Beste ananassnijder, een productvergelijking

Bijgewerkt: 14 december 2022

Veel mensen zijn dol op de tropische ananas. Vers smaakt hij het lekkerst, maar het is vaak lastig om het vruchtvlees er op de juiste manier uit te krijgen. De beste keuze is een ananassnijder van hoge kwaliteit. Je hebt geen mes nodig en werkt hierdoor snel en veilig.

De best verkochte merken en modellen

Feitelijk werkt elke ananassnijder op dezelfde wijze. Je plaatst de snijder bovenop de vrucht, het mesje verwijdert het kapje. Vervolgens draai je de snijder waardoor het vruchtvlees naar buiten wordt gewerkt. Het zachte vruchtvlees wordt hiermee gescheiden van de harde kern. Het enige dat je hoeft te doen is het vruchtvlees in schijven of stukken te snijden.

De beste ananassnijder is die van het merk Able & Borret, maar ook de Westmark verkoopt goed. Ze zijn beiden vaatwasserbestendig dus erg praktisch in gebruik. Dan heb je nog het professionele model die voorzien is van verschillende tools en een opbergdoos met vershouddeksel. Altijd verse ananas in huis, wie wil dat nu niet? Deze set kost wel wat meer, ongeveer € 43.

Overzicht ananassnijders – bekijk modellen en prijzen

De ananasboor met handvat

Het snijden van ananas kan soms een lastige klus zijn. Voorkom gevaarlijke situaties en leg dat scherpe mes aan de kant. Gebruik gewoon de ananasboor met handvat. Deze ziet er een beetje uit als een uit de kluiten gewassen appelboor, en zo werkt hij ook. Binnen een minuut haal je het vruchtvlees uit de harde schil en geniet je van verse ananas.

Dit model is van roestvrijstaal en kan gewoon in de vaatwasser. Je hoeft dus nergens rekening mee te houden, ook niet met betrekking tot de wastemperatuur. Het ding met de hand afwassen kan natuurlijk ook, aan jou de keuze.

Ananasboor met handvat – check de prijs

Niet aan kinderen geven

De snijder voor de ananas heeft aan de onderkant gekartelde randjes. Die kunnen scherp zijn en dat moet ook. Op deze manier krijg je het vruchtvlees er namelijk makkelijk uit. Maar dit geeft ook een reden om de ananassnijder niet aan kleine kinderen te geven. Wanneer ze hiermee uitschieten kunnen ze zich verwonden.

Laat het ding ook niet rondslingeren waardoor huisdieren ermee gaan spelen. Keukengerei berg je altijd veilig op.

Ananas is gezond

We zouden met zijn allen vaker ananas moeten eten. Het heeft namelijk verschillende gezondheidsvoordelen. Het gaat de strijd met vrije radicalen in het lichaam aan. Dit verlaagt de kans op verschillende ziekten. Zo blijft het lichaam in goede gezondheid, en houd je het immuunsysteem onder controle.

Er zijn nog meer redenen om deze vrucht te eten. Het bevat het stofje pectine dat een positieve invloed heeft op de bloedsuikerspiegel. Ananas is dus ideaal voor mensen met suikerziekte (diabetes). Ook bevat het veel ijzer, dat weer goed is voor het bloed. Wanneer je weinig vlees of ijzerhoudende producten eet, dan is dit de ideale manier om een tekort aan te vullen.

Bij een reumatische aandoening kun je last hebben van pijnlijke ontstekingen. Wist je dat ananas niet alleen helpt tegen ontstekingen maar ook tegen pijnklachten? Probeer het maar eens uit, maar verwacht geen grote wonderen. Alle beetjes helpen dus het is zeker de moeite waard.

Wanneer je wil afvallen moet je bepaalde producten laten staan. Ananas helpt met het verbranden van koolhydraten, en dat is tijdens het afvallen goed. Eet er echter niet te veel van want anders krijg je meer koolhydraten binnen dan je nodig hebt.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste ananassnijder, een productvergelijking
Schuiven naar boven