Goedkoopste telefoon (2022) – betaalbare smartphones

Bijgewerkt: 17 januari 2022

Ga je voor de goedkoopste telefoon? Dan betaal je nooit meer dan € 200. Een aantal modellen kost zelfs minder dan € 100, daar doe je het natuurlijk voor. Maar let op want de goedkoopste telefoon kan soms ook wat nadelen hebben. Wanneer je niet al te hoge eisen aan je smartphone stelt dan is het best goed mogelijk om voor minder dan € 200 een goede telefoon aan te schaffen.

Het zal je misschien verbazen maar er zijn ook best goede en bekende merken verkrijgbaar die tot de goedkoopste telefoon behoren. Daarnaast vind je ook wat onbekende merken maar wel van een prima kwaliteit.

Dit is waarom je voor de goedkoopste telefoon gaat

De gemiddelde moderne smartphone kost al snel tussen de € 700 en € 1000. Er zijn zelfs modellen verkrijgbaar die een dikke € 1500 moeten kosten. Bijvoorbeeld de Apple iPhone 12 Pro Max of de Samsung Galaxy Z Fold. Hartstikke dure toestellen. Aan de andere kant hebben ze natuurlijk ook heel wat te bieden.

Je moet je echter afvragen of al die functionaliteiten wel zo nodig zijn. Wil je een smartphone om mee te bellen en af en toe op internet rond te surfen, dan kun je ook heel goed voor een goedkoper model gaan. Voordeel van de goedkoopste telefoon is dat het ook niet uitmaakt wanneer deze kwijtraakt of kapotgaat. Bovendien kun je hem makkelijk als reservetoestel of als tijdelijk gebruiken.

Goedkoopste telefoon 2022

De goedkoopste telefoons die je hieronder ziet kosten allemaal minder dan € 150. Er is bewust voor deze drempel gekozen omdat niet iedereen een groot budget heeft. € 150 lijkt mij een prima bedrag om te investeren. Misschien leuk om te weten maar ik ben dus een aantal smartphones tegengekomen van minder dan € 50. Ik heb er zelfs een besteld, gewoon als reserve of om mee te nemen wanneer ik een avondje gaan stappen. Scheelt me weer schade of verlies van mijn dure smartphone.

Overigens is de goedkoopste telefoon ook praktisch om mee te nemen op vakantie. Vooral in het buitenland raak je makkelijk spullen kwijt, word je beroofd of worden er spullen uit hotels en vakantiewoningen ontvreemd. Je moet er niet aan denken dat je dure smartphone hierbij kwijtraakt.

Genoeg gepraat, bekijk hieronder het overzicht van de goedkoopste telefoon van dit moment.

Nokia 210

Het merk Nokia is aardig bekend. Het model Nokia 210 behoort tot de goedkoopste telefoon. Inclusief internet en applicaties, dus ook nog eens redelijk modern. Het betreft hier wifi internet, of 3G (mobiele data).

De Nokia 210 is uitgerust met een VGA camera, 2,4 inch display, Bluetooth 3.0 en een 1200 mAh batterij. Voordeel hiervan is dat de batterij ontzettend lang mee gaat. Deze goedkope telefoon is zeer compact en past hierdoor in iedere broekzak of een klein tasje. Hij is in 2019 uitgebracht maar kan nog hartstikke goed mee. Voor een bedrag van minder dan € 35 ontvang je niet alleen deze goedkoopste telefoon maar ook het hoesje en de adapter.

Verkrijgbaar in verschillende kleuren dus je hebt ook nog eens de keuze. Een absolute aanrader wanneer je een reserve telefoon nodig hebt, om mee te nemen tijdens het sporten of op vakantie.

Bekijk Nokia 210

Alcatel 1 (2021)

Een echte smartphone die iets minder dan € 70 kost. Dit is dus de goedkoopste telefoon wanneer het op modern gebruik aankomt. Een simpele maar goed werkende smartphone met een scherm van 5 inch, dus best aardig. Hij biedt alle basisfunctionaliteiten die je nodig hebt:

  • 960 x 480 pixels scherm
  • 32 GB geheugen
  • 5 MP hoofdcamera
  • 2 MP selfiecamera
  • Quad core processor
  • 1 GB werkgeheugen
  • 2000 mAh batterij

Je kunt hem niet draadloos opladen, maar dat kun je bij alle goedkope telefoons niet. Wel maak je gebruik van wifi en bluetooth 4.2. Deze goedkoopste smartphone werkt op het Android besturingssysteem. Geïntroduceerd in 2019, hiermee is het helemaal geen oude smartphone. Een prima keuze wanneer je op zoek bent naar de goedkoopste telefoon van dit moment.

Naar Alcatel 1

Alcatel 1B (2020)

Zoek je de goedkoopste telefoon met een 3,5 inch scherm, dan kom je bij de Alcatel OneTouch uit. Draait op Android 10, dat is verrassend nieuw.

Aan de zijkant vind je een Google assistent knop, hartstikke handig. Ontgrendelen gebeurt middels een pincode of wachtwoord. Verder is deze voorzien van 32 GB opslagruimte dat uitbreidbaar is met 128 GB extra. Dit model wordt aangedreven door een processor met een werkgeheugen van 2 GB. De batterij van 3000 mAh gaat verrassend lang mee.

Je maakt gebruik van alle functionaliteiten zoals wifi, gps en Bluetooth 4.2. Dit toestel is ook nog eens voorzien van dual sim. Er passen dus twee simkaarten in! Hij kost minder dan € 50 en is hiermee een zeer voordelige koop. Ook gezien met betrekking tot de gebruikersbeoordelingen, want die zijn ontzettend goed.

Bekijk Alcatel 1B 2020

Goedkoopste telefoon van € 100 tot € 200

Toegeven, de goedkoopste telefoon is natuurlijk niet de allerbeste. Misschien wil je toch een wat snellere smartphone met meer functionaliteiten. Dan moet je eigenlijk eens gaan kijken bij de goedkoopste telefoons die tussen de € 100 en de € 200 kosten. Hierin is voldoende keuze, ook met betrekking tot de kwaliteit.

Omdat Apple, Samsung en Huawei goede en bekende merken zijn ben ik eens gaan kijken wat in deze prijsklasse verkrijgbaar is. Gelukkig heb ik drie hele goede smartphones voor dit bedrag gevonden. Ik zet drie modellen voor je op een rij. Deze kosten dus allemaal minder dan € 200 maar wel meer dan € 100. Het is maar dat je het weet.

Samsung Galaxy A12 (2021)

Een absolute topper wanneer je op zoek bent naar de goedkoopste telefoon en ook nog eens van een uitstekende kwaliteit. De Samsung Galaxy A12 is een absolute alleskunner. Vooral gezien de prijs want hij kost minder dan € 200!

Wat kun je allemaal verwachten? Allereerst een 6,5 inch PLS IPS scherm met een scherm van 720 x 1560 pixels. Hij draait oorspronkelijk op Android 10 maar dit kun je bij aanschaf natuurlijk updaten naar de nieuwste versie. Onder de motorkap vind je een Mediatek MT6765 Helio P35 processor met 2 tot 6 GB werkgeheugen. Dit is een uitstekende processor, vooral voor deze prijs.

Er is 32 GB tot 128 GB opslagruimte beschikbaar. Dit kun je uitbreiden middels een micro SDXC kaartje. De cameraspecificaties zijn echt verrassend. Aan de achterzijde vind je een quad hoofdcamera. De 4 lenzen hebben een resolutie van 48 MP, 5 MP, 5 MP en 2 MP. Hiermee maak je foto’s met scherptediepte. De selfiecamera heeft een enkele lens van 8 MP.

Verder is dit een heel moderne smartphone uit 2021. Een toppertje wanneer je een betaalbare Samsung smartphone wil.

Naar Samsung Galaxy A12

Huawei Y5 (2019)

De eerste die je in deze prijsklasse tegenkomt en het is dan ook gelijk de goedkoopste telefoon, is de Huawei Y5. Dit model is uitgebracht in april 2019. Hij beschikt over een 5,71 inch IPS LCD scherm. De verhouding van scherm tot behuizing bedraagt 78,1%. Dit betekent dat hij niet schermvullend is maar aan de onderkant vind je een smalle rand.

Dit toestel wordt aangedreven door een Mediatek MT6761 Helio A22 processor met een werkgeheugen van 2 GB. Met betrekking tot opslagruimte is er 16 GB beschikbaar. Je kunt ook kiezen uit een model met 32 GB opslagruimte maar dan betaal je wat meer.

Deze goedkoopste telefoon heeft een 13 MP hoofdcamera met led flitser. De selfiecamera heeft een resolutie van 5 MP. Je maakt gebruik van wifi, gps en Bluetooth 5.0. Er is ook NFC en een FM radio aanwezig. De batterij is krachtig en gaat zeer lang mee, dit is natuurlijk een bijkomend pluspunt.

Deze Huawei heeft net als veel andere goedkope telefoons een kunststof behuizing en is niet waterdicht. Dit zijn toch wel dingen om rekening mee te houden. Je betaalt minder dan € 125, een zeer voordelige koop. Hierbij heb je ook nog eens de keuze uit verschillende kleuren. Niet meer verkrijgbaar.

Apple iPhone onder de € 200

Ik ging natuurlijk ook op zoek naar het merk Apple, is er een iPhone onder de € 200 verkrijgbaar? Helaas, je komt dan bij gebruikte modellen uit. Deze zijn wel technisch nagekeken maar natuurlijk niet gloednieuw. Bovendien gaat het dan ook om de oudere modellen zoals de iPhone 6 of de iPhone 7. In mijn ogen heb je hier niet heel veel aan, dit zijn echt sterk verouderde smartphones. Daarom vind je ze in dit overzicht niet terug.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Goedkoopste telefoon (2022) – betaalbare smartphones
Schuiven naar boven