Kindvriendelijk: beste zwembad voor baby

Bijgewerkt: 16 mei 2022

In de zomer met water spelen, zelfs de allerkleinsten vinden dit leuk en verfrissend. Het beste zwembad voor baby is makkelijk op te zetten, heeft een leuk design en is veilig in gebruik. De volgende kindvriendelijke zwembaden zijn zeer geschikt voor de tuin, of misschien wel in de badkamer.

Intex baby zwembad

  • Hoge kwaliteit
  • Prijsindicatie: € 13 tot € 18

Het merk Intex is bij velen bekend, en dat heeft met de hoge kwaliteit te maken. Een Intex zwembad heeft namelijk een lange levensduur. Het baby zwembad is verkrijgbaar in verschillende afmetingen, vormen en kleuren.

Erg populair is het rechthoekig model met een afmeting van 166 x 100 cm. Dit opblaasbaar bad met zachte bodem heeft een totale hoogte van 28 cm. Het vinyl materiaal is erg degelijk. Ideaal voor gebruik in de tuin, op het terras of het balkon.

Ook geliefd: het regenboog badje. Erg kleurrijk en voorzien van een afneembaar zonnedak. Verder zijn de kleinere modellen met vrolijk design geliefd bij jonge ouders.

Bekijk Intex zwembaden voor baby’s

Swim Essentials Baby zwembad

  • Ronde modellen
  • Prijsindicatie: € 10 tot € 19

Met een hoogte van 17 cm behoort Swim Essentials tot het beste zwembad voor baby. De lage hoogte is zeer praktisch en veilig voor jonge kinderen tot een jaar of drie. Als ouder zijnde houd je goed toezicht en zit je makkelijk naast je kind. Is het kind wat groter, dan is dit bad ideaal om met water te kliederen.

De ronde baden hebben een diameter van 60 of 100 cm. Keuze uit verschillende kleuren en designs. Bijvoorbeeld beige, met panterprint, meisjes roze of geel met opdruk.

Naar Swim Essentials Baby zwembad

Bestway zwembadjes

  • Leuke vormen
  • Prijsindicatie: € 9,50 tot € 29

Bestway is de grootste concurrent van Intex. De kwaliteit is nagenoeg vergelijkbaar, de prijs soms wat lager. Het beste zwembad voor baby is er een van Bestway, vooral vanwege de leuke designs. Wat dacht je van het babybox zwembad, waar kinderen heerlijk in kunnen spelen en spetteren. Of het opblaasbaar peuterbad met zonnescherm, goed voor vele uren speelplezier.

Wie het simpel wil houden kiest voor het ronde of vierkante baby zwembad dat zich snel en makkelijk laat opzetten. Eenvoudig maar met de garantie dat baby, dreumes en peuter hier veel plezier aan beleeft. Bestway is meer dan de moeite waard.

Bekijk Bestway baby zwembadjes

Baby in badje (buiten): enkele tips

Het beste zwembad voor baby bestaat uit veilig en niet-giftig materiaal. Daarnaast is het badje niet te diep, zodat baby alleen met de billen in het water zit. Alle modellen hierboven zijn voorzien van een Europees keurmerk, en hierdoor veilig in gebruik. Wil baby buiten in het badje spelen? Let dan vooral op de volgende 5 aandachtspunten.

1. Minimaal drie maanden oud

Een pasgeboren baby heeft moeite met het reguleren van de eigen lichaamstemperatuur. Om die reden mag een baby tot drie maanden oud nog niet buiten in een badje of in het zwembad.

2. Temperatuur van het water

Voor volwassenen ligt de ideale watertemperatuur van zwemwater tussen de 25 °C en 28 °C. Voor baby’s mag dit wat hoger zijn. Het water heeft bij voorkeur een temperatuur van 32 °C tot 33 °C. Gebruik een badthermometer om de temperatuur van het water te controleren.

3. Altijd onder toezicht

Bij baby’s tot ongeveer zeven maanden oud is het aan te raden om achter of naast het kind te blijven zitten. Wanneer baby stabiel en zelfstandig genoeg kan zitten, hoef je het ook niet meer vast te houden. Maar dan nog is het goed om in de directe nabijheid te blijven.

Laat jonge kinderen nooit alleen in een zwembad of badje achter, ook niet wanneer het om een klein laagje water gaat. Baby kan uitglijden of omvallen, zich bezeren en niet meer zelfstandig omhoog komen. Het risico op verdrinking is dan aanwezig.

4. Insmeren tegen de zon

Het beste baby zwembad is voorzien van een zonnedak. Is dit niet aanwezig, zorg dan voor een parasol of schaduwdoek, óf plaats het badje op een strategische plek. Bijvoorbeeld half zon en halfschaduw. Smeer baby regelmatig met een goede waterbestendige zonnebrandcrème in. Kies bij voorkeur voor factor 50, dit hebben jonge kinderen nodig.

5. Het bad goed opbergen

Wanneer er een tijdje water in het badje staat dan worden de randen en de bodem glibberig (door algen). Bij het afbreken van het badje is het belangrijk dat je even een doekje langs de glibberige wanden haalt. Laat alles volledig drogen voordat je het babyzwembad opvouwt en opbergt.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Kindvriendelijk: beste zwembad voor baby
Schuiven naar boven