Trachitol zwangere vrouwen: lees goed de bijsluiter

Bij (beginnende) keelpijn wordt vaak het medicijn trachitol gebruikt. Trachitol zwanger: is dit een veilig geneesmiddel? Ontdek of je dit middel veilig kunt gebruiken en wat het alternatief is. Zo hoef je tijdens je zwangerschap niet met keelpijn rond te blijven lopen.

Werking van trachitol

Trachitol is een vrij verkrijgbaar geneesmiddel en werkt bij beginnende keelpijn. Kijken we naar de trachitol bijsluiter, dan bevat dit middel de werkzame stoffen lidocaine hydrochloride en propyl 4-hydroxybenzoezaat. Een verpakking bevat 20 of 30 zuigtabletten. Dit middel werkt bij beginnende keelpijn. De werkzame stoffen hebben een plaatselijke pijnstillend effect.

Hoeveel trachitol gebruiken?

Het is belangrijk om de trachitol bijsluiter goed door te lezen. De aanbevolen dosering voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen bedraagt maximaal 8 zuigtabletten per dag. Per twee uur mag er maximaal 1 tablet worden ingenomen. Het is de bedoeling dat de zuigtablet in de mond oplost, zonder erop te bijten of deze door te slikken. Voor kinderen geldt een maximale dosering van 6 zuigtabletten per dag. Trachitol mag niet toegediend worden aan kinderen jonger dan 6 jaar.

Trachitol zwangere vrouwen

Hoe zit het met trachitol zwangerschap? Volgens het middel zelf mag je trachitol tijdens zwangerschap gebruiken. Het is wel aan te raden om eerst een arts te raadplegen. Trachitol genomen zwanger? Dit moet geen probleem zijn, tenzij je overgevoelig bent voor een van de werkzame stoffen of bestanddelen.

Nu trending: Samsung Galaxy Tab S7 FE – Wifi 

Keelpijn verzachten zwanger

Trachitol zwangere vrouwen is zeker mogelijk. Vertrouw je het niet of wil je op een andere manier keelpijn verzachten? Zwanger zijn betekent ook rekening houden met het gebruik van bepaalde middelen. Op deze manier kun je ook de keelpijn verzachten:

Gorgelen met zout water: vul een normaal glas met lauw water. Voeg hier een theelepel zout aan toe. Neem een slok en gorgel een paar keer per. Spuug dit vervolgens weer uit.

Thee met honing: van honing is bekend dat het een verzachtende werking op de keel heeft. Mag je rauwe honing tijdens de zwangerschap? Ja, dit is geen probleem. Honing mag alleen niet aan kinderen jonger dan 1 jaar worden gegeven.

Waterijsje: een ijsje verkoelt en verdooft de keel. Dit is een prettig gevoel.

Anta flu: dit bekende snoepje zorgt voor een frisse adem en verzorgt de keel. Je kunt het gerust nemen bij keelpijn. Tijdens de zwangerschap is het gebruik van anta flu veilig. Let wel een beetje op met de hoeveelheid: anta flu snoepjes bevatten suiker. Tegenwoordig is er ook een suikervrije variant verkrijgbaar.

Alcohol bij keelpijn

Er wordt wel eens gedacht dat alcohol bij keelpijn werkt. Het omgekeerde is juist het geval: alcohol kan keelpijn veroorzaken. Ben je zwanger, dan is het zeker niet verstandig om alcohol te nuttigen. Laat dat rode wijntje of dat pilsje dus maar even staan.

Strepsils zwangerschap: doen of niet?

Naast trachitol zwangere vrouwen wordt vaak ook gezocht naar strepsils zwangerschap. Dit zijn keelsnoepjes met de werkzame stof benzylalcohol. Kun je dit veilig tijdens de zwangerschap gebruiken? Het is niet vastgesteld of strepsils veilig is tijdens de zwangerschap. Het is daarom altijd beter om dit geneesmiddel even niet te gebruiken.

Alternatief trachitol: andere medicijnen

Keelpijn is heel vervelend, vooral wanneer je hier al langer mee rond loopt. Tijdens de zwangerschap kun je dit al helemaal niet gebruiken. Is er een alternatief voor trachitol? Ja, die zijn er voldoende. Bij de drogist vind je Isla Medic keelpastilles. Deze zijn volkomen veilig in gebruik tijdens de zwangerschap. Isla pastilles verzorgen en beschermen de stem en keel. Gebruik ze bij klachten als kriebelhoest, droge lucht, droge mond en beginnende keelpijn. Dit middel is verkrijgbaar in een hoeveelheid van 30 of 60 pastilles. je hebt de keuze uit 3 verschillende varianten.

Bestel online Isla pastilles

Je betaalt tussen de €6 en €9 per verpakking, afhankelijk van de hoeveelheid keelpastilles.

Stem kwijt tijdens zwangerschap

Je bent zwanger en je stem kwijt. Dit noemen we ook wel heesheid. Het is een aandoening die twee keer zo vaak bij vrouwen voorkomt. Bij heesheid heb je een schorre of hese stem óf je bent de stem helemaal kwijt.

De oorzaak van heesheid is in de meeste gevallen een luchtweginfectie. Ook stress kan heesheid veroorzaken. Daarnaast zijn er nog een aantal andere oorzaken zoals veroudering en een gestoorde zenuwfunctie. Heb je naast heesheid ook klachten zoals een verkoudheid en keelpijn? Binnen 14 dagen geneest dit vanzelf. Let wel op met trachitol; zwangere vrouwen mogen dit nemen maar moeten wel de bijsluiter goed lezen.

Keelontsteking zwanger schadelijk of niet?

Een beginnende keelpijn kan overgaan in een keelontsteking. De oorzaak van een keelontsteking is een virale of bacteriële infectie. Veel voorkomende symptomen zijn pijn bij het slikken, opgezette klieren, oorpijn en koorts. Ook een schorre stem kan voorkomen.

Keelontsteking zwanger, schadelijk voor de baby of niet? Een normale keelontsteking is niet schadelijk of gevaarlijk voor de zwangerschap. Soms kun je last krijgen van hoge koorts (boven 38 graden). Hoge tot zeer hoge koorts kan wel een gevaar voor de zwangerschap vormen. Van koorts is bekend dat het vroegtijdige weeën kan opwekken. Ook krijgt de baby te weinig proteïnen (eiwitten).

Heb je keelontsteking in combinatie met koorts, neem dan contact op met de huisarts. Dit geldt zeker voor zwangere vrouwen.

Conclusie: trachitol door zwangere vrouwen is veilig in gebruik, tenzij de arts anders adviseert. Wel blijft het belangrijk om altijd goed de bijsluiter door te lezen. Neem voor gebruik ook even contact met de huisarts of verloskundige op. Deze kan adviseren of trachitol veilig kan worden ingenomen.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com