De beste zwangerschapspanty – welke moet je nemen?

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Hoera je bent zwanger! Dat is genieten maar ook aandacht schenken aan jezelf. Misschien ben je al een tijdje op zoek naar de beste zwangerschapspanty. Wat is eigenlijk het verschil met een normale panty? Een zwangerschapspanty heeft een comfortabele brede tailleband. Ook beschikt deze over een ingebreid buikstuk. Hierdoor heeft je buik voldoende ruimte om te groeien. De panty zit niet strak en je ziet er stralend uit.

Draag tijdens de zwangerschap geen normale panty’s

Ben jij zo iemand die bijna altijd een panty draagt? Leuk onder een rokje, jurk of korte broek. Er zijn ook vrouwen die graag in panty onder een lange broek dragen. Gewoon omdat het zo lekker zit of extra warm is. Bovenal is een panty natuurlijk bedoeld om je benen mooi uit te laten komen.

De eerste drie maanden van de zwangerschap kun je nog prima een normale panty dragen. De baarmoeder komt dan nog niet boven het schaambot uit. Misschien heb je al een klein buikje, maar dit hindert je niet. Je kunt dus gerust je normale panty’s aan.

Vanaf drie maanden zwangerschap wordt de baarmoeder steeds groter. Van buitenaf zie je de buik ook duidelijk groeien. Op dit moment kun je echt geen normale panty meer aan. Liever kies je dan voor een speciale zwangerschapspanty.

Beste zwangerschapspanty die je kunt kopen

De vraag is nu welke zwangerschapspanty je aan moet schaffen. Logischerwijs ga je voor de beste zwangerschapspanty, maar welk merk of model is dat? Ga je helpt het internet kijken dan kom je het volgende tegen:

  • Zwangerschapspanty HEMA
  • Zwangerschapspanty Lidl
  • Zwangerschapspanty Kruidvat

Verder schijnen ze ook bij de H&M en Zeeman verkrijgbaar te zijn. Je hebt ze ook van het merk Noppies, maar dat is weer een stuk duurder. Laten we eens gaan kijken wat de beste zwangerschapspanty is.

Mamsy Semi Transparante Zwangerschapspanty

Dit is vrijwel de beste zwangerschapspanty die je kunt kopen en dragen. Deze panty zit hartstikke comfortabel en ziet er mooi uit. Hij heeft een lichte compressie. Dit betekent dat deze panty zeer geschikt is wanneer je last hebt van gezwollen en vermoeide benen of dikke enkels. Je kunt er ook spataderen mee voorkomen. Een en ander is natuurlijk wel afhankelijk van de ernst van je klachten.

Deze panty van het merk Mamsy kost tussen de € 13 en € 22. De prijs is een beetje afhankelijk van het model en de kleur. De kwaliteit is in ieder geval goed, bovendien betreft het hier sjieke panty’s. Daar kun je tenminste mee voor de dag komen.

Bekijk Mamsy Semi zwangerschapspanty

Noppies zwangerschapspanty

Noppies is een bekend merk op het gebied van babykleding maar ook zwangerschapskleding. Ze hebben ook de zwangerschapspanty in het assortiment. Hierbij heb je keuze uit transparante, semitransparante of wat donkere panty’s. Dit laatste noem je ook wel de zwangerschapsmaillot.

Deze panty’s hebben een goede stretch waardoor je benen mooi uitkomen. Er is voldoende ruimte voor je groeiende buik. Hierdoor kun je de panty zowel in het begin maar ook op het laatst van je zwangerschap dragen. De Noppies zwangerschapspanty heeft geen lichte compressie. Daardoor is hij ook wat goedkoper geprijsd. Gemiddeld betaal je rond de € 8 tot € 10. Er zijn ook wat duurdere modellen, deze zien er weer wat anders uit.

Naar Noppies zwangerschapspanty

Zwangerschapspanty Lidl

Dan heb je ook nog de zwangerschapspanty van de Lidl (supermarktketen). Is dit wat? Lidl verkoopt geen slechte producten. Zo zijn er mensen die hier hun computer, televisie of kleding kopen. Een zwangerschapspanty van de Lidl is goedkoop. Er zit wel een nadeel aan: hij zit misschien minder comfortabel. Ook heeft de Lidl deze niet altijd in het assortiment. Je moet echt geluk hebben om er een te vinden.

Zwangerschapspanty Kruidvat

Heeft Kruidvat dan zwangerschapspanty’s in het assortiment? Ook niet altijd. Ze hebben wel normale panty’s, deze moet je echt niet tijdens de zwangerschap dragen. Over het algemeen zijn de panty’s van Kruidvat wel goed.

Zwangerschapspanty HEMA

Een beetje hetzelfde verhaal met de zwangerschapspanty van de HEMA. Die hebben ze ook niet altijd op voorraad of in het assortiment. HEMA producten zijn vaak goed, maar wel wat duurder geprijsd.

Zwangerschapspanty Zeeman

Zeeman is een zeer goedkope winkel, helaas is de kwaliteit niet altijd goed. Uit een artikel van het Algemeen Dagblad blijkt dat Zeeman aan massaproductie doet. Lage lonen, goedkoop materiaal en hierdoor ook niet een perfecte afwerking. De zwangerschapspanty van de Zeeman zal ongetwijfeld goed zijn, hij kan misschien wel wat sneller scheuren (ladders).

Zwangerschapspanty H&M

Als laatste nog de zwangerschapspanty van de H&M. Prima kwaliteit, wel duurder geprijsd. Ook loop je er tegen aan dat je zwangerschapskleding vrij weinig bij H&M tegenkomt. De kans dat je bij deze winkel een zwangerschapspanty vindt is toch wel klein.

Conclusie: de beste zwangerschapspanty

Goed, je hebt nu wat aantal zwangerschapspanty’s voorbij zien komen. En ook waar je ze allemaal kunt kopen. Wat is nu de beste zwangerschapspanty? Kijk, dat hangt er helemaal vanaf hoe vaak je deze panty gaat dragen. Is het voor een enkele keer op een feestje, dan kun je best voor een goedkope panty gaan. Moet je er alleen geen honden of kleine kinderen langs laten schuren. Anders loop je straks met een ladder in je panty rond.

De duurdere panty’s zijn van een betere kwaliteit. Perfect wanneer je geen ladders in je panty wil. Of wanneer je deze vaker gaat dragen. Dat is dus een keuze die je moet maken. De Noppies en de Mamsy Semi zijn beide een uitstekende keuze. Voordeel is dat je deze ook nog eens online bestelt, je hoeft de deur dus niet uit.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

De beste zwangerschapspanty – welke moet je nemen?
Schuiven naar boven