Beste zwembad 2022 (thuis) – zwembaden getest

Bijgewerkt: 10 april 2022

Zomertijd: met het beste zwembad neem je een verfrissende duik. Welke zwembaden zijn van een goede kwaliteit? Ontdek de beste vierkante en ronde zwembaden van dit of aankomend seizoen. Inclusief handige tips over het gebruik van een zwembad en waar je bij aankoop op moet letten.

Zwembad in de achtertuin

Er zijn twee mogelijkheden met betrekking tot een zwembad in de achtertuin: (laten) aanleggen of een verplaatsbaar zwembad. In het laatste geval gaat het om een opblaasbaar of frame pool. Voordeel is dat deze binnen enkele uren is opgebouwd en gevuld.

Het afbreken gaat net zo snel. Handig wanneer er na de zomer weer ruimte vrij moet komen, of wanneer er geen behoefte is aan een continu aanwezig zwembad. Nadeel is natuurlijk het meerwerk, hoewel dit in de praktijk echt wel meevalt. Met een vast zwembad heb je het hele jaar door onderhoud: met een verplaatsbaar zwembad niet!

Kooptips en onderhoud

Waar op letten bij aanschaf van een zwembad? Het is belangrijk om het juiste type uit te kiezen. Ga je voor een rond of vierkant opzetzwembad? Ook de afmeting speelt een grote rol. Voor een groot gezin is een zwembad met een inhoud van minimaal 2000 liter aan te raden. Een filterpomp is onmisbaar: deze houdt het zwembadwater schoon.

Het frame pool met metalen buizenconstructie is stevig en stabiel. Het vraagt wel iets meer werk bij het opzetten. Een bad met opblaasbare rand voelt vooral voor kinderen comfortabel aan, maar is wel kwetsbaarder.

Onderhoud bestaat in ieder geval uit het laten draaien van de filterpomp. Daarnaast is het belangrijk om (drijvend) vuil uit het zwembadwater te verwijderen. Gebruik hiervoor een schepnet of zwembadstofzuiger. Chloortabletten zorgen voor helder en schoon water. Daarnaast is het belangrijk om de pH-waarde goed op peil te houden.

Beste zwembad 2022

Een rechthoekig frame pool, opblaasbaar zwembad of familie loungebad: hieronder een overzicht van het beste zwembad. Dit overzicht is samengesteld aan de hand van de beste beoordelingen (gebruikerservaringen) en best verkochte producten.

1. Intex Family Frame Pool

Een rechthoekig frame pool met een lengte vanaf 220 centimeter. Het model met een lengte van 450 cm is geschikt voor grote gezinnen of vriendengroepen. Hier kun je een feestje mee bouwen. Van het bekende merk Intex, dus met de kwaliteit zit het wel goed.

Met zijn stevig aluminium frame is dit bad zeer eenvoudig in elkaar te zetten. Voorzien van stabiele bevestigingspunten, ronde hoeken en plateaus. Dit laatste is ideaal om een glas drinken neer te zetten. Het materiaal bestaat uit 3 lagen PVC en is zeer goed bestand tegen beschadigingen en verschillende weersinvloeden.

Het kleinste bad heeft een capaciteit van 1662 liter. In het grootste bad past 7127 liter. Aansluitingen voor een filterpomp zijn aanwezig.

Bekijk het Intex Family Frame Pool

2. Intex – Familie Lounge Zwembad met 4 zitjes

Geschikt voor vier personen: het Intex Familie Lounge zwembad. Heerlijk relaxen onder het genot van een drankje. Dit zwembad is namelijk voorzien van twee bekerhouders. Het gaat hier om een opblaasbaar zwembad met een inhoud van ongeveer 990 liter (verschillende afmetingen verkrijgbaar).

Zeer snel en gemakkelijk op te zetten en weer af te breken. Inclusief reparatieplakker en aftapplug. Er zit geen filter pomp bij, maar gezien de beperkte inhoud is dit ook niet direct nodig. Zeer voordelig geprijsd lounge zwembad, echt een aanrader!

Naar het Intex Familie Lounge zwembad

3. Intex Prism Frame Pool

Een rond (achthoekig) of rechthoekig frame pool van het merk Intex. Dit model heeft verschillende afmetingen en is van een topkwaliteit. Een top zwembad met een stevig stalen frame.

Wordt geleverd inclusief filterpomp, hierdoor blijft het zwembadwater altijd schoon. Gezien de afmeting en de bijgeleverde filterpomp heeft het model een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Behoort dan ook zeker tot het beste zwembad.

Bekijk het Intex Prism Frame Pool

4. Bestway – Zwembad Frame ‘Deluxe’

Dit keer van het merk Bestway een rechthoekig opzetzwembad. Verstevigd met stalen frame van een hoge kwaliteit. De kunststof wand heeft een lange levensduur. Bestway geeft 1 jaar garantie op metalen onderdelen en 3 maanden garantie op het vinyl. Dit zwembad heeft een afmeting van 300 x 210 centimeter. De hoogte is 66 centimeter: ideaal voor het hele gezin. De watercapaciteit bedraagt 3300 liter. Is CE goedgekeurd, inclusief filterpomp. Ontvangt zeer goede beoordelingen.

Naar het Bestway – Zwembad Frame ‘Deluxe’

5. Intex Mandarin Zwembad

De laatste van dit overzicht beste zwembad. Er is gekozen voor een van de goedkoopste zwembaden. Het gaat hier om het Intex Mandarin opblaasbaar zwembad met een lengte van 229 centimeter. Dit model is 46 centimeter hoog en geschikt voor een gezin met jonge kinderen. De twee opblaasringen als wand voelen zeer comfortabel aan. Het zwembad heeft een capaciteit van 519 liter en wordt geleverd exclusief filterpomp.

Je moet je echter afvragen of je een pomp bij een zwembad van deze afmetingen wel nodig vindt: het verversen van water is in een handomdraai gebeurd. Een schepnet om vuil en insecten eruit te halen is wel aan te raden. Zeer voordelig geprijsd zwembad voor mensen met een minder groot budget.

Bekijk het Intex Mandarin zwembad

Dit was 5x het beste zwembad van dit moment. Hier moet vast wel iets verkoelends tussen staan.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste zwembad 2022 (thuis) – zwembaden getest
Schuiven naar boven