Veilig spelen met de beste babyhelm – babybumper

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Vallen en opstaan, zo ziet het leven van baby eruit. Omdat het jonge kind nog niet zo stabiel op de benen staat kan het sneller vallen. De beste babyhelm beschermt het hoofd tegen valpartijen. Zeer geschikt tijdens het spelen, kruipen en leren lopen. Bekijk de beste babybumpers.

Beilibao babyhelm – spelen en leren

 • Zacht en lichtgewicht materiaal
 • Prijsindicatie: € 35

Wanneer je kind ongeveer 8 maanden oud is zal het kruipen, lopen en klimmen. Alles gaat in een razendsnel tempo. Beilibao is de beste babyhelm om het hoofdje tijdens het ontdekken te beschermen. Geschikt voor binnen en buiten, zodat je kind altijd veilig de wereld om zich heen verkent.

Het materiaal van deze helm is van katoen en multi-functional foaming. Dit materiaal voelt zacht en comfortabel aan. Het dempt schokken en biedt een goede bescherming van de schedel. Baby merkt nauwelijks iets want het lichtgewicht materiaal zit niet in de weg.

Deze babyhelm is uitwasbaar en hierdoor zeer praktisch in gebruik. Hij is in maar liefst drie verschillende kleuren leverbaar. De ideale baby speelhelm voor kinderen vanaf ongeveer acht maanden oud.

Bekijk Beilibao helmen

Zuigelingen beschermhelm

 • Bescherming tijdens leren lopen, kruipen en spelen
 • Roze (meisjes)
 • Prijsindicatie: € 18

De beste babyhelm is volledig verstelbaar en gemaakt van zacht materiaal. Ervaar 360° bescherming van de schedel zodat baby veilig kan spelen. Deze helm, te gebruiken vanaf 6 maanden oud, absorbeert schokken en maakt botsingen minder ernstig. Niet alleen een gezonde bescherming, ook zal het kind minder angstig zijn.

De klittenbandsluiting zorgt ervoor dat de hoofdmaat aanpasbaar is. Het materiaal is zowel ademend als isolerend. Hierdoor is het geschikt voor alle seizoenen. Uiteraard is het materiaal niet alleen superzacht, licht en zweetabsorberend maar ook veilig in gebruik (niet giftig).

Vanwege de lage prijs is dit model aan te raden. Ook de leuke kleurtjes mogen er wezen, baby ziet er hip uit!

Naar zuigelingen beschermhelm

Babyhelm Zacht Blauw/ roze

 • Babybumper
 • In blauwe of roze
 • Prijsindicatie: € 25

Een echte babybumper die baby’s hoofdje ten alle tijden beschermt. Geschikt voor baby’s vanaf vier maanden oud, te gebruiken totdat het kind ongeveer 12 maanden is. De ideale ondersteuning tijdens het leren kruipen, staan en natuurlijk leren lopen.

De kinband is verstelbaar zodat de helm altijd goed blijft zitten. Baby kan ongestoord spelen en ontdekken, waarbij de kans op letsel aanzienlijk verkleind wordt. Ook een hele geruststelling voor ouders.

Bekijk babyhelm in blauw of roze

Baby fietshelm is niet geschikt om te spelen

Een fietshelm voor zuigelingen beschermt het hoofd tijdens fietstochtjes. Mocht baby vallen, dan wordt de kans op letsel dankzij de helm aanzienlijk verkleind. Maar een fietshelm is niet geschikt als beste babyhelm om te spelen. Of om te leren kruipen of lopen.

Een fietshelm is zwaarder van gewicht en van hard materiaal. De schaal beschermt de schedel goed, maar veert niet mee. Hierdoor ondervindt baby er hinder van wanneer hij hem tijdens het kruipen, lopen of spelen op heeft. Dus: een fietshelm gebruik je niet tijdens het spelen. Van de andere kant geldt ook: een babybumper biedt onvoldoende bescherming tijdens fietstochtjes. Gebruik een helm dus waar hij ook voor bedoeld is.

Welke helm voor baby?

Let goed op de maatvoering. Per leeftijd is er weer sprake van een andere hoofdomtrek. Het beste is om dit zelf op te meten. Neem hiervoor een flexibel meetlint en leg dit rond het hoofdje van baby. Dit doe je ter hoogte van het voorhoofd, enkele centimeters boven de wenkbrauwen.

Hieronder vind je standaardmaten met betrekking tot de hoofdomtrek. Houd er rekening mee dat dit per kindje kan afwijken.

 • 0 t/m 1 maand oud: 35-37 cm
 • 2 t/m 4 maanden: 39-42 cm
 • 5 t/m 7 maanden: 43-45 cm
 • 8 t/m 12 maanden: 45-47 cm
 • 12 t/m 15 maanden: 47-48 cm
 • 15 t/m 18 maanden: 48-49 cm
 • 18 t/m 24 maanden: 49-50 cm

Tijdens het spelen en leren lopen is een babyhelm niet verplicht. Ook tijdens fietstochtjes is dit in Nederland geen verplichting. Wel is dit aan te raden, veiligheid is belangrijk. Tijdens een fietstocht in Duitsland is het dragen van een fietshelm voor alle kinderen verplicht, dus ook voor baby’s. Een bumperhelm tijdens het spelen is niet verplicht, niet in Duitsland en ook niet in andere landen.

Uitwassen van de babyhelm

Een baby speelhelm is van zacht materiaal en uitwasbaar. Stop hem niet in de wasmachine maar was hem op de hand uit. Dit kan het beste met een sopje van lauwwarm water en wat vloeibaar wasmiddel. Vlekken haal je er eenvoudig met een vochtig doekje vanaf. Gebruik eventueel een mild schoonmaakmiddel, afwasmiddel of vloeibaar wasmiddel. Hierna het materiaal goed uitspoelen en volledig laten drogen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Veilig spelen met de beste babyhelm – babybumper
Schuiven naar boven