Verschil tussen Samsung A51 en A71

Bijgewerkt: 20 juli 2022

Op zoek naar het verschil tussen Samsung A51 en A71? Deze twee smartphones zijn beiden in december 2019 uitgebracht. De één heeft een 6,5 inch scherm terwijl de ander met 6,7 inch net iets groter is. Daarnaast zijn er ook verschillen in processor, foto camera’s en nog veel meer. Bekijk de belangrijkste verschillen, zodat je weet welke Samsung smartphone het beste bij jou past.

Over de Samsung Galaxy A51 en Galaxy A71

Samsung brengt smartphones in verschillende series uit. Het meest bekend is de S-serie, dit zijn de vlaggenschepen van dit merk. Hierna volgen toestellen uit de A-serie. Deze toestellen kenmerken zich door een voordelige prijs, waarbij je nog steeds een goede kwaliteit mag verwachten.

De Samsung Galaxy A51 en Samsung Galaxy A71 zijn uitgebracht in december 2019 en beschikbaar vanaf eind januari 2020. Wat kun je van deze twee toestellen verwachten? Laten we snel naar het verschil tussen Samsung A51 en A71 kijken.

Zo ziet de behuizing eruit

Met betrekking tot de behuizing is er geen verschil tussen deze twee toestellen. Ze beschikken beiden over een plastic frame en een plastic achterkant. Aan de voorkant beschermend Gorilla Glass 3. Dit is gehard glas van een redelijk goede kwaliteit, hoewel toestellen uit de S-serie een betere bescherming hebben.

Deze toestellen zijn niet waterdicht, houd hier rekening mee. De Galaxy A51 heeft een 6,5 inch amoled scherm. Het scherm heeft een resolutie van 1080 X 2400 pixels met een pixeldichtheid 405 ppi. Op zich is dit best een goede pixeldichtheid. Beelden zien er in ieder geval lekker duidelijk en kleurrijk uit.

De Samsung Galaxy A71 heeft 16,7 inch Super amoled display. Het scherm heeft eenzelfde resolutie als de A51. Alleen de pixeldichtheid is minder, namelijk 393 ppi. Dit is echter een klein verschil tussen Samsung A51 en Samsung A71.

Dit moet je over de processor weten

Samsung heeft voor deze toestellen voor twee verschillende processors gekozen. De Galaxy A51 wordt aangedreven door een Exynos 9611 processor met vier of zes GB RAM-geheugen. Onder de motorkap van de Galaxy A71 vind je een Snapdragon 730 processor met zes of acht GB RAM-geheugen.

Welk toestel presteert beter? Dit is de Samsung Galaxy A71, wat allemaal te danken is aan de Snapdragon processor en het grotere werkgeheugen. Dit wil echter niet zeggen dat de Galaxy A51 niet goed presteert, de processor is een fractie langzamer.

Hoe zit het met het besturingssysteem? Deze toestellen draaien op Android 10.0. Dit is eventueel upgradebaar naar een nieuwere versie van Android.

Verschil Samsung en A51 en A71: de fotocamera’s

Maak je ook zo graag foto’s met je smartphone? Dan zit je met een van deze twee toestellen zeker goed. Samsung staat erom bekend dat het de A-serie altijd voorziet van nieuwe technische snufjes. De Samsung Galaxy A51 heeft een quad hoofdcamera. Dit betekent dat er vier lenzen aanwezig zijn waaronder een groothoeklens, telelens en dieptesensor. Uiteraard zijn er ook een led flitser, HDR en panorama optie aanwezig.

De Galaxy A71 heeft ook een quad hoofdcamera, waarbij de beste lens een hogere resolutie heeft. Hierdoor maak je net wat betere foto’s, hoewel het verschil niet heel groot is. Beide Samsung smartphones hebben een enkele 32 MP selfiecamera met HDR. Filmen kan in een hoge resolutie van 1080p of 2160p.

Voor het opslaan van de leukste foto’s en video’s maak je gebruik van de interne opslagruimte. De Samsung A51 heeft een opslagcapaciteit van 64 GB of 128 GB. Dit kun je uitbreiden middels een micro SDX kaart. De Samsung A71 is alleen verkrijgbaar met 128 GB-opslagruimte, dit is uiteraard ook uit te breiden.

Bekijk micro SDX kaart

De batterij en het opladen van de accu

Is er op het gebied van accu een verschil tussen Samsung A51 en Samsung A71? De A51 is uitgerust met een 4000 mAh batterij. Deze kun je normaal opladen of gebruikmaken van een snellader. Draadloos opladen is niet mogelijk. De accu van de A71 heeft met een 4500 mAh een grotere capaciteit en gaat dan ook iets langer mee. Ook deze accu kan niet draadloos opladen maar wel snelladen.

De kleuren van deze toestellen

Benieuwd in welke kleuren deze Samsung toestellen verkrijgbaar zijn? Je hebt de keuze uit zwart of wit, blauw, roze of prism.

Prijs Samsung A51 en A71.

Voor de Samsung Galaxy A51 betaal je tussen de € 325 en € 375 (2020). Het gaat hier dan om een toestel met een opslagcapaciteit van 128 GB.

Bekijk de beste Samsung smartphones

De Samsung Galaxy A71 is wat duurder. Voor dit toestel betaal je tussen de € 450 en € 500. Ook hierbij gaat het om een smartphone met 128 GB opslagruimte.

Conclusie: welke van deze twee is beter?

Welke van deze twee Samsung smartphones is een betere keuze? Er zitten kleine verschillen tussen Samsung A51 en A71. De processor en accu van de A71 is wat beter, waardoor dit toestel een betere keuze is. Gezien de prijs betaal je hier wel wat meer voor, wat natuurlijk ook een nadeel kan zijn. Mocht je voor een voordelig geprijsd toestel gaan, dan is de Galaxy A51 een uitstekende aankoop. Ga je toch voor net dat beetje meer, kijk dan eens naar de Galaxy A71.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Verschil tussen Samsung A51 en A71
Schuiven naar boven