Beste geurkaarsen die lang ruiken

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Soms koop je een geurkaars, je steekt hem aan maar je ruikt bijna niks. Of de geur is snel vervlogen. Hartstikke zonde want die dingen zijn niet goedkoop. Met de beste geurkaars weet je zeker dat je woning heerlijk ruikt, telkens weer.  Misschien moet je dan iets meer betalen maar je weet ook wat je ervoor terugkrijgt. Zie het overzicht beste geurkaarsen.

Geurkaarsen wel of niet aankopen

Je wil een lekkere geur in huis. Dan heb je verschillende mogelijkheden waaronder geurstokjes, geuroliebrander, geurkaarsen of elektronische huisparfum. Veel mensen twijfelen: geurkaarsen wel of niet aankopen?

Er wordt beweerd dat geurkaarsen slecht zijn voor de gezondheid. Dit komt omdat kaarsen paraffine bevatten. Wanneer je paraffine brandt dan komen er schadelijke dampen vrij. Toch is het niet zo dat af en toe een geurkaarsen branden schadelijk voor de gezondheid is. Dit gebeurt alleen wanneer je jarenlang en misschien wel dagelijks paraffine brandt.

Dus: geurkaarsen verspreiden een heerlijke lucht en zijn bij incidenteel gebruik niet schadelijk.

Beste geurkaarsen die ook nog eens lang ruiken

Je hebt goedkope en dure geurkaarsen en heel veel dat hier tussenin zit. Hele goedkope geurkaarsen gaan niet zo lang mee. Bovendien verspreiden ze een matige geur. Na enkele keren branden ruik je eigenlijk helemaal niets meer. De duurdere geurkaarsen zijn kwalitatief veel beter. Dat bewijst maar weer eens dat wat dieper in de buidel tasten vaak een verstandige keuze is. Hoewel dit natuurlijk niet voor alles opgaat.

Wil je kaarsen die vooral lekker en lang ruiken? Dan ga je voor de beste geurkaarsen. Een overzicht hiervan vind je hieronder.

Geurkaarsen van Riverdale

Een van de beste geurkaarsen zijn die van het merk Riverdale. Niet alleen vanwege de bekende naam maar ook omwille van de hoge kwaliteit. De kaarsen van dit merk verspreiden namelijk een intensieve geur die lang blijft hangen.  Ga voor sfeer en gezelligheid waarbij je keuze hebt uit verschillende geuren. Bijvoorbeeld Lotus Jasmijn of Mokka. Deze producten hebben een lange levensduur, maar dit hangt weer van de hoogte van de kaars af.

Ga je voor een Riverdale kaars van 7 cm hoog en met een diameter van 7 cm, dan kun je rekenen op 30 branduren. Het model van 14 cm hoog belooft 60 branduren.

Op zich zijn deze geurkaarsen heel betaalbaar, vooral wanneer je dit tegenover de kwaliteit staat. Reken op een aanschafprijs variërend van € 6-€ 10 per kaars.

Bekijk Riverdale geurkaarsen

Bolsius geurkaarsen

Met geurkaarsen van Bolsius kun je zeker thuiskomen. Dit merk staat al decennialang bekend als kwalitatief hoogwaardig. Ze leveren voornamelijk theelichtjes, maar ook voor geurende kaarsen ben je hier op het juiste adres. Veel van deze geurkaarsen zetten in een mooi ontworpen brander met deksel. Een echte blikvanger voor je interieur, maar je doet het natuurlijk ook voor de heerlijke geur.

Je kunt ook voor de geurende stompkaarsen gaan, verkrijgbaar in verschillende kleuren. De aanschafprijs is afhankelijk van wat je kiest, maar je hebt al een geurkaarsen vanaf € 8 (dit is inclusief glas).

Naar Bolsius geurende kaarsen

Geurkaarsen Woodwick

Een apart merk is Woodwick, en hier moet je echt even bij stilstaan. Het merk komt namelijk met kwalitatieve en bijzondere geurkaarsen. De meeste van deze producten zijn voorzien van een houten lont. Dit zorgt voor een mooie vlam en veroorzaakt een gezellig en zacht knapperend geluid. Het is net alsof je de open haard aansteekt, maar dan met een heerlijke geur erbij.

Dit zijn zeker de beste geurkaarsen maar helaas ook wel duurder. Voor een geurkaars met houten lont en een glaasje (met deksel) betaal je al snel rond de € 24. Deze gaat wel 60 branduren mee, dat is weer een voordeel. Je hebt ook een geschenk van met drie kleine geurkaarsjes, leuk om te krijgen of te geven.

Woodwick mag dan wat duurder zijn maar de kwaliteit is top. Bovendien haal je iets in huis wat je niet snel ergens anders tegenkomt.

Bekijk geurkaarsen van Woodwick

Dit is waarom je een kaars niet mag uitblazen

Of je nu een geurkaars of normale kaars hebt: deze mag je niet uitblazen. Waarom is dit eigenlijk? Wanneer je een kaars uitblaast dan spat er warm kaarsvet weg. Dit komt op de tafel, de grond of ergens anders terecht. Kaarsvet is moeilijk te verwijderen. Doof de kaars bij voorkeur met een speciale kaarsendover. Heb je die niet, houd dan de hand achter de vlam en blaas hem uit. Dooi in ieder geval geen water over de kaars, dit is echt zonde.

Hoe veilig zijn kaarsen?

Laat een geurkaars (of normale kaars) nooit zonder toezicht branden. Hij kan per ongeluk omvallen of er dwarrelt een papiertje of stofje op de kaars. Dit kan vlam vatten, met misschien wel hele vervelende gevolgen.

Houd kaarsen buiten bereik van kinderen en huisdieren. Bedenk dat zowel kinderen als huisdieren vaak nieuwsgierig zijn en het gevaar van kaarsen niet kennen. Voor gebruik knip je de lont tot een lengte van 1 cm af. Hiermee voorkom je dat de kaars gaat flakkeren of walmen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste geurkaarsen die lang ruiken
Schuiven naar boven