Beste koksmes (2022) – ter wereld of de Consumentenbond

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Op zoek naar het beste koksmes Consumentenbond of het beste mes ter wereld? Er zijn heel wat testen op losgelaten. In 2018 heeft de Consumentenbond al eens bekeken welke messen als beste uit de test komen. Natuurlijk is het ook belangrijk om te kijken naar gebruikerservaringen.

Het gebruik van een koksmes

Een koksmes is niet voor mensen die niet verder wel een eitje bakken. Koksmessen zijn bedoeld voor professioneel gebruik. Niet alleen door de kok zelf maar ook in eigen keuken. Dit soort messen is bedoeld voor het snijden van groenten en het hakken van kruiden. Daarnaast is dit het ideale mes voor het snijden van vlees en vis.

Een koksmuts heeft een breed lemmet en een totale lengte van 15-35 cm. Wat is een goed merk koksmes? Deze vraag is niet eenvoudig te beantwoorden moet er zijn heel wat merken verkrijgbaar.

Beste koksmes 2022

Messen met een hoge hardheid staal zijn beter dan zacht staal: dit laatste is snel bot. Keramische messen blijven heel lang scherp maar eenmaal bot kun je ze moeilijk slepen. De merken en prijzen variëren enorm. De consumentenbond kwam eerder ook al tot de conclusie dat duurdere koksmessen beter zijn dan de goedkopere exemplaren. Bekijk het maar in het overzicht beste koksmes.

Let op: de lengte in centimeters slaat op het snijgedeelte exclusief handvat.

1. Global G2 Koksmes – 20 cm

Een van het betere koksmes zijn die verkrijgbaar zijn. Dit model is vervaardigd van RVS waarbij het handvat en lemmet naadloos aan elkaar vastzitten. Hierbij is gebruik gemaakt van een sterke staalsoort, namelijk roestvast CROMOVA 18 staal. Dit staal bevat onder andere 18% chroom. Het mes is zeer scherp en blijft ook lang scherp. Dit is allemaal te danken aan de hoge hardheid van 58 HRC.

Het beste koksmes dat je zeker in de keuken moet hebben. Perfect voor het snijden van vlees, vis en verschillende soorten groenten. Hang het mes voor de veiligheid altijd aan een magneetstrip op of berg hem in een mesbeschermer op. Dit mes ontvangt goede beoordelingen van gebruikers (4,6 van de 5 sterren). Een absolute aanrader!

Bekijk Global G2 Koksmes – 20 cm

2. Diamant Sabatier Riyouri – 15 of 20 cm

Een goedkoop geprijsd model met een totale lengte van 15 of 20 cm cm. Dit koksmes is qua kwaliteit misschien niet de beste maar in ieder geval wel zeer voordelig geprijsd. Heeft een lemmet van X45CrMoV15 roestvrijstaal.

Dit koksmes is zeer geschikt voor het snijden van vlees en vis of groente. Maar ook voor het fijnsnijden of hakken van kruiden. Het handvat is extra breed waardoor je er meer grip op hebt.

Het snijvlak zelf is zeer scherp en in een scherpe hoek van 15 graden gesneden. Het mes kan gewoon in de vaatwasmachine. Wordt geleverd inclusief mooie geschenkdoos, hiermee ook het ideale cadeau voor een verjaardag, jubileum of de feestdagen. Goed beoordeeld met 4,8 sterren.

Naar Diamant Sabatier Riyouri

3. Laguiole Style de Vie Koksmes Luxury Line – 20 cm

Het beste koksmes wanneer het op tijd versus prijs aankomt. Dit model heeft namelijk een roestvrijstalen lemmet een lengte van 20 cm. Het handvat van 14 cm lang is vervaardigd van olijfhout. Dit voelt niet alleen prettig gaan, het is ook nog eens een erg mooi koksmes. Iets dat absoluut niet in je keuken mag ontbreken.

Dit mes wordt geleverd in een geschenkverpakking. Het koksmes ontvangt mooie beoordelingen en een totale score van 4,5 van de 5 sterren. Sommigen vinden het zwaartepunt te ver naar voren liggen wat het gebruik ervan iets moeilijker maakt. Maar je moet ook leren omgaan met een koksmes: het is immers geen aardappelmesje.

Verreweg de meeste gebruikers zijn enthousiast over het product, vooral wanneer je naar de goede prijs kijkt.

Bekijk Laguiole Style de Vie Koksmes Luxury Line – 20 cm

4. Forged VG10 Koksmes 20 cm

Let op want het is niet de goedkoopste maar wel het beste koksmes wat je maar kunt bedenken. Met een snijlengte van 20 cm en 5 lagen staal is dit een enorm degelijk mes voor professioneel en hobbymatig gebruik. Gemaakt van Japans VG10 staal en met een handvat van wortelhout. Dit staat voor een zeer goede kwaliteit.

Houd er rekening mee dat dit koksmes niet in de vaatwasser kan. Na gebruik altijd direct onder de kraan afspoelen en schoonmaken.

Bij bestelling ontvang je dit koksmes in een luxe houten kist. Perfect om het mes in te bewaren maar je kunt het natuurlijk ook ophangen of ergens veilig opbergen. Een zeer scherp mes dat ook nog eens goed te slijpen is. Van hetzelfde merk vind je nog veel meer messen voor professioneel gebruik. Een absolute aanrader wanneer je van koken houdt.

Naar Forged VG10 Koksmes 20 cm

5. KitchenBrothers RVS Koksmes – 20 cm

Een professioneel RVS koksmes, vervaardigd van Stainless Steel en een houten handvat. Het gaat hier om een universeel Japans keukenmes, geschikt voor elke keuken. Het lemmet heeft een lengte van 20 cm. Dit heeft een hardheid van 58-60 HR, wat gewoon goed is. Het handvat bestaat uit pakkahout en ligt vooral erg prettig in de hand.

Het mes is roestvast en vlekvrij, dat allemaal te danken is aan de toevoeging van chroom aan het staal. Mag niet in de vaatwasser en liever ook niet in contact komen met zout water.

Berg het mes altijd veilig op, bij voorkeur in een messenblok of hangend aan een magneet. Dit koksmes is door gebruikers beoordeeld met een 4,7 van de 5 sterren. Gezien de goede kwaliteit en de voordelige prijs is dit zeker een aanrader.

Bekijk KitchenBrothers RVS Koksmes – 20 cm

Hopelijk heb je iets aan dit overzicht beste koksmes van dit moment. Je vind hier in ieder geval zeer goed messen tussen!

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste koksmes (2022) – ter wereld of de Consumentenbond
Schuiven naar boven