Beste biologische dagcrème – puur natuur

Bijgewerkt: 30 januari 2022

Een dagcrème voedt en verzorgt je gezichtshuid. Dit voorkomt uitdroging en laat de huid er jonger uitzien. Houd je er een natuurlijke of vegan levensstijl op na? Dan ga je natuurlijk voor de beste biologische dagcrème. Maar ja, waar moet je dan op letten en is het wel voor 100% biologisch? In deze blogpost de beste biologische dagcrèmes met alleen maar natuurlijke ingrediënten.

100% natuurlijk

Een biologische dagcrème is voor 100% natuurlijk. Dit betekent dat er geen synthetische stoffen aan zijn toegevoegd. Let op, want biologisch of natuurlijk betekent niet dat het geen huidirritatie kan veroorzaken. Wanneer je allergisch bent voor bepaalde stoffen dan kun je zelfs bij het gebruik van biologische dagcrème huiduitslag krijgen.

Er is veel verwarring over biologische dagcrème. Is ‘natuurlijk’ hetzelfde als biologisch en waar zit hem het verschil in? Biologische dagcrème bevat altijd natuurlijke ingrediënten. Deze zijn afkomstig van planten, dieren, natuurlijke mineralen en natuurlijk water. Er zitten geen chemisch bewerkte stoffen in. Biologisch betekent dat de ingrediënten afkomstig zijn van biologische teelt. Ook kunnen ze zo uit de natuur gehaald zijn. De termen natuurlijk en biologisch liggen dus heel dicht bij elkaar.

Dit is de beste biologische dagcrème

Goed, wat is nu echt de beste biologische dagcrème? Merken als Nivea en Weleda hebben biologische dagcrème in hun assortiment. Maar je komt ook wat minder bekende merken tegen. Laten we eens gaan kijken welke ingrediënten ze gebruiken en of het ook voor 100% biologisch is.

Nivea biologische dagcrème

Allereerst heb je de dagcrème van Nivea. Deze bevat voor 99% ingrediënten die een natuurlijke oorsprong hebben. Dus ja zoiets kun je zeker biologisch noemen. Het bevat onder andere Aloë Vera, jojoba olie en amandelolie. Deze ingrediënten zijn zeer goed voor je huid. Dit product is dermatologisch getest. De crème is geschikt voor de doffe, droge of grauwe huid. Het is hydraterend maar bevat geen SPF (bescherming tegen Uv-licht).

Voordeel van Nivea biologische dagcrème is dat het 24 uur hydratatie biedt. Daarnaast zijn de ingrediënten voor 99% afkomstig uit de natuur. Dat geeft een veel beter gevoel, vind je ook niet? Met betrekking tot prijs is deze biologische dagcrème ook nog eens zeer interessant. Hij is zelfs voordeliger dan veel andere dagcrèmes met synthetische ingrediënten.

Bekijk Nivea biologische dagcrème

Weleda dagcrème van biologische oorsprong

De tweede beste biologische dagcrème is die van het merk Weleda. Wel iets duurder geprijsd dan voorgaande maar ook hartstikke goed. Dit product is voorzien van het NaTRue keurmerk, hieraan kun je zien dat het biologische bestanddelen bevat. Zeker 70% van de plantaardige ingrediënten is ook echt volledig biologisch. Synthetische geur- en kleurstoffen vind je hier zeker niet in.

Je hebt de dagcrème voor mannen of voor vrouwen. Dagelijks een kleine hoeveelheid aanbrengen. Je merkt dat dit de huid hydrateert en beschermt. Voor mannen heb je de blauwe verpakking, voor vrouwen is deze er in het roze.

Naar Weleda dagcrème (biologisch)

Arganic biologische producten

Een echte aanrader onder de beste biologische dagcrème zijn de Arganic producten. Je vindt in het assortiment van alles, van dagcrème tot rozenwater en heilzame arganolie. Alles volledig natuurlijk en biologisch. Deze producten zijn ook nog eens EcoCert gecertificeerd.

Je hebt dus een ruime keus aan biologische huidverzorgingsproducten. Deze zijn geschikt voor de droge, normale of vette huid. Maar ook voor de gevoelige of de rijpe huid. Nagenoeg alle producten van dit merk werken antirimpel, hebben een UV-beschermingsfactor en hydrateren zeer goed. De oxidanten in deze producten zijn goed voor je huid, haar en nagels.

Met betrekking tot prijs zijn dit wel wat duurdere producten. Zo betaal je voor een flesje arganolie van 100 ml rond de € 30. Maar goed, veel gebruikers zijn wel zeer tevreden over deze producten. Het is echt 100% puur en biologisch en die certificering zegt natuurlijk ook wel wat.

Bekijk Arganic biologische producten

Geen schadelijke chemicaliën

Opvallend aan een biologische dagcrème is dat het geen schadelijke chemicaliën bevat. Dit betekent dat ze ook geen parabenen, siliconen of synthetische parfum bevatten. Daarnaast mag er ook geen chemisch zonnefilter inzitten. Dit verklaart ook waarom de beste biologische dagcrème ook geen SFS factor heeft. Dit kom je in normale dagcrèmes wel tegen.

Moet je nu wel of niet voor een dagcrème met UV-bescherming kiezen? Het is een feit dat UV zonlicht schadelijk voor je huid is. Het zorgt niet alleen voor vroegtijdige veroudering, ook kan het na jaren je DNA structuur voor anderen. Hierdoor kan er huidkanker ontstaan. Dit is natuurlijk iets dat je wil voorkomen. Daarom worden in veel dagcrèmes chemische zonnefilters toegevoegd.

Maar let op, je hebt ook de natuurlijke zonnebrand. Dit is gebaseerd op natuurlijke oliën die je huid tegen zonlicht beschermen. Een biologische dagcrème is voorzien van deze natuurlijke oliën.

Biologische dagcrème met Uv-filter

Misschien ben je toch op zoek naar een biologische dagcrème met Uv-filter. Hierbij kom je bij een van bovenstaande producten uit. Maar er zijn nog meer producten verkrijgbaar, allemaal voorzien van UV-filters. Nadeel hiervan is dat je niet altijd weet of het product ook wel 100% biologisch is. Wees hier dus een beetje voorzichtig mee.

Parfumvrije dagcrème

Naast een biologische dagcrème heb je ook nog de parfumvrije dagcrème. Let op want vaak is een biologisch product ook parfumvrij. Dit komt omdat het toevoegen van parfum betekent dat er ook chemische bestanddelen aan te pas komen. Toch hoeft een parfumvrije dagcrème niet biologisch te zijn. Deze twee staan dus los van elkaar.

Vind je het niet belangrijk of een dagcrème biologisch is maar reageer je wel overgevoelig op deze crème? Waarschijnlijk ben je (licht) allergisch voor de geparfumeerde bestanddelen. In dit geval is het zeker aan te raden om voor een parfumvrije dagcrème te gaan. Het ruikt nergens naar maar verzorgt je huid wel zeer goed. Bovendien ontstaan er geen vervelende klachten zoals jeuk of roodheid. Houd er rekening mee dat parfumvrije dagcrème vaak ook wat duurder is dan de gewone gezichtscrème.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste biologische dagcrème – puur natuur
Schuiven naar boven