Verschil Samsung S7 Edge en S21

Bijgewerkt: 15 maart 2023

De Samsung Galaxy S7 Edge is alweer een ouder toestel uit 2016. Is het interessant om over te stappen naar de Galaxy S21 uit 2021? In dit artikel het verschil Samsung S7 Edge en S21. Met veel aandacht voor de processor, werkgeheugen, camera’s en andere specificaties.

Bekijk de nieuwste smartphones

Over Samsung smartphones

Samsung is een Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant. Ze produceren Android toestellen van een uitstekende kwaliteit. Halverwege 2021 heeft Samsung een Europees marktaandeel van 12 %. Dit wordt op de voet gevolgd door Apple (9,6%). Juist door deze concurrentie richt Samsung zich ook steeds meer op het produceren van goedkopere modellen, waarbij de kwaliteit goed moet blijven.

De Galaxy S7 Edge is sinds maart 2016 verkrijgbaar. De Galaxy S21 is 5 jaar later uitgebracht en sinds januari 2021 verkrijgbaar. Gezien de betere specificaties van de S21 kan het zeker interessant zijn om over te stappen.

Verschil Samsung S7 Edge en S21: het design en scherm

Beide smartphones hebben een aluminium frame met ip68 code. Hierdoor kunnen de smartphones tot 1,5 gedurende 30 minuten onder water. De behuizing is volledig waterdicht en blijft dus ook onder water werken.

De S7 Edge heeft een 5,5 inch-scherm, waar de Samsung S21 een 6,2 inch scherm heeft. Het betreft in beide gevallen een super amoled display. Er is bijna geen verschil in pixeldichtheid.

Kijk je naar het design, dan heeft de Galaxy S7 Edge vrij grote schermranden. Dit ziet er bij de S21 een stuk beter uit: geen schermranden, afgeronde hoeken en een strak design.

Met betrekking tot bescherming is de S7 Edge voorzien van Corning Gorilla Glass 4 en de Samsung S21 van Gorilla Glass Victus. Dit laatste biedt een veel betere bescherming tegen krassen, stoten en vallen.

Maak kennis met de processor en het werkgeheugen

Nog een belangrijk verschil tussen Samsung S7 Edge en S21: de processor. Omdat er vijf jaar tussen deze toestellen zit, is er in die tussentijd veel verbeterd. Onder de motorkap van de Galaxy S7 Edge vind je een Exynos 2100 processor met 4 GB RAM geheugen. De Samsung S21 is uitgerust met een Exynos 9810 processor met 8 GB RAM.

Op het gebied van prestaties doet de Galaxy S21 het een stuk beter. Dit model werkt ruim 75% sneller dan de S7 Edge. Dit is een hele vooruitgang.

Fotocamera’s aan de voor- en achterkant

Hoe zit het met fotograferen en filmen? Ook hier zie je wat verschillen tussen Samsung S7 Edge en S21. Ontdek hieronder de cameraspecificaties:

  • S7: 12mp hoofdcamera en 5mp selfiecamera
  • S21: triple hoofdcamera en 10mp selfiecamera

Op het eerste gezicht zie je met betrekking tot de hoofdcamera veel verschil Samsung S7 Edge en S21. Een triple hoofdcamera betekent dat er drie lenzen aanwezig zijn. Hierdoor maak je realistische foto’s met scherptediepte. Ook heeft de S21 een instelbaar diafragma. Foto’s die je met de Galaxy S21 maakt zien er een stuk beter uit.

Dezelfde camera is ook verbeterd. Niet alleen is de resolutie hoger, ook presteert de camera in combinatie met de processor veel beter.

De opslagcapaciteit

Voor het opslaan van foto’s en filmpjes maak je gebruik van het interne geheugen. Dit is bij de Samsung Galaxy S7 Edge 32, 64 of 128 GB groot. De Samsung S21 is verkrijgbaar met 128 of 256 GB opslagruimte. Bij de Galaxy S7 Edge kun je het geheugen uitbreiden middels een micro SD kaart. Let op want dit is bij de Galaxy S21 niet mogelijk.

Nog meer specificaties Samsung S7 Edge en Samsung S21

Kijk je graag filmpjes of luister je naar muziek? De S7 Edge heeft een enkele luidspreker, de S21 stereo luidsprekers. Er is alleen bij de S7 Edge 3,5 mm audio aansluiting aanwezig. De S21 maakt het mogelijk om een draadloze koptelefoon aan te sluiten, of je maakt gebruik van de USB aansluiting.

De S7 Edge is voorzien van Bluetooth 4.0. Bij de S21 met je gebruik van het snellere Bluetooth 5.0. Ook met betrekking tot de usb-aansluiting is er wel wat veranderd. De Edge heeft een micro usb 2.0 aansluiting, de S21 een 3.2 type c aansluiting. Een belangrijk verschil Samsung S7 Edge en S21, omdat deze laatste usb aansluiting een stuk sneller is.

Je kunt het toestel ontgrendelen middels een pincode, wachtwoord of patroon. Beide toestellen zijn ook voorzien van een vingerafdruksensor. De Galaxy S21 heeft een streepje voor en is uitgerust met irisscanner.

Conclusie: welke van deze twee Samsung smartphones is beter?

Op alle gebieden scoort de Samsung Galaxy S21 beter. Zoal het verschil in camera’s als de accuduur is groot. Er valt ook veel winst te behalen in de processorsnelheid en het uitbreidbaar geheugen. Ook de aanwezigheid van stereo luidsprekers en een irisscanner zijn echte pluspunten.

De Samsung S7 Edge prijs ligt ergens tussen de €239 en €470. De prijs is afhankelijk van de opslagruimte en de kleur van het toestel.

Wat is de Samsung S21 prijs? Deze smartphone is wat duurder. Reken op een prijs die ergens tussen de €700 en €800 ligt. Dat prijsverschil is natuurlijk wel te verklaren. Let op want van de S21 zijn verschillende versies verkrijgbaar. De S21 Ultra is weer duurder geprijsd.

Tip: bekijk de Galaxy Samsung S22 (nieuwste model)

Je kunt bij de Samsung S22 kiezen uit 4 verschillende kleuren. Samsung heeft hier aparte benamingen aangegeven: Phantom Gray, Phantom White, Phantom Violet, Phantom Pink. In Nederland worden ze verkocht onder de kleuren grijs, wit, violet of roze.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Verschil Samsung S7 Edge en S21
Schuiven naar boven