Beste koop blender

Bijgewerkt: 28 november 2022

Welke blender kan ik het beste kopen en welke gebruik je voor smoothies? Niet alleen de kracht maar ook de functies speelt een belangrijke rol. Daarnaast let je op het budget. Je hebt namelijk goedkope maar ook dure (en luxe) apparaten. Ontdek de beste koop blender en waar je bij aanschaf allemaal op moet letten.

De werking van een blender

Een blender heet ook wel een hakmolen. Dit is een modern keukenapparaat dat twee functies heeft: mixen en pureren. Onderin het apparaat bevindt zich een motorblok. De motor drijft een aantal scherpe messen aan. Wanneer je naar de werking van een blender kijkt is deze nagenoeg hetzelfde als een staafmixer.

Sommige luxe keukenmachines hebben een ingebouwde blender. In dit geval hoef je dus geen apart apparaat aan te kopen.

Beste koop blender (hakmolen)

Is een luxe keukenmachine je te groot of te duur? Dan ga je voor een goede blender. Deze hakmolen is compact, erg praktisch en past op zowel het aanrecht als in het keukenkastje. Je maakt met het apparaat de lekkerste smoothies klaar. Ook geschikt voor het maken van babyhapjes, gezonde sapjes of voor het pureren van voedsel.

Hieronder vind je de beste blender, geselecteerd naar kwaliteit, prijs, functies en beoordelingen van consumenten. In het overzicht beste koop blender komen verschillende grote maar ook minder bekende merken voorbij.

MOA blender

Een van de best verkochte blender is die van het merk MOA. Niet iedereen is bekend met dit merk. De meesten denken namelijk bij keukenmachines aan Philips of Princess terwijl je met het merk MOA een uitstekende koop doet, en ook nog eens betaalbaar. De 1000 watt MOA blender (inhoud 1,5 l) wordt door gebruikers zeer goed beoordeeld.

De blenderkan is van glas waardoor je de voortgang in de gaten houdt. De kan is maar liefst 1,5 l groot dus er past meer dan voldoende in. Zo maak je makkelijk smoothies voor meerdere personen. De messen zijn scherp, de motor is krachtig. Hierdoor is dit apparaat ook geschikt voor het vermalen van ijs of bevroren fruit.

De onderdelen zijn vaatwasserbestendig. Het apparaat bevat een beveiliging tegen oververhitting. Gebruikers zijn vooral tevreden over de goede kwaliteit, de stille werking en het grote gebruiksgemak. Tel je ook nog te voordelige prijs bij op en je hebt een win-winsituatie. Je hebt keuze uit verschillende modellen, elk met hun eigen functies.

Bekijk MOA blenders

Philips – altijd goede kwaliteit

Tot de beste koop blender behoort natuurlijk ook het merk Philips. Al decennialang brengt dit merk kwalitatieve elektronische apparaten op de markt. De Philips Avance blender is bij consumenten erg populair. Deze heeft een inhoud van 1,8 l, en dat is best veel. De mengkom is van glas en goed schoon te maken. Uiteraard kunnen de onderdelen in de vaatwasser.

Dankzij zijn hoge wattage van 1400 watt maak je moeiteloos smoothies, milkshakes, fruithapjes en nog veel meer. Je kunt er ook warme sauzen mee maken, de glazen kan is hier goed tegen bestand. Afhankelijk van het model krijg je er nog twee kleinere bekers bij. Zo kun je ook onderweg van je lekkere smoothie genieten.

Ook nu weer heb je keuze uit verschillende modellen. De goedkoopste Philips blender is verkrijgbaar vanaf € 70. De mini blender kost vanaf ongeveer € 35, maar die is niet echt krachtig. Kies liever voor de normale Philips blender of de professionele versie.

Naar Philips blenders

KitchenBrothers

Een opkomend merk op het gebied van beste blender is KitchenBrothers. Bij dit merk speelt een modern design, meerdere functies en een voordelige prijs een grote rol. Een blender van het merk KitchenBrothers staat altijd goed op het aanrecht of werkblad. Het design mag er namelijk wezen!

De dertiendelige smoothiemaker verkoopt erg goed. Deze heeft een inhoud van 0,5 l en een vermogen van 350 W. Geschikt voor droog en vochtig voedsel waaronder fruit, ijs, groenten, kruiden maar ook koffiebonen. Je krijgt er bekers met deksels bij, geschikt voor de magnetron en de vaatwasser. De set is zeer voordelig geprijsd.

Je hebt ook de power blender van dit merk, deze heeft een vermogen van 2000 W. De mengkan heeft een inhoud van 2 liter. Je maakt moeiteloos smoothies, milkshakes en andere lekkere dingen. Dit model is wel duurder geprijsd maar dan heb je ook zeker de beste koop blender in huis.

Bekijk KitchenBrothers blenders

Welke blender kan ik het beste kopen?

Niemand kan je sluitend advies geven over welke blender je het beste kunt kopen. Let goed op de volgende aandachtspunten:

  • Inhoud van de mengkan
  • Vermogen van de motor
  • Merk (kwaliteit)
  • Prijs

Wil je kleine smoothies of gerechten voor 1 persoon maken, dan is een kan tot 1 liter prima. Gaat het om grotere gerechten of voor meerdere personen, kies dan voor een kan van 1,2 l of meer.

Kijk ook goed naar het vermogen. 350 W is prima voor het pureren of mixen van eenvoudige dingen, maar voor bevroren fruit of ijs heb je een krachtigere motor nodig.

Dan nog het merk en de hiermee gepaarde kwaliteit. Koop je een blender van een onbekend of goedkoop merk dan lever je op kwaliteit in. Onderdelen gaan snel kapot, de motor is minder krachtig en de messen niet zo scherp.

Als laatste nog de prijs. Wat is de beste blender voor smoothies? Ga voor een van eerdergenoemde merken. Qua prijs ben je iets duurder uit maar je hebt er veel meer plezier van. Beter een tientje meer betalen dan achteraf spijt hebben.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste koop blender
Schuiven naar boven