Goedkoop abonnement met telefoon

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Je hebt het sim only abonnement (voordelig) en het telefoonabonnement inclusief toestel (duurder). Wellicht ben je op zoek naar een goedkoop abonnement met telefoon. Om de kosten zo laag mogelijk te houden vind je hieronder een aantal goede tips. Kijk maar eens waar je het goedkoopst uit bent.

Waarom een abonnement inclusief toestel?

Een nieuwe smartphone is vaak erg prijzig. De betere modellen van iPhone kosten al snel meer dan € 800. Ga je voor een budgetmodel, dan zijn de specificaties ook een stukje minder. Voor een goed toestel betaal je dus meer, en niet iedereen kan zoveel geld missen.

Een telefoonabonnement inclusief toestel betekent dat je geen losse smartphone hoeft aan te schaffen. Je krijgt hem dus direct bij je abonnement geleverd. Het toestel betaal je in maandelijkse termijnen terug. Die termijnen worden bij je abonnementskosten opgeteld. Hierdoor betaal je maandelijks wat meer, maar heb je wel direct de beschikking tot de nieuwste smartphone.

Tip: bijna gratis prepaid simkaart

Goedkoop abonnement met telefoon: 3 tips

Laat je niet verleiden tot het eerste het beste telefoonabonnement. Zoek je een goedkoop abonnement met telefoon, lees dan zeker onderstaande drie tips door.

Tip 1: de juiste telefoon uitkiezen

De abonnementsprijs staat of valt met het merk en model smartphone. Kies je bijvoorbeeld voor een iPhone 13, dan zullen de maandkosten hoger uitvallen dan met een iPhone SE. En een abonnement met een Samsung uit de S-serie is ook duurder dan wanneer je voor eentje uit de A-serie gaat.

Er zit ook nog verschil tussen de merken. Een Xiaomi, Oppo of Vivo is over het algemeen goedkoper dan een Samsung, Huawei of Apple.

Denk dus eerst goed na over het type telefoon dat je wil. Het is logisch dat je voor een topmodel wil gaan, maar bedenk dan dat het abonnement niet meer zo goedkoop is.

Bekijk verkrijgbare smartphones (inclusief prijslijst)

Tip 2: bepaal de belbundel en internetbundel

Wil je onbeperkt bellen en internetten? Dat wordt geen goedkoop abonnement met telefoon. Je betaalt namelijk de hoogste prijs voor dit soort abonnementen. Maar wanneer je niet zoveel belt, dan zou je ook aan een abonnement met bijvoorbeeld 120 belminuten kunnen denken. Dit zelfde geldt voor het gebruik van mobiel internet. Zit je meer op wifi dan dat je van mobiele data gebruik maakt, neem dan een beperkte internetbundel.

Op de eindstreep kan dit tot wel € 50 per maand aan kosten schelen. Een en ander hangt ook weer van de provider af, want je hebt dure, normale en goedkope aanbieders.

Tip 3: de duurste en goedkoopste providers

Welke provider heeft het goedkoopste mobiele abonnement? Dat hangt van verschillende factoren af. Maar het is wel een feit dat een abonnement met een contractduur van twee jaar goedkoper is dan een maandabonnement.

Hieronder zie je een vergelijking van verschillende providers. Hierbij is uitgegaan van een abonnement met de volgende specificaties:

  • Belbundel: 200 minuten
  • Databundel: onbeperkt
  • 5G internet
  • Smartphone: Samsung Galaxy S22 5G
  • Tweejarig contract

Dit kost het bovenstaand abonnement bij verschillende aanbieders (prijspeil maart 2022)

  • Tele2: € 24 per maand (€ 304 eenmalige kosten)
  • T-Mobile: € 29,50 per maand (€ 263 eenmalige kosten)
  • Ben: € 32 per maand (€ 103 eenmalige kosten)
  • Hollands Nieuwe: € 32 per maand (€ 130 eenmalige kosten)
  • KPN: € 43 per maand (geen eenmalige kosten)

Ondanks dat je bij Tele2 ruim € 300 aan eenmalige kosten kwijt bent, blijft dit toch het goedkoopste abonnement met telefoon. Je moet namelijk niet alleen naar de eenmalige kosten maar ook naar de maandkosten kijken. Zo bereken je eenvoudig wat je gedurende de contractperiode kwijt bent.

Ondanks dat KPN duurder is, kiezen veel mensen hier toch voor. Dit heeft met de zeer goede dekking en de uitstekende service te maken. Die kan bij hele goedkope providers wel minder zijn.

Wat kost een gemiddeld mobiel abonnement?

Een goedkoop abonnement met telefoon zoeken is niet zo moeilijk. Het is echter de vraag of je ook echt goedkoop uit bent.

Het probleem met een abonnement inclusief smartphone is dat je soms eenmalige kosten betaalt. Het is belangrijk om die kosten bij de totale abonnementsperiode op te betalen. Dus bijvoorbeeld:

  • € 25 per maand gedurende twee jaar = € 576
  • Eenmalige kosten = € 300
  • Totaal: € 876

Maar wat kost een gemiddeld mobiel abonnement? Is het inclusief smartphone, dan zou je gemiddeld (dus inclusief de eenmalige kosten) uit moeten komen op € € 30 en € € 50 per maand. Een sim only abonnement (dus zonder toestel) kost gemiddeld tussen de € 15 en € 25 per maand.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Goedkoop abonnement met telefoon
Schuiven naar boven