Beste laptop voor fotobewerking (2022)

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Met de beste laptop voor fotobewerking gaat er een wereld voor je open: verkleinen, filters, blurren, roteren en nog veel meer. Hier zijn veel handige programma’s voor. Werk je op een laptop, dan moet deze fotobewerking aankunnen. Je hebt een krachtige laptop met minimaal Full HD beeldscherm nodig. Welke laptop voor fotobewerking geschikt is, ontdek je in dit artikel.

Fotobewerking: processor en werkgeheugen

Er zijn veel programma’s waarmee je foto’s kunt bewerken. Dit zijn onder andere Photoshop, Lightroom en Optics Pro 11. Een ander bekende fotobewerkingssoftware is het gratis GIMP.

Waar je ook voor kiest, met foto’s bewerken zet je de processor aan het werk. Daarom is het belangrijk dat welke laptop voor fotobewerking dan ook, over een krachtige processor en voldoende werkgeheugen beschikt.

Wat deze twee met elkaar te maken hebben? Een groter werkgeheugen zorgt ervoor dat de processor meerdere taken tegelijk kan uitvoeren. Iets dat je vooral bij het bewerken van foto’s tegenkomt.

Minimaal full HD beeldscherm

Bij fotobewerking is het belangrijk dat je alle details goed ziet. Dit betekent kleuren, scherpte contrast etc. Een laptop met minimaal full-HD beeldscherm voldoet hieraan. Kies nooit voor een model met een lagere schermresolutie. Daarnaast speelt ook het paneeltype een rol. Een TN paneel is niet zo goed, terwijl een IPS paneel een goede kleurweergave en grote kijkhoek heeft. Hiemee zie je contrasten zeer duidelijk.

Beste laptop voor fotobewerking 2022

Ontdek de beste laptop voor fotobewerking (2020). Deze laptops hebben een geheugenkaartlezer, minimaal full-HD beeldscherm en een 15 inch scherm of groter. Hieronder 5x beste laptop voor fotobewerking. Uiteraard ook geschikt voor videobewerking.

1. Lenovo IdeaPad Gaming 3 81Y400GNMH

  • 15,6 inch
  • Full HD beeldscherm
  • Intel Core i7 – 16GB RAM

Deze gaming- en fotobewerking laptop heeft een 15,6 inch full HD beeldscherm. Niet alleen geschikt voor foto- en videobewerking maar ook voor het kijken van films en series. De hoge beeldkwaliteit is tijdens fotobewerking echt een pluspunt.

De Intel Core i7 processor met 16GB werkgeheugen biedt veel snelheid. Ook de videokaart is helemaal in orde. Met 512 GB opslagruimte kun je heel wat foto’s en video’s kwijt. De SSD zorgt ervoor dat de laptop in slechts 15 seconden opstart. Zo kun je direct met je favoriete fotobewerkingsprogramma beginnen.

De Lenovo Ideapad draait op Windows 10. Het werkgeheugen is uitbreidbaar. Nadeel is dat er geen dvd/cd-speler aanwezig is en dat dit model vrij zwaar is om mee te nemen.

Bekijk Lenovo IdeaPad Gaming 3

2. ASUS Notebook X415EA-EB918T

  • 14 inch
  • Full HD beeldscherm
  • Intel Core i5 processor – 16GB RAM

De beste laptop voor fotobewerking is zeker ook deze Asus Notebook. Niet zo vreemd, deze heeft een krachtige Intel Core i5 processor met maar liefst 16GB werkgeheugen. Of je nu foto’s en video’s bewerkt, games speelt of films bekijkt: deze Asus laptop draait er zijn hand niet voor om.

Zowel de processor als videokaart laat indrukwekkende prestaties zien. Met 512 GB opslagruimte en snel opstarten middels SSD.

Dit model draait op Windows 10. De ventilator werkt uitstekend en stilletjes, wat echt wel een pluspunt is. Nadeel is de accuduur, die door het grote werkgeheugen minder lang meegaat dan bij normale laptops. Al met al behoort dit model echt wel tot de beste laptop voor het bewerken van foto’s.

Ontdek ASUS Notebook X415EA-EB918T

3.  Lenovo Legion 5 82JU0089MH

  • 15,6 inch
  • Full HD beeldscherm
  • AMD Ryzen 5 – 16GB RAM

Vergelijkbaar met de nummer twee uit de lijst fotobewerkings laptops, alleen iets beter. De Lenovo Legion 5 heeft een full HD scherm met uitstekende grafische toepassingen. Het koelingssysteem zorgt ervoor dat je urenlang op deze laptop kunt werken. Met de snelle processor en 16GB werkgeheugen mag je vertrouwen op een zeer hoge snelheid. Inloggen doe je met een vingerafdrukscanner, zo zijn al je bestanden goed beveiligd.

Geschikt voor professionele foto- en videobewerking, gaming en films bekijken. Licht van gewicht en hierdoor eenvoudig mee te nemen. Er is geen dvd/ cd-speler aanwezig, maar dit kun je wel extern aansluiten. Heeft stadaard geen Windows 10 Pro, indien gewenst moet je dit apart aanschaffen.

Meer over Lenovo Legion 5 82JU0089MH

4. HP ProBook 450 G8

  • 15,6 inch
  • Full HD scherm
  • Intel Core i5 – 8GB RAM

De HP ProBook is voor zijn prijs een echte krachtpatser. Hij beschikt over een Intel Core i5 processor met 8GB RAM geheugen. Zet hier ook nog eens SSD en een Intel Iris Xe Graphics videokaart bij, en je hebt de meest geschikte laptop tegen een goede prijs.

De Intel Core i5 processor met een kloksnelheid van 1,6 gigahertz is snel genoeg en kan meerdere taken tegelijk uitvoeren. Geschikt voor gaming, fotobewerking, studie en dagelijks gebruik. De totale opslagcapaciteit bedraagt 256 GB.

Deze laptop draait op Windows 10 en heeft wifi-verbinding, bluetooth en NFC. Met 3 usb-poorten zit je nooit om aansluitingen verlegen. Ook nog eens prettig geprijsd, behoort absoluut tot de beste laptop voor fotobewerking.

Bekijk HP ProBook 450 G8

5.MSI Gaming GT75VR 7RF

  • 17,3 inch
  • Full HD scherm
  • Intel Core i7 processor – 32GB RAM

Vind je het belangrijk dat een laptop meerdere aansluitingen heeft, dan zit je met de GT75VR 7RF zeker goed. Deze beschikt namelijk over 7 USB 3.2 poorten, een HDMI poort en een displayport. Hierdoor niet alleen geschikt voor fotobewerking maar zeker ook voor videobewerking, gaming en nog veel meer.

De MSI Gaming is dankzij de Intel Core i7 processor en SSD razendsnel. Met de NVIDIA GeForce GTX 1080 videokaart breng je alles tot in detail in beeld. Je hebt de beschikking over maar liefst 1256 GB opslagruimte.

Het besturingssysteem is Windows 10. Deze laptop is uitgerust met ethernet, wifi en bluetooth 5.2. De ethernetsnelheid bedraagt tot 1000 mbps. De accuduur gaat ruim 8 uur mee, wat best wel netjes is. Met een gewicht van 4560 gram misschien net iets te zwaar om mee te nemen.

Ontdek de MSI Gaming GT75VR 7RF

Welke laptop voor fotobewerking het meest geschikt is? In ieder de 5 bovenstaande modellen. Uiteraard kun je ook op zoek gaan naar een andere laptop, zolang deze maar aan de belangrijkste eisen voldoet. Zo vind je de beste laptop voor fotobewerking.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste laptop voor fotobewerking (2022)
Schuiven naar boven