Theedoeken van horeca kwaliteit

Bijgewerkt: 26 april 2022

Ze zijn er in de normale versie of theedoeken van horeca kwaliteit. Die laatste zijn natuurlijk een stuk beter. Voor de consument misschien wat duurder maar wel een uitstekende keuze. Theedoeken van horecakwaliteit gaan namelijk ontzettend lang mee. Bovendien drogen ze als de beste.

Droomtextiel Originele Horeca Keukendoeken set
Bekijk prijs

Geblokte theedoeken

Kijk je naar theedoeken van horeca kwaliteit dan hebben deze nagenoeg altijd een geblokt design. Waarom is het eigenlijk? Dit is iets van vroeger uit. De geblokte theedoek hing 60 jaar geleden al in menig huishouden. De kwaliteit van deze producten was toen erg hoog. Dit werd door de horeca omarmd. Vandaar dat de geblokte theedoek binnen de horeca verscheen.

Later begonnen fabrikanten andere kleuren en designs te produceren. Maar dat geblokte design, dat is nog steeds kenmerkend voor de horeca. Ook consumenten vinden het leuk om voor dit traditionele ontwerp te gaan. Daarom vind je ze nog steeds in verschillende collecties terug.

Theedoeken van horeca kwaliteit: aandachtspunten

Je kunt niet zomaar de eerste de beste theedoeken van horeca kwaliteit kopen. Je weet namelijk niet of de kwaliteit ook wel wordt waargemaakt. Daarom vind je hieronder enkele aandachtspunten. Lees ze goed door, dan weet je ook wat je koopt.

100% katoen, linnen of een combinatie

Ga je voor de beste theedoeken van hoge kwaliteit, dan zijn ze van katoen. Dit is belangrijk want katoen heeft een aantal positieve eigenschappen. Het neemt snel vocht op en droogt ook weer snel. Daarnaast is katoen zeer sterk en gaat het jarenlang mee. Ideaal voor het afdrogen van borden, kopjes, bestek en pannen.

Bekijk horeca theedoeken

Je hebt ook theedoeken van linnen. Deze zijn zeer geschikt voor het afdrogen van glazen. Je kunt je voorstellen dat ze binnen de horeca veel glazen moeten afdrogen. Daarom kom je in cafés vooral de linnen of halflinnen theedoeken tegen.

Naar linnen theedoeken

De juiste afmeting

Ook de afmeting van de theedoek speelt een belangrijke rol. Wanneer de doek te klein is dan heb je hier niet zoveel aan. Maar een te grote theedoek is ook niet prettig om mee te werken. Horeca theedoeken hebben vaak een afmeting van 45 x 60 cm terwijl huishoudelijke theedoeken een vierkante vorm hebben, vaak 45 x 45 cm tot 65 x 65 cm.

Heb je niet zoveel af te drogen (klein huishouden), dan is die van 45 cm prima. Maar voor grootverbruik, de horeca of grote gezinnen ga je voor een afmeting van 45 x 60 of je kiest 65 x 65 cm.

Een kleur die bij je past

Blauw geblokte theedoeken van horeca kwaliteit, die kom je het vaakst tegen. Er is echter nog veel meer verkrijgbaar. Bijvoorbeeld het net zo traditionele rood, maar ook groen, geel, zwart of grijs. Vind je dat geblokte design helemaal niks? Dan heb je ook horeca theedoeken in een neutrale kleur.

Bekijk het complete aanbod

Let op want theedoeken met een aparte kleur of design zijn niet altijd van de hoogste kwaliteit. Vaak ligt bij ‘grappige’ designs de kwaliteit wat lager. Geschikt voor thuisgebruik maar niet voor grote gezinnen of professioneel gebruik.

Dit is hoe je een theedoek gebruikt

Eigenlijk lijkt het heel simpel: de beste kwaliteit theedoek in gebruik nemen. Maar dat is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Veel mensen gebruiken de theedoek te vaak achter elkaar. Bedenk dat je met deze doek niet alleen vocht maar ook nog restjes vuil en bacteriën opneemt. Om die reden moet je de theedoek eigenlijk dagelijks verschonen.

Met een natte theedoek kun je natuurlijk niet afdrogen. Laat hem daarom altijd eerst (op de verwarming) drogen voordat je hem opnieuw in gebruik neemt.

Zo moet je ze uitwassen

Wanneer je nieuwe theedoeken koopt moet je deze voor gebruik uitwassen. Doe je dit niet dan zul je merken dat ze helemaal niet goed afdrogen. Ook na de eerste keer wassen kunnen de theedoeken nog wat stijfjes aanvoelen en drogen ze niet zoals gewenst. De oplossing: een tweede keer wassen.

Kijk altijd op het label op welke temperatuur je de doeken mag wassen. Daarnaast is het aan te raden om ze minimaal tweemaal per maand op 60° te wassen, hiermee dood je bacteriën. Stop deze doeken liever niet in de wasdroger maar laat ze aan de buitenlucht drogen. Zo blijven ze langer mooi.

Hoeveel theedoeken heb je nodig?

Je gaat voor theedoeken van horecakwaliteit, maar hoeveel heb je er nodig? Bij grote gezinnen is het aan te raden om de keukendoek dagelijks te vervangen. Kleine gezinnen of éénpersoonshuishoudens kunnen dit ook 2-3 keer per week.

Om die reden heb je minimaal 5 theedoeken nodig, voor grote gezinnen minimaal 10 stuks. Bedenk dat er ook altijd een ongelukje kan gebeuren waarbij de doek kletsnat of vies wordt.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Theedoeken van horeca kwaliteit
Schuiven naar boven