Foto’s overzetten van iPhone naar iPhone

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Je hebt foto’s op je iPhones gaan en die wil je overbrengen naar een ander toestel. Foto’s overzetten van iPhone naar iPhone is zeker mogelijk. Dit doe je met behulp van iTunes, maar er zijn ook wat andere opties. Bekijk de handleiding en ga direct aan de slag.

Van oude naar nieuwe smartphone

Foto’s overzetten van iPhone naar iPhone heeft waarschijnlijk met de aanschaf van een nieuw toestel te maken. Maar het is ook mogelijk om foto’s vanaf je iPhone naar de smartphone van een vriend of gezinslid over te brengen. Bijvoorbeeld vakantiefoto’s die je niet allemaal via e-mail of WhatsApp wil versturen.

Hieronder vind je drie methoden om de foto’s over te zetten van de ene iPhone naar de andere iPhone.

Bekijk de nieuwste iPhones inclusief prijs

Methode 1 – draadloos overzetten

Moderne iPhones bieden de mogelijkheid om gegevens draadloos over te zetten. Dit kan met alle toestellen vanaf 2015. Deze functie heet ‘Begin Direct’, maar je vindt hem niet binnen de instellingen. Deze functie werkt wanneer je een nieuwe iPhone hebt en deze nog moet configureren. Ook werkt hij bij het overzetten van foto’s tussen twee bestaande iPhones. Draadloos overzetten van foto’s en andere gegevens werkt zo:

  • Zet beide iPhones aan
  • Leg de smartphones vlak naast elkaar
  • Wacht totdat er een ‘Begin Direct’ melding op je nieuwe iPhone verschijnt
  • Tik op ‘ga door’
  • Scann met de oude iPhone de animatie die op het scherm van de nieuwe iPhone staat
  • Wacht op de melding ‘Voltooi op nieuwe (iPhone)’
  • Voer je toegangscode op je oude iPhone in
  • Configureer Face ID of Touch ID
  • Vul je Apple ID wachtwoord in

Selecteer vervolgens welke instellingen je wil herstellen. Dit kan om foto’s gaan maar ook bepaalde instellingen of gegevens. Werkt deze methode niet? Kijk of bluetooth op beide apparaten staat ingeschakeld. Dit heb je namelijk wel nodig, anders kun je geen foto’s draadloos overzetten.

Methode 2 – via iTunes

ITunes is een mobiele beheerapp die vaak wordt gebruikt voor het opslaan van muziek, foto’s en video’s. Maar ook audioboeken en andere data kun je op iTunes opslaan. Je kunt het ook wel als een digitale bibliotheek zien. ITunes is hartstikke praktisch om een back-up van je gegevens te maken, als het goed is dan staan hier je foto’s in opgeslagen.

Foto’s overzetten van iPhone naar iPhone kan heel makkelijk via iTunes. Hierbij synchroniseer je de gegevens waardoor je ze als het ware kopieert van het ene naar het andere toestel. Dit moet je doen:

  • Open iTunes op je computer (zorg dat je de nieuwste versie hebt)
  • Verbind je iPhone middels een USB-kabel met de computer
  • Ga binnen iTunes naar het iPhones-symbool en klik hierop
  • Klik op ‘Synchroniseer foto’s’
  • Selecteer welke map of onderdelen gesynchroniseerd moeten worden
  • Klik op ‘Toepassen’

De foto’s op je iPhone worden nu met iTunes gesynchroniseerd. Zorg dat je op de andere iPhone ook gebruik maakt van iTunes. Doe dit met hetzelfde account. Je zult merken dat de foto’s vanzelf in het account verschijnen. Dit is een eenvoudige methode om de foto’s over te zetten.

Methode 3 – overzetten via iCloud

ICloud is een opslagservice die gebaseerd is op de cloud. Dit betekent dat je alle instellingen en gegevens tussen verschillende apparaten synchroniseert. Dus niet alleen tussen twee iPhones maar ook je MacBook of andere apparaten.

Wil je foto’s overbrengen van iPhone naar iPhone, maak dan gebruik van de iCloud-functie. Dat werkt zo:

  • Maak een back-up van je iPhone op iCloud
  • Stop de simkaart in je nieuwe iPhone
  • Configureer de nieuwe iPhone
  • Zet de iCloud reservekopie terug

Je kunt er ook voor kiezen om de foto’s bekabeld via iCloud over te zetten. Hierbij maak je gebruik van iCloud op je laptop of pc. Synchroniseer de foto’s met iCloud terwijl de iPhone via een USB-kabel met de PC of laptop verbonden is. Vervolgens sluit je de nieuwe iPhone op de computer/laptop aan en synchroniseert deze weer met iCloud.

Naar nieuwste MacBooks!

Andere methoden om foto’s over te zetten

Gaat het om enkele foto’s die je wil overzetten van de ene naar de andere iPhone? Dan kan dit ook via e-mail, WhatsApp, Telegram of een andere applicatie. Je verzendt de foto’s via e-mail of een berichtendienst. Doe dit niet via sms, dit werkt niet.

Je hebt ook de mogelijkheid om de foto’s via bluetooth over te zetten. Hierbij is het belangrijk dat je bluetooth op beide iPhones aanzet. Koppel de iPhones nu via bluetooth aan elkaar. Begin met het overzetten van de foto’s. Dit is praktisch wanneer het om enkele foto’s gaat. Moet je heel veel overzetten, gebruik dan liever een van bovenstaande 3 methoden.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Foto’s overzetten van iPhone naar iPhone
Schuiven naar boven