Beste hoestdrank tegen kriebelhoest

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Zoek je de beste hoestdrank tegen kriebelhoest? Je moet weten dat kriebelhoest niet hetzelfde is als een productieve hoest. Daarom is het belangrijk dat je bij de juiste hoestdrank uitkomt. Bekijk de kenmerken van een kriebelhoest en wat de beste hoestdrank is. Hopelijk kom je snel weer van je klachten af.

Dit is een kriebelhoest

Je hebt een productieve hoest en een kriebelhoest. Bij een productieve hoest komt er slijm mee omhoog. De oorzaak is vaak griep, luchtweginfectie of verkoudheid. Ook kan dit ontstaan door beschadiging van de luchtwegen.

Een kriebelhoest noem je ook wel een droge hoest of prikkelhoest. Hierbij hoest je geen slijm op. De oorzaak van een kriebelhoest ligt hem in een irritatie van de luchtwegen of de keel. Als gevolg hiervan blijft de kriebelhoest ook lang aanhouden.

Rook, stof en chemische stoffen

Een kriebelhoest ontstaat vaak als gevolg van rook, stof of chemische stoffen. Maar ook een verkoudheid of andere infectie kan de veroorzaker zijn. Wanneer je vaak last hebt van een kriebelhoest dan kan er ook sprake zijn van een stofallergie.

Beste hoestdrank tegen kriebelhoest

Het probleem met een kriebelhoest is dat deze niet productief is. Je blijft dus hoesten en soms komt er bloederig slijm omhoog. Daarnaast kun je last krijgen van benauwdheid of een piepende ademhaling. Gelukkig komt dit niet zo heel vaak voor.

Een langdurige kriebelhoest kan ertoe leiden dat de luchtwegen beschadigd raken. Daarom ga je voor de beste hoestdrank tegen kriebelhoest. Let op dat je geen hoestdrank tegen een productieve hoest koopt! Er zit namelijk verschil tussen deze twee hoestdranken. Een kriebelhoest moet onderdrukt worden terwijl een productieve hoest juist ondersteund moet worden.

Bronchostop hoestdrank

Een van de best verkochte hoestdranken tegen kriebelhoest is de Bronchostop. Dit middel werkt goed bij een kriebelhoest of keelpijn. Het geeft direct verlichting en haalt de prikkeling zoveel mogelijk weg. Er zijn verschillende varianten van Bronchostop verkrijgbaar. Let goed op de ingrediënten. Zo mag je het product niet gebruiken wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft.

Ben je allergisch voor een van de werkzame bestanddelen (voor bijvoorbeeld tijm of heemswortel)? Gebruik deze hoestdrank dan ook niet. In alle andere gevallen werkt deze hoestdrank heel goed bij een droge hoest.

Bekijk Bronchostop

Natterman hoestdrank

Nog een bekende en zeker de beste hoestdrank kriebelhoest is het merk Natterman. Dit product is geschikt voor de droge en vastzittende hoest. Er is een kidsvariant maar ook hoestdrank voor volwassenen. Ze noemen het ook wel de hoestdrank voor alle soorten hoest.

Je mag dit product niet gebruikt wanneer je allergisch bent voor een van de werkzame bestanddelen. Daarnaast is het goed om naar de aanbevolen dosering te kijken. De hoestdrank beschermt het slijmvlies in de bovenste luchtwegen. Dit vermindert irritatie en dat voel je.

Naar Natterman hoestdrank

A. Vogel hoestdrank tegen kriebelhoest

De hoestdrank van A. Vogel staat bekend om zijn goede werking en natuurlijke ingrediënten. De speciale spray legt een beschermend laagje over het slijmvlies. Dit werkt niet alleen hoeststillend maar ook verzachtend. Dit product heeft ongeveer dezelfde prijs als de voorgaande merken.

Bekijk A. Vogel hoestdrank

Bloem Altheafleur hoestsiroop

Als laatste is er de Bloem Altheafleur hoestsiroop. Ook dit is de beste hoestdrank tegen kriebelhoest en droge hoest. Het bevat de werkzame stoffen heemswortel dat een laagje over het keelslijmvlies legt. Het is heel belangrijk dat je deze hoestsiroop niet bij een productieve of vastzittende hoest gebruikt. Door het laagje over het slijmvlies kan dit niet meer loskomen. Alleen dus bij een kriebelhoest gebruiken!

Dit product vermindert irritaties van de keel. Volg de aanbevolen dosering. Het is aan te raden om voor het slapen gaan nog wat in te nemen. Kinderen hebben een lagere dosering dan volwassenen nodig. Geef dit product niet aan kinderen jonger dan 1 jaar oud.

Naar Bloem Altheafleur hoestsiroop

Conclusie beste hoestdrank tegen kriebelhoest

Je hebt hierboven een aantal bekende merken op het gebied van beste hoestdrank tegen kriebelhoest gezien. Dit bestel je gewoon online maar is natuurlijk ook bij de drogist of in de supermarkt verkrijgbaar. Uiteraard vind je hoestdrank ook altijd bij de apotheek.

Bovenstaande producten zijn zonder recept verkrijgbaar. Naast deze merken kun je ook voor een goedkoop huismerk gaan. In principe werkt dit net zo goed, maar veel mensen vertrouwen toch op een goed merk.

Hoestdrank kriebelhoest werkt niet

Werk een hoestdrank tegen kriebelhoest nu wel of niet? Uit onderzoek blijkt dat een hoestdrank de hoestklachten niet sneller laat verdwijnen. Maar het heeft wel een verzachtend effect. Door het vele hoesten ontstaat er nog meer irritatie en keelpijn. Hoestdrank helpt dit te verlichten.

Daarnaast heeft hoestdrank in veel gevallen een geruststellend effect. Vooral bij kinderen werkt het heel erg goed. Werk je in een rokerige of stoffige ruimte, dan is een hoestdrank tegen kriebelhoest ook zeker aan te raden. Maar alleen wanneer je ook echt last hebt van een kriebelhoest.

Over het algemeen duurt het enkele dagen voordat je effect merkt. Dit hangt er ook vanaf of je hoestdrank met een van de volgende werkzame stoffen neemt:

  • Codeïne
  • Dextromethorfan
  • Noscapine

Deze stoffen zorgen ervoor dat de hoestprikkel onderdrukt wordt. Codeïne werkt ook nog eens pijnstillend en is dan zeker aan te raden wanneer je naast hoesten ook keelpijn hebt. Gebruik dit echter nooit bij een vastzittende of productieve hoest!

Hoe lang hoestdrank bewaren?

Van bedorven hoestdrank word je echt niet beter. Op sommige hoestdranken staat de houdbaarheidsdatum niet goed vermeld, is het nauwelijks zichtbaar of ontbreekt het zelfs. De Consumentenbond heeft zich hier in 2015 al eens over gebogen.

Hoe lang hoestdrank bewaren? De laatste jaren staat de uiterste houdbaarheidsdatum er steeds beter op vermeld. Gebruik het nooit na deze uiterste datum. Wanneer je hoestdrank neemt die over datum is dan werkt deze niet meer goed. In het algemeen geldt dat een vloeistof maximaal drie maanden na opening nog bruikbaar is.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste hoestdrank tegen kriebelhoest
Schuiven naar boven