Beste goedkope geurstokjes

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Geurstokjes zorgen voor een frisse of bijzondere lucht in huis. Maskeer nare luchtjes van huisdieren, sigarettenrook of etensluchtjes. Bovendien zien deze stokjes er ook nog eens decoratief uit. Op zoek naar de beste goedkope geurstokjes? Je hoeft niet diep in de buidel te tasten, de beste producten zijn verkrijgbaar vanaf € 4. Waarbij ze ook nog eens een heerlijke geur verspreiden.

De werking van geurstokjes

Goed opletten want geurstokjes is weer wat anders dan wierookstokjes of wierook kegels. Wierook bestaat uit aromatische organische stoffen in de vorm van een stokje, dit moet je aansteken. Geurstokjes zet je in een flesje dat gevuld is met een speciaal parfum. De stokjes zuigen zich vol met de vloeistof en verspreiden de geur langzaam.

Niet elke ruimte heeft evenveel stokjes nodig. Houd onderstaande hoeveelheden aan:

  • Ruimte kleiner dan 5 m²: 3 stokjes en 250 ml vloeistof
  • 5-10 m²: 5 stokjes en 250 ml vloeistof
  • 10-20 m²: 7 stokjes en 250 ml vloeistof
  • 20-40 m²: 10 stokjes en 500 ml vloeistof (of verdelen over twee flesjes)
  • Groter dan 40 m²: 10-15 stokjes en 500-1000 ml vloeistof

Beste goedkope geurstokjes

Je wil niet teveel betalen. Daarom ga je voor de beste goedkope geurstokjes. Juist bij goedkope producten moet je een beetje opletten wat je koopt. Er zit namelijk ontzettend veel rommel tussen en dat wil je niet. Rommel betekent dat de geurstokjes niet hun werk doen. Of dat de vloeistof veel te snel op is. Hieronder vind je een overzicht van de beste goedkope geurstokjes.

Bekijk geurstokjes

Dan volgt nu meer uitleg over het merk, de kwaliteit en de prijs.

Stokjes van The Rituals

Dit merk zul je vast wel kennen, het is een populair cosmeticamerk. Ze verkopen ook de beste goedkope geurstokjes. Dit product is namelijk verkrijgbaar voor minder dan € 15. De grotere versie kost rond de € 25. Hierbij heb je keuze uit veel verschillende geuren.

Wat kun je verwachten? Het design mag er wezen, erg stijlvol en modern. Het aroma verspreidt zich gelijkmatig door de ruimte. De geurbeleving is prettig en sterk genoeg. De geur blijf minimaal twee weken aanwezig. Wanneer je de stokjes regelmatig omdraait dan kun je hier tot wel vier weken profijt van hebben. Gebruikers zijn ontzettend tevreden over deze betaalbare geurstokjes.

Naar stokjes van The Rituals

Riverdale geurstokjes

Op zoek naar goedkope geurstokjes die ook nog eens tot de beste behoren? Dan moet je zeker eens bij het merk Riverdale kijken. Dit product is verkrijgbaar voor een prijs vanaf € 8. De grotere en luxere modellen kosten iets meer dan € 13.

De prijs is afhankelijk van de inhoud en de lengte van de stokjes. De geur speelt geen rol in de prijs, maar er zijn wel een paar geuren die erg populair zijn. Bijvoorbeeld Lotus & Jasmijn of Forest & Patchouli.

Kijk je naar het design dan zijn deze producten eigenlijk veel stijlvoller dan voorgaand merk. Met een moderne inrichting mogen deze goedkope stokjes zeker niet ontbreken.

Bekijk Riverdale geurstokjes

Zo lang doe je met het product

Het is natuurlijk leuk om dit in huis te hebben, maar hoe lang doe je met geurstokjes? De hele goedkope en merkloze producten gaan ongeveer 1 week mee. Bovendien zijn ze weinig effectief. Ga daarom voor goedkope maar toch kwalitatieve geurstokjes. Die verspreiden de geur gedurende twee weken. Draai ze regelmatig om, hiermee verleng je de levensduur.

Hoe gezond zijn geurstokjes?

Binnenshuis zorgen geurstokjes voor een lekkere en bekende geur. Dit voelt vertrouwd en daarom zijn ze zo populair. Het aansteken van wierook zorgt voor het vrijkomen van benzeen. Dit is een kankerverwekkende stof. Wanneer je wierook brandt dan moet je voldoende ventileren.

Hoe zit het met geurstokjes? Deze zijn het minst schadelijk. Dit komt omdat je met geurstokjes geen gebruik maakt van branden. Hierdoor komen er ook niet zoveel vluchtige chemicaliën vrij.

Vogels in huis? Geen geurstokjes

Let op wanneer je vogels in huis hebt. Die zijn zeer gevoelig voor de vluchtige chemicaliën van geurstokjes, wierook of het verbranden van etherische oliën. Dit soort producten mag je zeker niet gebruiken. Het maakt hierbij niet uit of je een kanarie, parkiet, papegaai of andere vogelsoort in huis hebt.

Zelfs eenmalig geurstokjes in huis hebben kan al schadelijk zijn voor vogels. Ze krijgen last van de luchtwegen en in ernstige gevallen overlijden ze. Wees ook voorzichtig met het branden van geurkaarsen, ook dit verspreidt giftige stoffen die vogels inademen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste goedkope geurstokjes
Schuiven naar boven