Beste 2 in 1 laptop (2022) getest

Bijgewerkt: 19 maart 2022

De beste 2 in 1 laptop heeft een snelle processor en is geschikt voor dagelijks gebruik. Je schakelt eenvoudig van laptop naar tablet en andersom. Bekende merken op dit gebied zijn Microsoft, HP, Asus en Lenovo. De vraag is echter waar je voor moet kiezen. In dit overzicht 5 x de beste 2 in 1 laptop van dit moment.

HP Pavilion x360 14-dw1700nd – 2-in-1 Laptop – 14 inch
Bekijk dit model

De werking van een 2 in 1 laptop

Waarom kiezen voor een laptop/tablet en hoe werkt zoiets? Een 2 in 1 laptop is compact en handig in gebruik. Je kunt er zowel werkgerelateerde als privézaken op doen. Denk maar eens aan documenten opstellen, grafieken maken, e-mails versturen, films kijken en nog veel meer.

Het voordeel van een 2 in 1 laptop is dat je gebruik maakt van beide systemen: het idee van een computer inclusief fysiek toetsenbord maar ook de compactheid van een tablet. Het fysiek toetsenbord zit eraan vast of klik je aan de laptop vast. Wanneer je het toetsenbord niet gebruikt klap je hem om en schakelt het apparaat automatisch over naar de tabletwerking. Overigens dient het omklapbare toetsenbord ook als beschermende hoes voor je 2 in 1 laptop.

Beste 2 in 1 laptop

Veel bedrijven zetten de 2 in 1 laptop in. Hierbij wordt vaak gekozen voor een van de bekende merken. Benieuwd welk apparaat als beste verkocht wordt of goede beoordelingen ontvangt? Hieronder vijf maal de beste 2 in 1 laptop 2021.

1. Microsoft Surface Go – 12,4 inch

Een van de bekendste merken en modellen op het gebied van 2 in 1 laptops. De Microsoft Surfrace Go is voordelig geprijsd en ook nog eens van een uitstekende kwaliteit. Met zijn 12,4 inch scherm is hij licht en compact. Deze laptop/tablet wordt aangedreven door een Intel Core i5 processor met 8 GB werkgeheugen. De opslagcapaciteit bedraagt 128 GB. Het betreft hier het razendsnelle SSD opslag.

Je maakt gebruik van besturingssysteem Windows 10. Wifi en Bluetooth zijn aanwezig. Er is een USB-poort en natuurlijke luidsprekers. De geschatte accuduur bedraagt 9 uur. Dit apparaat is meerdere keren beoordeeld en ontvangt hierbij een score van 4,6 van de 5 sterren.

Bekijk de Microsoft Surfrace Go

2. HP ENVY x360 15-eu0100nd  – 15.6 inch

Groter en duurder dan voorgaand model maar wel van een uitstekende kwaliteit. Dit model is van het zeer bekende en kwalitatief goede merk HP, dat je ook van de computers kent. Wat mag je van deze beste 2 in 1 laptop verwachten? Hij heeft een full HD 15.6 inch scherm met touchscreen (dit geldt overigens voor alle 2 in 1 laptops). Het apparaat wordt aangedreven door de AMD Ryzen 5 processor. Dit wordt ondersteund met maar liefst 8 GB werkgeheugen. Dankzij de snelle processor en de hoge beeldkwaliteit kijk je films en series zoals je nog nooit eerder deed.

De opslagcapaciteit is hoog: 512 GB. Ook nu weer gaat het om de snelle SSD opslag. Draait op Windows 10 en is uitgerust met wifi en Bluetooth 5.0. Je maakt gebruik van drie USB-poorten. Ontvangt een mooie score van 4,7 sterren.

Naar HP ENVY x360 15-eu0100nd

3. Lenovo Chromebook Flex 5 – 13.3 inch

Een 2 in 1 laptop met een vast toetsenbord. Dit betekent dat hij wat zwaarder is dan voorgaande modellen, maar nog steeds een lichtgewicht. Ondanks het vaste toetsenbord heeft het apparaat twee functies: hij werkt als laptop maar ook als tablet.

Dit bereik je door het apparaat om te draaien en hem met de bovenkant van het toetsenbord op de tafel te leggen. Zo heb je een tablet inclusief standaard. De Lenovo 2 in 1 chromebook heeft een Intel Celeron processor met 4 GB werkgeheugen en 64 GB SSD opslag. Deze processor heeft een gemiddelde rekenkracht en is hiermee geschikt voor dagelijks normaal gebruik.

Deze beste 2 in 1 laptop draait op Chrome en je werkt in de cloud . Hij is voorzien van wifi, Bluetooth 4.2, NFC en vier USB poorten. Er is er geen HDMI-aansluiting aanwezig. De geschatte accuduur bedraagt 10 uur. Een prima laptop/tablet tegen een goede prijs. Is beoordeeld met 4,7 sterren.

Naar Lenovo Chromebook Flex 5

4. Asus VivoBook Flip TP412FA-EC440T – 14 inch

Dit vierde in het overzicht beste 2 in 1 laptop. De Asus Vivobook heeft net als voorgaand model een vast toetsenbord met kantelbaar scherm. Zo schakel je van laptop naar tablet en omgekeerd.

Dit apparaat wordt aangedreven door een Intel Core i3 processor met 4 GB werkgeheugen. Intern vind je een opslagcapaciteit van 256 GB. Opstarten gebeurt razendsnel middels gezichtsherkenning. Je kunt net als bij alle andere modellen vertrouwen op Windows 10.

Natuurlijk is alles aanwezig zoals wifi, Bluetooth 4,2, toetsenbordverlichting en drie USB-poorten. Het betreft hier zowel USB 2.0 als USB 3.0. Dit apparaat heeft luidsprekers dat gebruik maakt van de SonicMaster sound technologie, wat voor een uitstekende geluidskwaliteit staat. Zeer geschikt voor studenten, thuisgebruik maar ook voor werkgerelateerde zaken.

5. Microsoft Surface Pro 7 – 12.3 inch

Let op: verouderd model. Een vroegere topper op het gebied van beste 2 in 1 laptops. Deze is zo handzaam, die neem je overal mee naartoe. De Microsoft Surfrace Pro 7 is een aanrader op het gebied van dagelijks krachtig gebruik. Dit is allemaal te danken aan de Intel Core i5 processor met 8 GB werkgeheugen. De SSD opslagcapaciteit bedraagt 128 GB. Het ideale model om te multitasken en gebruik te maken van de laptopmodus, tabletmodus en studiomodus.

Uitgerust met USB-C- en USB-A-poorten voor het aansluiten van beeldschermen, dockingstations en voor het opladen van accessoires. Voorzien van speciale Surfrace pen, ideaal voor schrijven en tekenen. De krachtige batterij gaat tot 13,5 uur mee. Gebruikers zijn dan ook zeer tevreden over deze 2 in 1 laptop en beoordelen het product met een 4,8 van de 5 sterren. Een uitstekende score en dus ook een uitstekende koop!

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste 2 in 1 laptop (2022) getest
Schuiven naar boven