Beste verstelbare lattenbodem – eindelijk een goede nachtrust

Bijgewerkt: 8 april 2022

Je hebt normale lattenbodems en de modellen die verstelbaar zijn. Dit laatste is aan te raden want je ervaart meer comfort en een goede nachtrust. Wat is de beste verstelbare lattenbodem? Een goede bedbodem is belangrijk, daarom vind je hieronder de beste modellen.

VidaXL verstelbare lattenbodem

  • Handmatig verstelbaar
  • Prijsindicatie: € 49 – € 179

De beste verstelbare lattenbodem tegen een goede prijs is de VidaXL. Van dit merk zijn er verschillende modellen verkrijgbaar, variërend van budget tot kwalitatief zeer goed.

De lattenbodem met 13 latten en verstelbaar hoofdeinde wordt veel verkocht. Hij heeft een breedte van 70 cm (eenpersoons) en kost tegen de € 50. Liever een model met 7 zones waardoor hij het lichaam optimaal ondersteunt? Dan is er een verstelbare lattenbodem met 28 beukenhouten latten die op zijn plaats worden gehouden door rubberen doppen. Dit zorgt voor een perfecte stabiliteit.

Kijk ook eens naar het model met 42 latten, dit biedt de beste ondersteuning en vering voor het gehele lichaam.

Afhankelijk van het model pas je de stevigheid van de bodem via de middenzone aan. Let even goed op het model want niet allemaal hebben ze een in hoogte verstelbaar voeteinde. Maar het hoofdeinde is wel altijd verstelbaar.

Bekijk het VidaXL aanbod

Goossens lattenbodems

  • Handmatig of elektrisch verstelbaar
  • Prijsindicatie: € 211 – € 479

Optimaal genieten van een goede nachtrust, dat doe je met een lattenbodem van Goossens. Bekend van de kwalitatieve meubelen, dus met deze bedbodem weet je zeker dat je uitgerust wakker wordt. Alle modellen zijn volledig ondersteunend en bieden ook een degelijke vering.

De lattenbodem Premium (ongeveer € 449) is voorzien van een verstevigende constructie met middenkoord. Dit voorkomt het doorbuigen van de latten. Zowel het hoofdeinde als het voeteinde zijn onafhankelijk van elkaar én elektrisch instelbaar.

Een ander populair model is de Action bedbodem met 28 latten en 5 zones. Geheel naar wens te verstellen, dit werkt elektrisch (met bijbehorende afstandsbediening). Dit merk biedt altijd topkwaliteit en behoort dan ook tot een van de beste keuzes.

Naar Goossens lattenbodems

Populair: elektrisch verstelbare lattenbodem 90 x 200 cm

  • Hoofd- en voeteinde afzonderlijk elektrisch instelbaar
  • Prijsindicatie: vanaf € 245

In de categorie elektrisch verstelbare lattenbodems (eenpersoons) komen een aantal zeer goede merken voorbij.

Novio is een kwalitatief merk met betrekking tot een stevige verstelbare lattenbodem. De 28 latten zijn met kunststof kappen aan het frame bevestigd. Hierdoor hebben ze een goede vering en een lange levensduur. De bodem is elektrisch verstelbaar waarbij zowel het hoofd- als voeteinde afzonderlijk instelbaar zijn. Verkrijgbaar voor een bedrag van ongeveer € 285.

Hoewel de Medi 5000 duurder geprijsd is (ongeveer € 450) is dit wel een uitstekende keuze. Ook weer elektrisch verstelbaar en voorzien van maar liefst vijf verschillende comfortzones en 42 beukenlatten. Het middenstuk is voorzien van een extra versteviging, bedoeld voor maximale ondersteuning van de rug.

De prijs van dit soort lattenbodems begint vanaf € 245, maar voor een kwalitatief model ben je tussen de € 375 en € 499 kwijt. Alle modellen zijn geschikt voor verschillende matrassen.

Bekijk elektrisch verstelbare lattenbodems (eenpersoons)

Handmatig of elektrisch verstelbaar: de beste keuze

Een handmatig verstelbaar model is altijd voordeliger dan wanneer deze elektrisch instelbaar is. Maar handmatig is niet altijd praktisch. Wil je het hoofd- of voeteinde verstellen dan moet je uit bed stappen. Bovendien zijn de manueel instelbare modellen niet zo stevig.

Een elektrisch verstelbare lattenbodem is een zeer goede keuze. Vanuit bed stel je de lattenbodem precies in zoals je wenst. Let op: ga nooit met je volledige gewicht op het hoofd- of voeteinde zitten wanneer je deze omhoog of omlaag instelt. Zorg altijd dat er niet te veel druk op de motor staat. Dit verlengt de levensduur van de motor en de lattenbodem.

Welk matras op verstelbare bodem?

Niet alle matrassen zijn geschikt voor een verstelbare bodem. Alleen een foammatras is geschikt voor de verstelbare lattenbodem. Hier is wel veel keuze in zoals koudschuim, traagschuim en veel andere soorten matrassen. Een pocketveren matras is in ieder geval niet geschikt voor dit type bedbodem. Dit komt omdat hij niet flexibel en buigzaam genoeg is.

Nog even over de voor- en nadelen

Moet je wel voor een lattenbodem kiezen die verstelbaar is? De voordelen zijn enorm groot. Je past de bodem en hiermee het matras naar de contouren van je lichaam aan. Omdat het een lattenbodem betreft is er sprake van een open en optimale ventilatie van het matras. Zitten, halfzitten of volledig plat liggen, het is allemaal mogelijk. Ideaal voor het lezen van een boek, ontbijtje op bed of televisiekijken.

Het nadeel is dat een verstelbaar exemplaar duurder is dan een normale lattenbodem. Ook zijn ze vaak ongeschikt voor mensen die meer dan 150 kg wegen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste verstelbare lattenbodem – eindelijk een goede nachtrust
Schuiven naar boven