Elektrische step voor openbare weg

Bijgewerkt: 15 maart 2023

De elektrische step voor openbare weg is modern, betrouwbaar en brengt je overal waar je naartoe wil. Met het bijzondere design trek je gegarandeerd de aandacht. Benieuwd of deze RDW goedgekeurde step iets voor jou is? Vraag vandaag nog informatie aan en maak kennis met de meest coole scooter.

Dit heeft de elektrische step met kenteken jou te bieden

Steeds meer steden stimuleren het elektrisch rijden. Dit is belangrijk voor de luchtkwaliteit, omdat elektrische voertuigen geen luchtverontreinigende stoffen uitstoten. Bovendien rijdt de elektrische scooter ook nog eens energiezuinig en stil. In sommige gebieden zijn luchtvervuilende scooters en brommers niet langer toegestaan. Ook daarom kies je voor de e-step.

Elektrisch rijden betekent veel vrijheid. Je bent niet afhankelijk van brandstoffen of extra onderhoud. De elektrische step beschikt over een brushless motor. Deze is volledig onderhoudsvrij. Hierdoor krijg je nooit te maken met extra onderhoudskosten. De krachtige accu is in slechts 6 uur opgeladen. Terwijl jij aan het werk bent, op een terrasje geniet of de nieuwste items shopt, wordt de accu volledig opgeladen. Gemiddeld rij je met de batterij een afstand van 50 tot 60 km. Ook dit betekent meer vrijheid.

De elektrische step voor openbare weg is ook nog eens heel stil. Hierdoor geniet je nog meer van de natuur om je heen. Maak je ritjes door de stad, dan heeft niemand last van het lawaai van jouw elektrische scooter.

Bekijk overzicht elektrische steps (zonder kenteken, zie hieronder voor het model met kenteken)

Is de elektrische step verboden?

Dit is een vraag die we veel voorbij zien komen. Tegenwoordig zien we e-steps steeds vaker in het straatbeeld verschijnen. Helaas ontbreekt het bij deze modellen aan een RDW keuring en bijbehorend blauw kenteken. Hierdoor is deze elektrische step verboden. Je mag er alleen mee op privé terrein rijden, maar wie doet dit?

Wil je met je e-step de openbare weg op, dan kom je uit bij een RDW goedgekeurde step. Dit kun je zelf doen, maar neemt wel veel tijd in beslag. Bovendien krijg je te maken met kosten, die je niet terug kunt vorderen wanneer het voertuig afgekeurd is. We laten je in het kort zien hoe een RDW keuring in zijn werk gaat:

  • Keuringsafspraak maken
  • Voertuig op naam laten zetten
  • Scooter laten keuren bij een RDW keuringsstation
  • Administratieve afhandeling

Voor het laten keuren van een individuele scooter lopen de kosten tot meer dan €100 op. Bij aanschaf van de goedgekeurde e-step is alles tot in de puntjes geregeld, zowel de RDW keuring als het blauw kenteken. Bovendien zorgt de verkoper voor tenaamstelling, zodat de step ook écht van jou is. Hiermee ben je verzekerd van een elektrische step met kenteken, die aan alle eisen van de RDW voldoet.

Naar e-step mét kenteken

Elektrische scooter voor openbare weg: de verkeersregels

De e-step is voorzien van alle veiligheidsaspecten. Er is rekening gehouden met verschillende weersomstandigheden. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de brede tubeless banden, die een uitstekende grip op iedere ondergrond hebben. Dankzij de hydraulische schijfremmen en wielen met e-brake systeem sta je bij een noodstop direct stijl. De step is uitgerust met spiegels, verlichting en reflectoren. De veiligheidsstandaard maakt het allemaal nog eens extra veilig.

Mag je met een elektrische step met kenteken de openbare weg op? Natuurlijk, daar dient het blauw kenteken ook voor! Je moet je wel aan de verkeersregels voor snorfietsers houden. Daarnaast houd je rekening met de volgende regels of richtlijnen:

  • Minimale leeftijd 16 jaar
  • In bezit van een bromfietsrijbewijs (of autorijbewijs)
  • Gebruik maken van het fiets/bromfietspad
  • Elektrische scooter is voorzien van kenteken
  • De juiste scooterverlichting is aanwezig

Je houdt je aan de normale verkeersregels voor bromfietsers en snorfietsers. De elektrische step heeft een snelheid van 25 km per uur. Dit betekent dat je niet verplicht bent om een helm te dragen. Veiligheid staat voorop, maak daarom zelf de keuze of je toch een helm draagt. Kies voor een helm in de kleur van de step, dat staat wel zo cool.

Heb je een motorstep of elektrische scooter die niet is goedgekeurd door de RDW? Word je hiermee aangehouden door de politie, dan wordt deze e-step in beslag genomen. Dit kan je duur komen te staan. Voorkom een hoop ellende en kies voor de RDW goedgekeurde step.

Wat je nog meer moet weten

We hebben eerder al uitgelegd dat deze elektrische step voor openbare weg je met een snelheid van 25 km per uur meeneemt. Dit is een prima snelheid voor woon-werkverkeer of leuke dagtripjes. Een snelle rit naar de winkel of op een zondag genieten van de natuur, de step brengt je overal naartoe. De lithium-ion accu gaat ruim 60 kilometer mee. De uiteindelijke afstand wordt bepaald door de buitentemperatuur, het wegdek, aanwezige hellingen en het totaalgewicht.

Parkeer hem waar je maar wilt. Deze RDW goedgekeurde step past bijna overal tussen. Het alarm inclusief afstandsbediening voorkomt diefstal. Haalt iemand het toch in zijn hoofd om er met jouw step vandoor te gaan? Geen zorgen, bij een goed model gaat het alarm af en blokkeert het achterwiel. Dieven hebben het nakijken. Wist je trouwens dat er met het wegrijden nog een beveiliging is ingebouwd? Vergeet je de standaard in te klappen, dan kun je niet wegrijden. Zo voorkom je schade aan je favoriete RDW goedgekeurde step.

Zo ziet de elektrische step er uit

Een elektrische step voor openbare weg die aan al jouw wensen voldoet, dat is het helemaal. Afhankelijk van het model is het frame ontworpen met de nieuwste 3D technologie. Hierdoor bestaat het frame uit één geheel zonder aanwezige lasnaden. Kies zelf de kleur van de kappen. Zo is deze elektrische step met kenteken verkrijgbaar in de kleuren blauw, rood, glanzend zwart of een van je andere favoriete kleuren.

Ontvang standaard 1 jaar garantie op fabricagefouten. Vraag direct een proefrit aan en maak kennis met deze elektrische step met kenteken. Direct bestellen kan via onze webshop. We bezorgen door heel Nederland, afhalen kan natuurlijk ook.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Elektrische step voor openbare weg
Schuiven naar boven