Beste draadloze gaming muis voor laptop of pc

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Een draadloze gaming muis is iets heel anders dan een gewone muis. Je merkt het direct: een draadloze gaming muis voelt prettig aan. Deze heeft meerdere game-knoppen en vaak kun je de snelheid van de muis aanpassen. Ben jij een enthousiaste gamer dan moet je zeker voor de beste draadloze gaming muis gaan.

Dit is een gaming muis

Waarom zou je voor een gaming muis kiezen? Omdat je hier veel beter mee kan gamen. Hij is veel nauwkeuriger waardoor je ook beter presteert. De knoppen zijn aan te passen en vaak is ook het gewicht aan te passen.

Een draadloze gaming muis is ook nog eens erg praktisch, deze zit niet aan bekabeling vast. Hou er wel rekening mee dat er veel verschillende gaming muizen zijn, van heel goedkoop tot vrij duur. Sommigen zijn perfect terwijl je met anderen niet zoveel kan.

Beste draadloze gaming muis

Wat is de beste draadloze gaming muis? Vaak zijn dit gaming muizen van de merken Logitech of Trust maar er is natuurlijk nog veel meer verkrijgbaar. Vind je het ook zo moeilijk om een keuze te maken? Ik heb even gekeken wat de beste draadloze gaming muis is. Hieronder vind je mijn overzicht.

1. Trust GXT 131 Ranoo

Dit is qua prijs-kwaliteitverhouding de beste draadloze gaming muis die je kunt vinden. Hij kost tussen de € 24 en € 30 en is voor 100% draadloos. Het draadloos bereik is 8 meter, dat is echt goed. Dit betekent dat je niet pal voor je pc hoeft te zitten.

Om batterij te besparen kun je de ledverlichting uitschakelen. Er zitten maar liefst negen gameknoppen op deze draadloze gaming muis. Op de scrolbutton zit de ledverlichting, dit ziet heel cool uit. Er zit een speciale knop op de muis waarbij je met één klik twee keer schiet. Deze muis is voorzien van een rubberen coating waardoor hij echt goed in de hand ligt.

Bekijk de Trust GXT 131 Ranoo

2. Logitech G502 LIGHTSPEED

De tweede beste draadloze gaming muis is die van Logitech, dit is altijd een goed merk. Maar let op, deze gaming muis is niet alleen de beste maar ook vrij duur. Je betaalt iets meer dan € 100, dit betekent dat je toch even moet sparen. Maar dan heb je ook wat want de kwaliteit is helemaal top.

Deze draadloze gaming muis levert de beste prestaties. Met verlichting gaat de batterij 48 uur mee, zonder verlichting zelfs 60 uur. Er zitten 11 programmeerbare knoppen op. Je maakt gebruik van aangepaste sneltoetsen en macro’s. De primaire knoppen hebben een metalen springvering, dit zorgt voor een snelle werking.

De muis is bedoeld voor rechtshandigen waarbij je het gewicht zelf aan kunt passen. Gamers die deze draadloze muis geprobeerd hebben zijn heel tevreden over de kwaliteit en de snelle input- output. De knoppen zijn ook makkelijk te bereiken zodat je niet in een rare houding zit te gamen. Een absoluut toppertje onder de draadloze gaming muizen.

Naar Logitech G502 LIGHTSPEED

3. Razer Basilisk X HyperSpeed

Als laatste in het overzicht beste draadloze gaming muis wil ik de Razer Basilisk aan je voorstellen. Dit is namelijk een zeer goede draadloze muis voor rechtshandigen. Hij heeft een geavanceerde optische sensor en beschikt over de snelste draadloze technologie. Uiteraard voorzien van geïntegreerde dpi-opslag.

De muisschakelaar heeft een lange levenscyclus en gaat wel 50 miljoen klikken mee, dit model is dus een goede investering. De gaming muis is ook nog eens een stuk sneller dan een bedrade gaming muis. De sensor volgt de fijnste bewegingen van de muis, hierdoor game je veel nauwkeuriger. Er zijn zes programmeerbare knoppen aanwezig waarbij je ook toegang hebt tot macro’s en extra functies.

Gezien de prijs is dit een draadloze gaming muis die ik absoluut kan aanraden. Gamers die deze hebben aangeschaft zijn er ook hartstikke tevreden ermee, vooral omdat hij goed voelt, snel is en heel nauwkeurig werkt.

Bekijk Razer Basilisk X HyperSpeed

Gaming muis en toetsenbord draadloos

Bij het gamen maak je vaak ook gebruik van het toetsenbord. Veel gamers kiezen voor een gaming muis en toetsenbord draadloos. Voordeel hiervan is dat je op wat grotere afstand kunt gamen. Wanneer alles bedraad is zit je met beperkte ruimte, bovendien heb je geen bewegingsvrijheid.

Nadeel van een gaming muis en toetsenbord (draadloos) is dat je rekening moet houden met de batterijduur. Je zult de batterijen moeten vervangen of de gaming muis of het toetsenbord weer op moeten laden. Bovenstaande draadloze gaming muizen hebben in ieder geval een lange batterijduur.

Ga niet voor een goedkoop model zoals je die bij AliExpress tegenkomt, dit is niet veel waard. Bovendien lopen de batterijen ontzettend snel leeg, simpelweg omdat de draadloze gaming muis of het toetsenbord een stroomvreter is.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste draadloze gaming muis voor laptop of pc
Schuiven naar boven