Beste aambeienzalf (2022) – aambeien behandelen

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Met de beste aambeienzalf pak je die vervelende aambeien aan. Want die kunnen behoorlijke overlast veroorzaken zoals jeuk, pijn, bloed bij de ontlasting en andere klachten. Er zijn verschillende merken aambeienzalf. Sommige op recept verkrijgbaar terwijl je anderen gewoon via de drogist koopt. Bekijk de beste aambeienzalf van dit moment.

Oorzaak en symptomen van aambeien

Aambeien ontstaan vaak door een sterke druk rondom de anus. Denk hierbij aan hard persen maar ook aan droge en harde ontlasting. Tijdens de zwangerschap en bij het ouder worden heb je sneller last van aambeien. Dit komt omdat de spieren verslappen.

Aambeien komt ook vaker voor bij mensen die te weinig vezels eten, niet voldoende drinken of weinig naar het toilet gaan. Symptomen zijn jeuk, irritatie en een branderig gevoel rondom de anus. Soms heb je ook pijn of bloedverlies tijdens de stoelgang. Een enkele keer zie je een bultje verschijnen, dit komt doordat aambeien verzakken of uitstulpen.

Beste aambeienzalf 2022

Het is bij aambeien belangrijk dat je 1,5-2 l water per dag drinkt. Beweeg minimaal een half uur per dag en eet vezelrijk. Bij ernstige klachten kun je gebruik maken van een aambeienzalf. Deze zalf verdooft en vermindert pijn en jeuk. Hierdoor heb je veel minder last van aambeien. Waar je voor moet kiezen zie je in het overzicht beste aambeienzalf.

1. Dr. E.J. Swaab – Aambeienzalf

Van het merk Swaab deze beste aan bij je met een inhoud van 25 ml. Ter behandeling van aambeien en anale kloofjes. Het valt zeker aan te raden om deze zelf te gebruiken wanneer je last hebt van jeuk, vochtafscheiding of irritatie. Bij aanbrengen merk je dat dit product goed werkt waardoor de klachten afnemen. Dit is te danken aan de werkzame stoffen zink en hamamelis. Alleen voor uitwendig gebruik.

Gebruikers ervaren dat ze binnen twee weken van hun klachten af zijn. Wanneer de klachten terugkomen zul je de behandeling moeten herhalen. Zorg daarnaast voor een zachte en goede stoelgang. Let er wel op dat dit een kleine verpakking is. Heb je veel last van aambeien dan zul je misschien voor een grotere verpakking moeten gaan.

Bekijk Dr. E.J. Swaab – Aambeienzalf

2. Curanol aambeien zalf

Een prima zalf wanneer je vaak last hebt van aambeien. Bevat vier werkzame stoffen die de wanden van de bloedvaten elastisch houden. Dit zorgt voor een betere doorbloeding waardoor de klachten afnemen. Regelmatig aanbrengen rond de anus, maar alleen wanneer je ook echt last hebt van aambeien. Dankzij zijn samenstelling is deze zelf ook geschikt voor zwangere vrouwen.

Dat deze aambeien zal er goed werkt is ook terug te zien in de beoordelingen die gebruikers achterlaten: 4,8 van de 5 sterren. Een tube heeft een inhoud van 30 g, waarmee je wel even vooruit kunt.  Bij ernstige klachten is het aan te raden om deze zelf regelmatig te gebruiken. Misschien kun je dan toch beter twee tubes aanschaffen.

Naar Curanol aambeien zalf

3. Hemoclin aambeien-gel in tube

Aambeien zijn gewoon niet prettig en veroorzaken aardig wat overlast. Er zijn zelfs mensen die er zoveel last van hebben dat ze zich amper in een concentreren op hun werk of dagelijkse bezigheden. Daarom wordt het tijd om echt iets aan aambeien te doen. Dit doe je onder andere met de beste aambeienzalf van Hemoclin. Deze zalf verlicht jeuk en werkt verkoelend. Hierdoor nemen de klachten snel af.

Gemakkelijk aan te brengen en voorzien van een handige tube. Een tube heeft een inhoud van 38 g. Werkt binnen enkele dagen tot een week, en dat merk je. Veel gebruikers vinden dit product net zo goed of zelfs beter dan de aambeienzalf die de huisarts voorschrijft. Al met al dus een prima koop, ook gezien de prijs.

Bekijk Hemoclin aambeien-gel in tube

4. Sperti Cooling – Gel

Een verzachtende en verkoelende gel die zeer geschikt is wanneer je last hebt van aambeien. Voorzien van hamamelis water waardoor deze vooral geschikt is voor de huid rondom de anus. Overigens kun je deze verkoelende gel ook voor andere lichaamsdelen gebruiken. Tweemaal daags aanbrengen en eventueel meerdere dagen achter elkaar herhalen. Nooit gebruiken op een beschadigde huid.

De gel trekt snel in en laat geen vlekken achter. Wanneer de jeuk of het brandende gevoel na enkele dagen niet afneemt, probeer dan een ander product. Ook wanneer je bijwerkingen krijgt is het aan te raden om te stoppen met het gebruik hiervan.

Naar Sperti Cooling – Gel

5. Beauvica presto aambeiengel

Blijf niet met aambeien rondlopen maar maak gebruik van de beste aambeien van dit moment. Beauvica is misschien een moeilijke naam om te onthouden maar ze produceren wel een uitstekende aambeienzalf. Of eigenlijk aambeiengel zoals ze het zelf noemen. Een tube heeft een inhoud van 25 g. Deze zalf bevat een aantal werkzame stoffen die jeuk en een brandend gevoel bij aambeien tegengaat.

Na gebruik zou je binnen 3-5 minuten verlichting van de klachten moeten opmerken. Ook geschikt voor anuskloofje, waarbij het product ervoor zorgt dat de kloofjes sneller genezen. Gebruikers ervaren dat de zalf goed verkoelt en verlichting geeft. Is tevens voorzien van een frisse menthol geur, wat het ook nog eens prettig in gebruik maakt.

Bekijk Beauvica presto aambeiengel

Hierboven vond je 5X de beste aambeienzalf van dit moment. Hopelijk ben je snel van je klachten af.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste aambeienzalf (2022) – aambeien behandelen
Schuiven naar boven