Adresboek met ringband kopen: trics en tips

Bijgewerkt: 26 april 2022

Ja ze zijn er nog, de fysieke adresboeken! Veel mensen houden adressen in hun smartphone bij maar in adresboek met ringband is veel leuker. Dit noem je ook wel een telefoonregister. Hierin noteer je namen en bijbehorende adressen inclusief telefoonnummers. Er is ook ruimte voor een e-mail adres. Een adresboek met ringband kopen? Hier moet je op letten.

Fysiek adresboek crasht niet

Zeg eens eerlijk, heb je veel adressen of telefoonnummers op je smartphone of computer staan? Bedenk dat dit altijd verloren kan gaan. Een digitaal adresboek kan crashen, beschadigd raken of gegevens kunnen gestolen worden. Dit is bij een fysiek adresboek allemaal niet van toepassing. Die bewaar je gewoon in of op je bureau (of kast).

Voordeel van een fysiek adresboek is dat je het ook aan kunt raken. Voor veel mensen werkt dit toch veel prettiger. Misschien wel een beetje nostalgisch maar dat mag ook!

Bekijk alle adresboeken

Adresboek met ringband

Op het gebied van papieren adresboeken is er ontzettend veel keuze. Je hebt bijvoorbeeld het model met hardcover en leeslint. Of het ringbandmodel met vaste pagina’s.

Met een adresboek met ringband wordt het model met uitneembare pagina’s en tabbladen bedoeld. Praktisch want adressen veranderen met de tijd. Continu met typ-ex aan de slag ziet natuurlijk ook niet mooi uit. Het adresboek met ringband is navulbaar waardoor je extra bladen toe kunt voegen. Of verouderde bladen verwijdert.

Het 4 ringen adresboek

Eigenlijk zou je altijd voor een zogenaamd 4 ringen adresboek moeten gaan. Dit ringadresboek kun je openmaken, net als bij een klapper. Ten eerste blader je makkelijker door het adresboek heen. Ten tweede zijn de adresbladen en tabbladen makkelijk vervangbaar.

Wat kost een 4-rigs adresboek? Reken op een prijs variërend van € 10-€ 20. Dat is helemaal niet duur wanneer je bedenkt dat je hier jarenlang mee doet!

Naar 4-rings adresboek

Enkele kooptips op een rij

Wacht even met een adresboek met ringband kopen, want je moet natuurlijk wel voor het juiste model gaan. Ten eerste moet het boek groot genoeg zijn. Wanneer er te weinig ruimte aanwezig is dan passen hier niet zoveel adressen in. Ten tweede moet je er zeker van zijn dat je de ringen echt open kunt maken.

Kies daarom altijd voor het 4-rings boek, hiervan weet je zeker dat dit te openen is. De modellen met meerdere kleine ringetjes noem je ook wel het spiraal adresboek, dit is weer wat anders.

Nog een praktische kooptip: kies een kleur die bij je past. Je hebt namelijk keuze uit zwart, grijs, rood en blauw. In sommige gevallen kom je ook nog andere kleuren tegen. Kies bij voorkeur voor een bekend merk zodat je zeker weet dat de tabbladen en adresbladen nog los verkrijgbaar zijn. Bijvoorbeeld het merk Kangaro, altijd een goede keuze.

Naar het merk Kangaro

Waar koop ik een adresboek?

Je hebt hierboven wat ideeën met betrekking tot het adresboek met ringband voorbij zien komen. Waar koop je dit eigenlijk? Gewoon online, wel zo makkelijk. Wanneer je op een van bovenstaande linkjes klikt kom je vanzelf bij het juiste product uit.

Online bestellen heeft wel wat voordelen. Je hoeft een eerste niet alle kantorenwinkels af te struinen. Je bestelt waar en wanneer het je uitkomt, gewoon vanuit huis. Je krijgt het product thuisbezorgd en hebt recht op een zichttermijn. Is het adresboek niet wat je ervan verwacht had? Dan mag je hem binnen de zichttermijn terugsturen. Je krijgt dan je geld terug.

Het papieren adresboek in gebruik nemen

Heel mooi, dat ringband adresboek. Maar hoe gebruik je hem precies? De verschillende tabbladen geven de letters van het alfabet weer. Het is aan te raden om te selecteren op de eerste letter van de achternaam. Wil je bijvoorbeeld Peter Janssen in het adresboek opnemen, dan ga je naar het tabblad met de letter J.

Schrijf de voor- en achternaam van de persoon op de juiste pagina. Hieronder het adres, bestaande uit straatnaam, postcode en woonplaats. Weer hieronder het telefoonnummer en het e-mailadres. In veel gevallen kun je het telefoonnummer ook in een apart vakje noteren.

Wijzigt iemands adres? Pas dit zo snel mogelijk aan. Maak hierbij gebruik van correctie-etiketten of typ-ex.

Tip: schrijf nooit met potlood de adressen in het adresboek. Natuurlijk kun je dit makkelijk uitgommen maar potlood vervaagt snel. Hierdoor bestaat de kans dat je het adres of telefoonnummer uiteindelijk niet meer (goed) kunt lezen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Adresboek met ringband kopen: trics en tips
Schuiven naar boven