Beste bokshandschoenen: van beginner tot professional

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Boksen kan op elke leeftijd, hoewel je gezondheid dit ook toe moeten laten. Wat veel mensen niet weten is dat boksen niet altijd tegen een tegenstander hoeft. Hoe dan ook, het dragen van goede handschoenen is onmisbaar. In dit artikel bekijk je de beste bokshandschoenen. Deze zijn ingedeeld in beginnershandschoenen maar ook bokschoenen voor professionals.

Hier moet je op letten bij het kopen van bokshandschoenen

De beste bokshandschoenen zitten niet te strak, het is namelijk belangrijk dat de hand niet wordt afgekneld. Is dit wel het geval dan is de kans op blessures een stuk groter. Aan de andere kant mag een handschoen ook zeker niet te los zitten. Het is namelijk niet de bedoeling dat hij tijdens het boksen afglijdt.

Meestal staat er een maat bij de handschoenen. Dit wordt weergegeven in oz en staat gelijk aan je lichaamsgewicht. Deze maat moet je hebben:

  • Tot 55 kg: 80z of 10oz
  • 55-65 kg: 120z
  • 65-75 kg: 14oz
  • 75-85 kg: 16oz
  • 85-100 kg: 18oz
  • 100 kg of meer: 20oz

Dit zijn de beste bokshandschoenen

Nu is het de vraag wat de beste bokshandschoenen zijn. Er is een duidelijk verschil tussen trainingshandschoenen en wedstrijdhandschoenen. Ben je niet professioneel bezig, dan zijn trainingshanschoenen een goede keuze. Je schaft alleen wedstrijdhandschoenen aan wanneer je ook op wedstrijden bokst.

Hieronder een overzicht van de beste bokshandschoenen van dit moment. Hier staat ook meer over de kwaliteit en de prijs bij.

Adidas bokshandschoenen

Een veel verkocht merk zijn de bokshandschoenen van Adidas. Dit merk staat altijd voor een hogere kwaliteit met een lange levensduur. Je hebt keuze uit handschoenen voor kinderen of volwassenen, waarbij je voor rode, witte of zwarte gaat. De handschoenen zijn van echt leer en hiermee kwalitatief goed en comfortabel. Ook de pasvorm is perfect.

Niet alleen geschikt voor boksen maar ook voor karate en taekwondo. Bescherm je hand optimaal waarbij je de vingers en de duim toch goed gebruikt. Daarom ga je voor deze beste bokshandschoenen. De prijs varieert van € 30 tot € 55. De kinderenmodellen zijn wat goedkoper verkrijgbaar.

Bekijk Adidas bokshandschoenen

Gorilla bokshandschoenen

De tweede in het rijtje beste bokshandschoenen zijn die van het merk Gorilla, vaker bekend als Gorilla Wear. Vooral het Montello model is erg populair. Deze handschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. Specifiek bedoeld voor vechters die hun vaardigheden graag verbeteren. De handschoenen zijn ook nog eens ontworpen in samenwerking met de bekende ex-kampioenvechter Cody Garbrandt.

Dankzij deze bokshandschoenen is het risico op duimblessures zeer klein. Er is een klittenbandsluiting aanwezig waardoor je pols maximale ondersteuning vindt. Aan de binnenkant is er een goede schokabsorptie aanwezig. Het materiaal bestaat uit PU leer, dit staat garant voor verbeterde prestaties en een lange levensduur.

De prijs voor de Gorilla bokshandschoenen varieert van € 30-€ 60. Het is aan te raden om voor de meest kwalitatieve modellen te gaan.

Naar Gorilla handschoenen

Hayabusa bokshandschoenen

Dat dit de beste handschoenen zijn dat is wel duidelijk, maar goedkoop zijn ze niet. Voor Hayabusa bokshandschoenen betaal je namelijk vanaf € 140. De betere versies kosten al snel meer dan € 200. Ga je voor een limited edition dan ben je meer dan € 300 kwijt. Maar let op want je hebt ook enkele modellen van dit merk die rond de € 70 kosten.

Waarom is het merk Hayabusa wat duurder? Dit heeft allereerst met de uitstekende kwaliteit te maken. Daarnaast zijn de bokshandschoenen specifiek ontworpen door het speciale Hayabusa team. Er is veel aandacht besteed aan onderzoek en ontwikkeling, het materiaal, de pasvorm en nog veel meer.

Dit heeft er toe geleid dat een Hayabusa bokshandschoen als gegoten zit. De polssteun is optimaal, beter dan bij andere merken. Ook ga je met deze handschoenen voor de best mogelijke bescherming. Bovendien mag het design er ook wel wezen, met dit merk wil je zeker gezien worden. Kortom: zeker de beste bokshandschoen wanneer je hier het budget voor hebt.

Bekijk Hayabusa bokshandschoenen

Van welk materiaal moeten bokshandschoenen zijn gemaakt?

Kwalitatieve bokshandschoenen zijn van leer. Natuurlijk is dit duurder in aanschaf, maar je betaalt ook voor een prima kwaliteit. Je kunt ook voor bokshandschoenen van kunstleer gaan. Die zijn goedkoper in aanschaf maar de kwaliteit is wel lager. Bij regelmatig gebruik slijten deze veel.

Welke maand kinder bokshandschoenen?

De meeste bokshandschoenen zijn bedoeld voor volwassenen of jongvolwassenen. Kinderen in de leeftijd van 2-4 jaar moeten voor maat 2oz gaan. Is het kind tussen de 4 en 6 jaar oud dan heb je bokshandschoenen in maat 4oz nodig. Op de leeftijd van 8 jaar koop je handschoenen in maat 6oz.

Is het kind tussen de 8 en 12 jaar oud? Dan kom je bij maat 8oz uit. Voor kinderen vanaf 12 jaar kun je het beste maat 10oz nemen en vanaf 14 jaar maat 12oz.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste bokshandschoenen: van beginner tot professional
Schuiven naar boven