Beste ab roller – het ab wheel

Bijgewerkt: 22 januari 2022

De beste ab roller is van een goede kwaliteit. Je doet buikspieroefeningen voor een strakkere buik. Het voordeel van een ab roller oftewel ab wheel is dat deze ook nog eens voordeliger is dan veel fitness apparaten. Bovendien berg je hem makkelijk op. Bekijk het overzicht beste ab roller en ga sportief aan de slag.

Dit kun je met een ab roller

Hoe praktisch is een ab roller en hoe gebruik je hem eigenlijk? Dit is een handig compact apparaatje dat je gebruikt voor je buikspieren en rugspieren. Het is een roller met twee handvaten en twee schijven. Niks elektrisch: het komt op pure spierkracht aan.

Een ab roller is zo handig omdat je met slechts één oefening zowel je buikspieren, je rugspieren als ook je armspieren en schouderspieren schijnt. Dagelijks 10-15 minuten oefenen en je merkt direct het effect.

Het is hierbij belangrijk dat je de roller met beide handen vasthoudt en met je knieën op de vloer gaat zitten. Nu rol je de ab roller naar voren waarbij je een push-up houding aanneemt. Vervolgens rol je in een rechte lijn naar voren en naar achteren. Gebruik een speciale mat of yogamat om je knieën te beschermen.

Beste ab roller

Vooraf een waarschuwing: de ab roller is niet geschikt voor mensen met een zwakke rug. Ook bij heupartrose of knieartrose is dit niet zo een goede oefening. Welke ab roller past het beste bij jou? Let goed op kwaliteit, want er is veel verkrijgbaar. Ontdek het in het overzicht beste ab roller.

1. Iron Gym

Een hele handige startersset waarbij je er een workout video bijkrijgt. Dit is erg aan te raden want hiermee train je effectief. Deze ab roller is van goede kwaliteit en ook nog eens voordelig geprijsd. Hij is sterk en kan hierdoor verschillende oefeningen en gewichten aan. Dankzij deze ab rollerhoef je niet langer naar de sportschool maar doe je jouw oefeningen gewoon thuis.

Het brede wiel en de stevige handstang geven een goede grip en voelen zeer stevig aan. Een heel verschil met die AliExpress dingen die zo kapot zijn. Het is dan ook niet vreemd dat deze beste ab roller ook zeer goed door gebruikers beoordeeld wordt.

Bekijk Iron Gym

2. Kaytan ab roller met kniematje

Alweer een ab roller met kniematje, hierdoor hoef je deze niet los aan te schaffen. Het mooie is dat de ab roller en het matje dezelfde kleur hebben waardoor je een complete set in huis haalt. Het ideale fitnessproduct voor actieve sporters maar ook voor mensen die hun buikspieren of rugspieren willen trainen. Uiteraard krijg je er ook sterke armen van.

Gemaakt van kunststof maar toch van een degelijke kwaliteit. In totaal weegt deze roller 300 g en is hierdoor eenvoudig mee te nemen. Absoluut voordeel is de prijs, daar hoef je het niet voor te laten.

Naar Kaytan ab roller met kniematje

3. Qwaltity sportset incl. ad roller

Wil je niet alleen de buik- rugspieren trainen maar het complete lichaam? Ga dan voor deze uitgebreide sportset. Dus dat bestaat uit een ab roller, elastieken banden, een springtouw en trainingsladder. Hiermee train je het hele lichaam, van top tot teen. De weerstand van de banden verschillen in sterktes, variërend van 2 kg tot 18 kg.

Ga thuis aan de slag met fitnessoefeningen. Gebruik de ab roller, stap over op de elastieken banden en gebruik het springtouw. Wissel de oefeningen regelmatig af, zo word je sterker en fitter. Deze complete fitness set heeft veel tevreden gebruikers, wat ook terug te zien is in de beoordelingen.

Bekijk Qwaltity sportset incl. ad roller

4. AB roller – Fitness Wheel

Een voordelige prijsde ab roller inclusief kniemat. Geschikt voor het trainen van het bovenlichaam waaronder buik, rug, schouders en bovenarmen. Let op: gebruik dit nooit als je een zwakke rug hebt of andere problemen aan de rug. Ook bij flinke spierpijn aan de rug kun je de beste ab roller beter even laten liggen.

Bedoeld voor zowel de beginner als de gevorderde fitnesser. Gewoon voor thuis of in aanvulling op de oefeningen die je in de sportschool doet. Deze ab roller is voorzien van een 100% niet goed geld terug garantie. Binnen 30 dagen mag je dit product gewoon retour sturen. Gemaakt van rubber en kunststof, het wiel heeft een doorsnede van 17,5 cm. Zie op bol.com.

5. Q4Life Core Trainings Wielen SET

De laatste in dit overzicht van beste ab roller is ook gelijk de goedkoopste, maar toch van een goede kwaliteit. Het bijgeleverde matje kan voor sommige wel te dun zijn, houd hier rekening mee. Deze ab roller beschikt net als veel andere modellen over twee wielen en geeft hiermee een goede stabiliteit.

Gemaakt van kunststof, dit kan voor sommigen wat licht aanvoelen. Voor anderen is een lichtgewicht ab roller juist veel prettiger. Dat is een kwestie van uitproberen. Gezien de lage prijs is deze ab roller in dit overzicht opgenomen, want iedereen heeft zijn eigen budget.

Heb je al een keuze kunnen maken uit de beste ab roller? Gelukkig zijn deze dingen niet zo duur waardoor je ze altijd uit kunnen proberen. Mocht het je uiteindelijk niet bevallen dan maak je er gewoon iemand anders blij mee.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste ab roller – het ab wheel
Schuiven naar boven