Beste koop accu grasmaaier

Bijgewerkt: 28 november 2022

Een accu grasmaaier neemt je veel werk uit handen. Natuurlijk moet je zelf nog het gras maaien maar het is lang niet zo zwaar als voorheen. Ga je voor de beste koop accu grasmaaier? In dit artikel ontdek je de best geteste accugrasmaaiers. Ook lees je meer over belangrijke aandachtspunten.

Test van de Consumentenbond

De Consumentenbond is een belangrijke tester op het gebied van consumentenelektronica. Natuurlijk hebben ze ook verschillende soorten grasmaaiers onder de loep genomen. In 2021 werden maar liefst 70 grasmaaiers getest. Hieruit kwam de beste koop accu grasmaaier naar voren. Maar het is ook belangrijk om naar beoordelingen van gebruikers te kijken. Het is namelijk die groep die je alles over de werking van het product kan vertellen.

Kijk daarom niet alleen naar een test van de Consumentenbond, dit is altijd een momentopname. De beste koop accugrasmaaier bestaat uit een combinatie van consumentenbeoordelingen, tests, best verkocht product en de juiste prijs-kwaliteitverhouding.

Beste koop accugrasmaaier

Ook zo benieuwd naar de beste koop accu grasmaaier? Volgens de consumentenbond is dit het merk Stihl. Twee modellen van dit merk kwamen als beste naar voren, namelijk Beste Koop en Beste uit de Test (momentopname in 2021).

Op zich is dit merk een goede keus. Maar het heeft wel een heel groot nadeel: de prijs ligt vrij hoog. Je betaalt al snel € 500 of meer, dit is alleen iets voor mensen met een groot budget. Gelukkig zijn er voldoende prima alternatieven. Mooie alternatieven die ook onder de beste koop accugrasmaaier vallen.

Bosch accugrasmaaiers

Het merk Bosch staat voor een uitstekende kwaliteit. Onder dit merk valt zeker de beste accu grasmaaier. Zo wordt de Bosch CityMower ontzettend goed verkocht en beoordeeld. Hij beschikt namelijk over verschillende functies en drie standen met verstelbare maaihoogte.  De accu is uitwisselbaar op alle Boschapparaten, ook erg praktisch.

Gebruikers zijn zeer positief over de Bosch accu grasmaaier. Hij werkt namelijk op droog of vochtig gras. Hij heeft een goede grip en is vooral handig in gebruik. Voor een Bosch grasmaaier met accu betaal je vanaf € 197. De duurste grasmaaiers kosten iets meer dan € 400. Je hebt ook de Bosch Professional maar die is wel erg prijzig. Hoe dan ook, Bosch is zeker een van de beste accugrasmaaiers.

Bekijk Bosch grasmaaiers (accu)

Makita grasmaaiers op accu

De tweede beste koopaccu grasmaaier is die van het merk Makita. Dit merk is van iets mindere kwaliteit als Bosch maar nog steeds heel erg goed. Makita valt vooral op door de goede betaalbaarheid. Een populair model is de DLM382Z met een zeer sterke accu. Dit model is geschikt voor gazons tot wel 500 m².

De maaihoogte is instelbaar en je maakt gebruik van maar liefst 13 verschillende standen. Er is een elektrische rem, softstart, veiligheidschakelaar en accubeveiliging aanwezig. Aan alles is gedacht, dat is wel duidelijk. Voor een Makita grasmaaier op accu betaal je vanaf € 179. De wat luxere modellen zijn verkrijgbaar vanaf € 400.

Naar Makita accu grasmaaiers

Einhell – beste koop accu grasmaaier

Wanneer je op zoek bent naar de juiste prijs-kwaliteitverhouding dan kom je bij het merk Einhell uit. Het gaat hier om een Duitse fabrikant van elektrisch (tuin)gereedschap. Een goede kwaliteit, daar kun je van op aan. De Duitsers staan ook bekend om hun betaalbaarheid wanneer het op elektronica aankomt. Met het merk Einhell koop je dus vooral de beste en betaalbaarste grasmaaier.

Wat kun je verwachten? De prijs begint vanaf ongeveer € 169 waarbij het luxe model net iets boven de € 400 kost. De GE-CM 18/30, geschikt voor een gazon tot 150 m², verkoopt erg goed. Maar ook de iets duurdere 18/38 met vijf scherpe messen doet het erg goed. Daarnaast heb je een model die geleverd wordt met twee power accu’s, daar kun je lang mee vooruit. Conclusie: Einhell behoort zeker tot de beste koop accugrasmaaiers.

Bekijk Einhell

Wat is de beste grasmaaier op accu?

Eigenlijk kun je niet zomaar zeggen wat de beste grasmaaier op accu is. Dit hangt namelijk van verschillende factoren af. Ten eerste de grootte van het gazon. Het scheelt of je 150 m² of 600 m² moet maaien. Bij die laatste heb je echt een grasmaaier met een krachtige accu nodig.

Daarnaast speelt budget ook een belangrijke rol. Heb je meer dan € 600 te besteden, dan kun je best voor een Stihl gaan. Wil je onder de € 450 blijven dan ben je het beste uit met Bosch. De Makita wordt ook vaak als beste accu grasmaaier beoordeeld. Terwijl je met de Eihell vooral voordelig uit bent.

Zo lang gaat accu van grasmaaier mee

De accu van de grasmaaier is oplaadbaar. Het is belangrijk om hem tijdig op te laden zodat de grasmaaier weer gereed is voor gebruik. Hoe lang gaat de accu van een grasmaaier mee? Minimaal vijf jaar. Na deze periode moet je een nieuwe accu aanschaffen. Bij zorgvuldig gebruik kan de accu tot wel 10 jaar meegaan.

.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste koop accu grasmaaier
Schuiven naar boven