Elektrische step met zadel: goedkoop en kwalitatief

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Hoe makkelijk is dat, een elektrische step met zadel. Helaas kunnen die dingen soms aardig duur zijn. Gelukkig hoef je voor kwaliteit niet heel diep in de buidel te tasten. Hieronder vind je de beste elektrische step met zitje: goedkoop en kwalitatief ook nog eens goed. Bekijk ook de regelgeving en tips rondom dit soort ‘voertuigen’.

Voordeel van een model met zitje

Een elektrische step is zeer praktisch. Je komt snel van A naar B zonder last te hebben van het drukke verkeer. Ideaal voor woon-werkverkeer maar ook voor uitstapjes. Op een normale step moet je continu staan, dit kan uiteindelijk vermoeiend zijn. Daarom is er de elektrische step met zadel (zitje). Het voordeel is duidelijk: je raakt niet snel vermoeid.

Is een elektrische step met zitje duurder? Over het algemeen valt dit wel mee. Je hebt al modellen met comfortabel zadel vanaf € 150. Dit is erg goedkoop, al helemaal wanneer je kijkt wat de grote merken vragen.

Beste elektrische step met zadel

Wil je met de elektrische step op de openbare weg? Dan heb je een model met kenteken nodig. Dit geldt voor Nederland, in België hangt het er vanaf of je een kentekenregistratie nodig hebt. Houd er rekening mee dat niet elke step voorzien kan zijn van een kenteken (RDW gekeurd). Vanaf januari 2023 komt er een nieuw Europees kader waardoor ook in Nederland veel elektrische steppen zijn goedgekeurd voor de openbare weg.

Hieronder vind je driemaal de beste elektrische step met zadel.

Kugoo Kirin M4 Pro

De perfecte elektrische step met zadel. Hij heeft namelijk een krachtige 500 W motor en een actieradius van wel 45 km. Hier kom je een heel eind mee. Met een maximumsnelheid van 43 km/h ben je ook nog eens snel op de plaats van bestemming.

Deze elektrische step biedt echt alles wat je nodig hebt. Met drie versnellingsmodi zoef je moeiteloos door de straten. De antislip banden hebben een goede grip op het wegdek, ook wanneer het wat gladder is. De remweg ligt op 4 meter dus je staat vrijwel direct stil. Voor extra comfort is er gedacht aan schokdemping, en dat merk je.

De Kugoo Kirin M4 Pro heeft een maximaal draagvermogen van 150 kg. Het frame is stevig maar ook opvouwbaar. Hierdoor maak je er een compact pakketje van. Ideaal voor woon-werkverkeer want hij staat nooit in de weg. Voor deze topper betaal je rond de € 700.

Naar Kugoo Kirin M4 Pro

BluMill Elektrische Step

Een absolute aanrader is de BlueMill elektrische step met zadel. Deze heeft een maximumsnelheid van 12 km/h en een draaggewicht van maximaal 70 kg. Hiermee is hij geschikt voor kinderen of niet al te zware volwassenen.

De elektrische motor van 120 W is krachtig maar ook weer energiezuinig. De bijgeleverde accu heeft een actieradius van 15 km. Hierna moet je de accu weer opladen, en dat is zo gebeurd. Deze step beschikt over een verstelbare zithoogte en ook de stuurhoogte is aanpasbaar. Het opstap oppervlak is voorzien van een antisliplaag, dit zorgt voor extra veiligheid.

Kortom: de perfecte elektrische step met zitje voor kinderen vanaf 7 jaar oud (en lichte volwassenen). Heeft ook nog eens een goede prijs-kwaliteitverhouding. Hij kost in ieder geval minder dan € 150 dus dat deze step goedkoop is, dat is duidelijk.

Bekijk BluMill Elektrische Step

Elektrische opvouwbare step

Hij ziet eruit als een mini scooter maar hij valt onder de elektrische steppen. Dit model heeft een krachtige 350 W motor en een maximumsnelheid van 25 km/h. De klimhoek bedraagt maximaal 15° en dat is een hele prestatie. Met een actieradius van maximaal 30 km kom je overal. De oplaadtijd van de accu bedraagt slechts 5 uur (gemiddeld).

Deze elektrische step met zadel is voorzien van AEBS braking system en led LCD-verlichting. Hij is opvouwbaar en weegt slechts 20 kg, je zet hem dus eenvoudig weg. Geschikt voor kinderen en volwassenen en ook nog eens ontzettend betaalbaar, je betaalt namelijk rond de € 350.

Naar elektrische opvouwbare step

Nieuwe regelgeving in Nederland

Mag je met een elektrische step op de openbare weg? Niet altijd, de RDW moet de step eerst goedkeuren. Dit vraagt de fabrikant aan, het is erg tijdrovend en kost veel geld. Terwijl in andere landen de elektrische step wel op de openbare weg mag, eventueel met kentekenregistratie.

Nederland gaat hier verandering in brengen. De verwachting is dat vanaf januari 2023 een nieuwe wetgeving komt met een Europees karakter. Hierdoor zouden meer elektrische steppen de openbare weg op mogen. Wel is kentekenregistratie verplicht, een helm dragen wordt (waarschijnlijk) niet verplicht.

Ook zegt de nieuwe wet iets over de minimumleeftijd: bestuurders moeten 16 jaar of ouder zijn. Dit geldt niet alleen voor de elektrische step met zadel maar ook voor de modellen zonder zitje.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Elektrische step met zadel: goedkoop en kwalitatief
Schuiven naar boven