Beste AEG wasmachine (2022) – test

Bijgewerkt: 25 mei 2022

Je bent op zoek naar de beste AEG wasmachine. Dat is niet zomaar want AEG is een ontzettend goed merk. Natuurlijk vind je onder de wasmachines altijd wel een test, uitgevoerd door de consumentenbond. Maar het is net zo belangrijk om naar de ervaringen van echte gebruikers te kijken. Dan weet je tenminste wat je koopt. Hier volgt het overzicht beste AEG wasmachine.

Over het merk AEG

AEG wasmachine? AEG is de afkorting van algemene elektriciteitsmaatschappij. Het is een Duitse producent van witgoed en elektrische producten. Denk hierbij aan verschillende keukenapparatuur. Dit bedrijf is al in 1883 opgericht, toen nog onder de naam DEG. Inmiddels staat AEG bekend om de uitstekende kwaliteit wasmachines.

De aan AEG machines zijn ook door de Consumentenbond getest. Uit de test van de consumentenbond blijkt dat AEG het echt niet slecht doet: de panelleden waren hier in september 2019 zeer tevreden over.

Beste AEG wasmachine 2022

Een goede die wasmachine is verkrijgbaar vanaf ongeveer € 450. Dit loopt op tot een aankoopprijs van gemiddeld € 800. De prijs is afhankelijk van de mogelijkheden en specificaties. Het is alleen de vraag voor welk model je moet kiezen. Daarom vind je hieronder een overzicht van vijfmaal de beste AEG wasmachine van dit moment.

1. AEG L6FBN8600 – 6000 serie

Een uitstekende aankoop wanneer je kijkt naar de beste AEG wasmachine van dit moment. Dit model heeft een trommelinhoud van 7 kg en een toerental van 1600. Het geluidsniveau bedraagt 72 dB, wat overeenkomt met een normaal geluidsniveau.

Dit is een zeer zuinige wasmachine die zelfs 20% zuiniger is dan modellen met energielabel A+++. Je bespaart hier dus veel stroomkosten mee. Bijzonder is de ProSense functie dat was programma’s automatisch afstemt. Zo verbruik je zeer weinig energie.

Enige nadeel is dat er geen stoomfunctie aanwezig is zoals bij de 7000 series. Deze stoomfunctie vermindert krukken in de kleding en gaat ook nare geurtjes tegen. Toch is deze wasmachine een van de beste aankopen die je kunt doen, vooral gezien de lage prijs. Gebruikers zijn tevreden over de eenvoudige bediening en dat deze wasmachine stilletjes werkt.

Bekijk AEG L6FBN8600

2. AEG 6000 serie

Met een AEG wasmachine uit de 6000 serie maak je altijd een goede keus. De meeste van deze modellen hebben een trommel die 7 tot 9 kg wasgoed in een keer kan wassen. Het toerental ligt op 1300 tot 1600 rpm. Het reële geluidsniveau van 65 dB zorgt ervoor dat deze wasmachine niet te luidruchtig is en zelfs stiller dan andere modellen. Zeer energiezuinig, voorzien van automatisch afgestemde wasprogramma’s en met twee jaar fabrieksgarantie.

Voordeel is dat AEG ook 10 jaar garantie om de motor geeft. Uiteraard ook voorzien van waterbeveiliging maar dat spreekt voor zich. Wordt door gebruikers goed beoordeeld en ontvangt goede scores, maar de 6000 serie is vooral betaalbaar.

Naar AEG 6000 serie

3. AEG L8FEOKOMIX – 8000 serie

Over naar de best verkochte energiewasmachine uit de 8000 serie. Hoger geprijsd dan de 6000 serie maar wel met veel meer mogelijkheden. Dit model heeft een vulgewicht van 9 kg, een toerental van 1600 rpm en een geluidsniveau van 76 dB. Voorzien van automatisch afgestemde wasprogramma’s waardoor het energieverbruik omlaag kan. Maar is ook voorzien van een ProSteam functie dat kleding ontkreukt en opfrist. Hierdoor komt het veel mooier en schoner de wasmachine uit.

AEG heeft bij deze wasmachine ook de ÖKOMix technologie toegepast. Hierbij wordt het wasmiddel geactiveerd wat voor een betere reiniging zorgt. Wanneer je de 8000 serie tegenover de 9000 serie zet dan ontbreekt wel de waterontharder die kleurvervaging tegengaat. Het is maar net of je hier behoefte aan hebt. In ieder geval behoort dit model zeker tot de beste AEG wasmachine, wat ook terug te zien is aan de gebruikersbeoordelingen.

Bekijk AEG L8FEOKOMIX

4. AEG L7FEE96SV – 7000 serie

Dit keer een uitstekende AEG wasmachine uit de 7000 serie. Ook dit model heeft een vulgewicht van 8 kg en een toerental van 1600 rpm. Het geluidsniveau is met 77 dB gemiddeld. Deze wasmachine is tot 30% zuiniger dan een model met energielabel A+++. Dit is een uitstekende prestatie waarmee je de energierekening omlaag brengt. Voorzien van stoomfunctie dat kleding ontkreukt en een stuk frisser maakt.

Deze AEG wasmachine is voorzien van een beladingsensor. Dit betekent dat deze meet hoe vol de trommel zit en hier het wasprogramma en de hoeveelheid water op aanpast. Zo gebruik je ook nooit te veel water. Het model is voorzien van een beschermende ProTex-trommel dat de kleding verzorgt en langer mooi houdt. Overigens zijn meerdere AEG wasmachines voorzien van deze speciale trommel. Beoordeeld met 4,9 van de 5 sterren geladen wordt heeft een topwasmachine is.

Naar AEG L7FEE96SV

5. AEG L9FENS96 – 9000 serie

Als laatste in het overzicht beste AEG wasmachine eentje uit de 9000 serie. Want ook deze serie verdient aandacht. Is misschien wel de duurste van alle AEG wasmachines maar ook gelijk de beste in zijn soort. Hij is namelijk tot 65% energie zuiniger dan een wasmachine met energielabel A+++. Daar kan geen andere wasmachine tegenop! 

Voorzien van een waterontharder dat kalk uit het water filtert. Hierdoor treedt en minder snel slijtage van de kleding en kleurvervaging op. Voorzien van stoomfunctie en de veelgebruikte technologie die het wasmiddel activeert.

Dit model heeft een inhoud van 9 kg en een toerental van 1600 rpm. Geluidsniveau bedraagt 75 dB. Je ontvangt twee jaar fabrieksgarantie en maar liefst 10 jaar garantie op de motor. Gebruikers zijn zeer tevreden over dit model ook terug te zien is aan de maximale score. Hij is vooral heel erg gebruiksvriendelijk, heeft een mooi design en veel functies. Dit is dan ook zeker de beste AEG wasmachine van dit moment.

Bekijk AEG L9FENS96

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste AEG wasmachine (2022) – test
Schuiven naar boven