speciale zwangerschaps jeans. Moderne spijkerbroeken waarvan niemand in de gaten heeft dat het om positiekleding gaat. Of kies voor een losvallende broek met een hoge taille, waardoor je buik goed verpakt zit.

Al deze broeken zijn modern en zitten comfortabel. Ze zijn gewoon in de wasmachine uitwasbaar. Let op want delicate stoffen moet je soms met de hand uitwassen.

Kies je favoriete kleur en model. De broeken zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Neem je normale maat en zeker geen maatje groter. De speciale positiebroek groeit namelijk met je zwangerschap mee.

Zwangerschapsbroeken – bekijk overzicht

Zwangerschapslingerie is ook onmisbaar

Tijdens de zwangerschap maar ook na de bevalling worden de borsten groter en zwaarder. Om dit op te vangen heb je speciale zwangerschapsbeha’s. Die geven een goede ondersteuning en zijn ook te gebruiken als voedingsbeha. Feitelijk komt het erop neer dat je de beha met slechts één hand openmaakt, waarna je de baby kunt voeden.

Er zijn ook specifieke bh’s om te kolven. Sommige modellen zijn zonder bandje, waardoor je een mooi jurkje of truitje draagt zonder dat behabandjes zichtbaar zijn. Dit item is onmisbaar in de collectie zwangerschapskleding. Zorg dat je minimaal twee van deze exemplaren aanschaft.

Natuurlijk is andere lingerie ook hard nodig. Bijvoorbeeld de specifieke zwangerschapsonderbroek. Deze heeft een hoge taille die mooi over de zwangere buik heen past. Ondersteunend en comfortabel tegelijk, dat merk je direct.

Zwangerschapslingerie – prijzen

De periode om zwangerschapskleding te dragen

De eerste drie maanden komt de baarmoeder nog niet boven het schaambot uit. Toch kun je al merken dat broeken moeilijker dichtgaan. Dit heeft te maken met het vasthouden van vocht, maar ook het uitzetten van de darmen. Mogelijk heb je regelmatig last van een opgeblazen gevoel.

Vanaf 3-4 maanden zwangerschap ontkom je er niet aan: je moet speciale kleding gaan dragen. Gelukkig kun je nog een hele tijd met de shirtjes, bloesjes en truien doen. Het is in veel gevallen niet nodig om hier iets aparts voor aan te schaffen.

Het belangrijkste is dat kleding comfortabel zit, maar ook makkelijk is uit te wassen. Daarnaast moet het van een rekbare stof zijn. Kun je geen speciale kleding aanschaffen, draag dan wijde broeken met elastiek of een koord. Denk ook eens aan leggings, die zitten vaak ook prima.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste zwangerschapskleding, mooie positiekleding
Schuiven naar boven