De beste afkortzaag vergelijken – gereedschap

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Op zoek naar de beste afkortzaag? Vergelijken is de boodschap. Je zult merken dat er veel verschillende merken afkortzagen verkrijgbaar zijn. Populair zijn de merken VONROC, Metabo of Powerplus. Maar er is natuurlijk nog veel meer verkrijgbaar. Sommigen kosten minder dan € 100 maar dit zijn niet de beste modellen. Kijk maar eens naar de beste afkortzaag.

Wat is een afkortzaag?

Een afkortzaag is een superhandig stuk gereedschap. Deze zaag heeft een cirkelvormig zaagblad. Ideaal om staafvormige voorwerpen in te korten. De afkortzaag is ook zeer geschikt om onder een bepaalde hoek verstek te zagen. Een afkortzaag die bedoeld is voor het zagen van dik metaal is voorzien van waterkoeling. Hierdoor raakt het apparaat niet oververhit.

De afkortzaag heeft dan ook vrijwel dezelfde functies als een verstekzaag. Daarom worden de termen afkortzaag en verstekzaag vaak door elkaar gebruikt.

Afhankelijk van het model kan een afkortzaag verticaal en horizontaal 45° draaien. Soms maakt deze zaag onderdeel uit van een combinatiezaagmachine. Je hebt dan een tafelcirkelzaag, verstekzaag en afkortzaag ineen.

De beste afkortzaag vergelijken

Wat kost een goede afkortzaag? Je moet rekenen op een aanschafprijs vanaf € 125. De meeste goede modellen hoeven niet meer dan € 200 te kosten. Ga je echter voor een professionele afkortzaag dan ben je al snel meer dan € 250 kwijt. Je hebt dan wel de beste afkortzaag die geschikt is voor professioneel en dagelijks gebruik.

Afkortzaag met trekfunctie

Een afkortzaag met trekfunctie kan niet alleen verticale bewegingen maken maar ook in horizontale richting bewegen. Dit is ideaal voor het zagen van bredere planken. Bepaal van tevoren hoe vaak je de machine gaat gebruiken en of je regelmatig brede planken of balken moet zagen. Is dit het geval, kies dan zeker voor een afkortzaag met trekfunctie.

Een afkortzaag met trekfunctie is iets duurder in aanschaf maar je loopt niet tegen het probleem aan dat je hem maar half kunt gebruiken. De prijzen voor dit soort afkortzagen varieert nogal. Je hebt ze voor € 185 maar er zijn ook machines voor meer dan € 500 verkrijgbaar. Bijvoorbeeld de Bosch Professioneel afkortzaag met trekfunctie. Deze moet al snel € 900 kosten.

Je kunt afkortzagen het beste met elkaar vergelijken. Kijk hierbij naar de verschillende opties zoals lasergeleider, stofafzuiging of misschien wil je er wel een onderstel bij.

Bekijk afkortzaag met trekfunctie

Afkortzaag en verstekzaag

Een afkortzaag en verstekzaag in één, dat is wel zo praktisch. Gelukkig zijn deze apparaten minder duur. Je betaalt tussen de € 100 en € 200 met een gemiddelde prijs van € 150. Waarom voor een afkortzaag en verstekzaag kiezen? Het verschil tussen afkortzaag en verstekzaag is het feit dat je met een verstekzaag in een bepaalde hoek (in verstek) zaagt.

De meeste afgekortzagen werken tevens als verstekzaag. Toch is het even opletten of het apparaat wel beide functies heeft.

Afkortzaag met accu

Is een afkortzaag met accu ook de beste afkortzaag? Nee, wanneer een apparaat dat op een accu werkt heeft een lager vermogen. Je kunt dus beter voor een zaag gaan die door netspanning wordt gevoed. Toch kan het in sommige situaties beter zijn om voor een afkortzaag met accu te gaan, bijvoorbeeld wanneer je ergens werkt er geen stroompunt aanwezig is.

Bekijk afkortzaag met accu

Een zaag met onderstel

Het voordeel van een afkortzaag met onderstel is dat je of een perfecte hoogte werkt. Hierdoor werk je veilig en stabiel zonder last te krijgen van rugklachten. Een afkortzaag met onderstel wordt compleet verkocht. Maar er zijn ook losse onderstellen verkrijgbaar. Het gaat dan om een universeel onderstel, geschikt voor verschillende merken en modellen afkortzagen.

Over het algemeen is het beter om een los onderstel te kopen, hiermee ben je goedkoper uit. Bovendien kun je dan zelf bepalen of je gebruik maakt van het onderstel. In sommige situaties is een onderstel namelijk niet zo praktisch.

Naar afkortzaag met onderstel

De beste afkortzaag: alle merken

Er wordt veel gezocht op verschillende merken afkortzagen. Het is niet direct te zeggen welke beter is. Natuurlijk is het merk Bosch een van de betere merken maar dat betaal je ook voor. Hieronder de meest populaire merken of de beste afkortzaag.

Afkortzaag Metabo

Van oorsprong een Duits merk en producent van elektrisch gereedschap, maar dan wel voor professioneel gebruik.

Afkortzaag Powerplus

Producent van elektrisch gereedschap, tuingereedschap, schijnwerpers, compressoren, hogedrukreinigers en nog veel meer.

Afkortzaag Makita

Makita is een Japans merk en staat bekend om de voordelige prijs. Ze bieden professioneel elektrisch gereedschap en tuinmachines. Fabrieken staan wereldwijd in Aziatische landen, Amerika, Roemenië, Engeland en Duitsland.

Wat is het beste merk gereedschap?

Elektrisch gereedschap is altijd een flinke investering. Daarom is het belangrijk om goed over deze investering na te denken. Wat is het beste merk gereedschap? Hierbij moet je rekening houden met de betrouwbaarheid van elektrisch gereedschap. Maar ook met veranderingen in de markt.

Bosch is een bekend merk en biedt goede prestaties en betrouwbaarheid. Ze liggen wel achter op het gebied van innovaties. Hikoki, voorheen Hitachi, ontwikkelt flink door maar heeft weinig opties.

Makita, dat merk heb je hierboven al zien staan, heeft accugereedschap met een snelle laadtijd. Metabo staat bekend om zijn goede kwaliteit en hoge prestaties.

Het is dus even voor jezelf uitmaken wat de beste afkortzaag is. Blijf goed vergelijken, hiermee kom je tot de beste keuze. Bovendien bespaar je hier ook aardig wat geld mee.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

De beste afkortzaag vergelijken – gereedschap
Schuiven naar boven