Beste deurmat voor buiten

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Vervelend, die natte of vieze schoenen die vlekken op je vloer veroorzaken. Daarom ga je voor de beste deurmat voor buiten. Iedereen die binnenkomt heeft voortaan droge en schone schoenen. Het is wel even opletten want niet elke deurmat is geschikt. Je hebt namelijk ontzettend veel keuze, van goedkoop tot luxe en van rubber tot een echte schoonloopmat.

Verschil tussen binnen- en buitenmat

Let op dat je een deurmat voor binnen nooit buiten neerlegt. Binnenmatten zijn namelijk niet bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Hierdoor doen ze hun werk niet goed en gaan snel in kwaliteit achteruit.

Overzicht beste deurmat voor buiten

Waar moet je voor kiezen? Je hebt de schoonloopmat, hiervan weet je zeker dat deze optimaal werkt. Maar een rubberen mat of een kokosmat kan een net zo goede keuze zijn. In deze keuzehulp vind je drie keer de beste deurmat voor buiten.

Hamat buiten deurmat

Een van de beste deurmatten voor buiten is van het merk Hamat. Dit merk staat voor een hoge kwaliteit, maar wel betaalbaar. Je hebt keuze uit verschillende modellen, van de welbekende kokosmat tot een met aluminium profielen. Maar je hebt ook de mat van polyamide, hier loop je de schoenen goed op droog.

Het best verkopende model is de Mudbuster deurmat met een profiel van aluminium en kokosvezel. Ideaal wanneer je vaak last hebt van erg modderige schoenen. De schoenen worden dankzij deze mat ontzettend goed schoon. De rubberen mat van dit merk is ook populair, verkrijgbaar in een zware en degelijke uitvoering.

Voor een Hamat deurmat voor buiten ben je tussen de € 20 en € 40 kwijt, maar enkele modellen kosten meer dan € 65. Hoe dan ook, de kwaliteit is altijd top. Een lange levensduur is dan ook verzekerd.

Bekijk Hamat buitendeurmatten

Droogloopmat van In Round

De sterk drogende werking van een droogloopmat is een absoluut pluspunt. Dit soort matten neemt tot wel 80% aan vocht op. Hiermee voorkom je dat je met natte schoenen naar binnen loopt. Deze droogloopmat is uiteraard van een zeer goede kwaliteit. Beter dan die goedkope matten die niet doen wat ze beloven.

De mat heeft een afmeting van 60 x 80 cm en is hierdoor zeer geschikt voor plaatsing bij de voor- of achterdeur. Eventueel kun je ook voor de grotere maat van 90 x 120 cm gaan. Je loopt je schoenen direct schoon en droog, waardoor je vloer ook mooier blijft. Bovendien heeft de mat van dit merk een mooie en luxe uitstraling. De achterkant is ook nog eens voorzien van een antisliplaag waardoor de mat stevig blijft liggen.

Keuze uit verschillende kleuren en maten. Daarnaast heb je ook nog keuze uit een voordeelset van maar liefst twee deurmatten voor buiten.

Naar In Round buitenmatten

Buitenmat Matador – Rubber

Het is vaak lastig kiezen tussen een droogloopmat, een kokosmat of een rubbermat. De Matador rubbermat is echt wel een goede keuze. Rubber blijf namelijk onder alle weersomstandigheden goed. Zelfs wanneer het regent blijft deze mat bruikbaar. Bovendien werkt rubber antislip, waardoor hij niet glad wordt. Het materiaal is schrapend, dit betekent dat modder of andere viezigheid makkelijk van de schoenen afgaat.

De mat van Matador is voorzien van drainage. Wanneer het regent sijpelt dit tussen de mat weg. Dit maakt de rubbermat ook nog eens veilig en makkelijk in gebruik. Dankzij de zwarte kleur past deze mat bij elke voor- of achterdeur. Als laatste is hij ook nog eens ontzettend betaalbaar (minder dan € 20).

Bekijk Buitenmat Matador

Welke deurmat voor buiten is nu de beste?

Bij de beste deurmat van buiten is het vooral belangrijk dat hij het vuil buiten houdt, maar ook goed vocht opneemt.  Een en ander hangt wel van de omgeving af. Loop je veel door de modder of worden de schoenen door werk vies, dan is een kokosmat of rubbermat een verstandige keuze. Maar zijn de schoenen alleen nat en een beetje vies, dan kun je beter voor een droogloopmat gaan.

Vermijd hele goedkope matten. Die zien er misschien wel leuk uit maar doen heel weinig. Ze maken je schoenen niet droog en nauwelijks schoon. Simpelweg kun je zeggen dat een matje van € 5 of in ieder geval onder de € 10 niet veel waard is.

De buitenmat schoonmaken

Zelfs de beste buiten deurmat zal vroeg of laat vies worden. Vaak is het voldoende om de deurmat met water af te spoelen. Zet de tuinslang op de mat, spuit hem in zijn geheel af en laat de mat drogen. Dit doe je het beste door de mat op zijn kant rechtop te zetten, hierdoor loopt het water makkelijker weg.

Een goede mat heeft bij intensief gebruik een levensduur van 5-8 jaar. Hierna is hij aan vervanging toe. Hele goedkope matten zijn naar een tot twee jaar al aan vervanging toe.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste deurmat voor buiten
Schuiven naar boven