Beste afslankpillen die echt werken

Bijgewerkt: 2 februari 2022

Vroeger waren er veel schimmige afslankmiddelen verkrijgbaar. Tegenwoordig is hier veel regulering in. Dit maakt het lastig om de beste afslankpillen die echt werken te kopen. Toch zijn er wel wat mogelijkheden, maar dan moet je wel weten wat je koopt. Lees je in met betrekking tot de werkzame ingrediënten en hoe de beste afslankmiddelen werken.

De werking van afslankmiddelen

Afslankmiddelen zijn in verschillende varianten verkrijgbaar. Als pillen, poeders, drankjes of capsules. Afslankpillen worden veel verkocht. Het doel hiervan is het verhogen van het energieverbruik in het lichaam. Hierdoor wordt er lichaamsvet verbrand. De meeste middelen zorgen er ook voor dat je minder honger hebt.

Wetenschappelijk onderzoek afslankpillen

Er is al veel wetenschappelijk onderzoek naar afslankpillen gedaan. Meestal wordt gebruik gemaakt van dieren of een kleine groep mensen. Het onderzoek duurt vaak te kort om hier een conclusie uit te trekken. Toch zijn er ook wetenschappelijke onderzoeken die aanduiden dat afslankpillen effect hebben.

De conclusie is bijna overal hetzelfde: het effect is minimaal en in sommige gevallen is er helemaal geen effect merkbaar. Ondanks dat kunnen afslankpillen je wel helpen bij het afvallen. Het stimuleert je vetverbranding en het heeft uiteraard ook een placebo-effect.

Beste afslankpillen die echt werken

Sommige websites beloven je de beste afslankpillen die echt werken. Trap hier niet in want zonder wetenschappelijk bewijs kan niemand die claim leggen. Bovendien is het niet toegestaan om dit soort claims op producten te leggen.

Er is een verschil tussen een medisch hulpmiddel en vrij verkrijgbare afslankpillen. Een medisch hulpmiddel dat bedoeld is om af te vallen wordt streng gecontroleerd. Dit soort middelen zijn niet vrij verkrijgbaar, alleen op recept van een arts.

Afslankpillen die werken (vrij verkrijgbaar) bevatten soms de stof synefrine. Deze stof is verwant aan het verboden efedra. Wees hier voorzichtig mee want synefrine kan flink wat bijwerkingen hebben.

Deze pillen om af te vallen zijn te koop

De beste afslankpillen kopen? Dan kun je beter kijken welke producten veel positieve reviews ontvangen. Dit zegt namelijk wel iets over de werking en de kwaliteit van het product. Hieronder zie je de meest populaire afslankpillen voorbijkomen.

Bekijk afslankpillen

Een van deze populaire producten is een middel met de werkzame stof chitosan. Dit is een stof die het cholesterol verlaagt en als vetbinder werkt. Hierdoor is het een veelgebruikt ingrediënt in afslankpillen. Uit een artikel van de consumentenbond blijkt dat chitosan wel degelijk een positief effect op het afvallen heeft. Bij proefpersonen die dit dagelijks gebruikten nam hun lichaam 2 gram minder vet uit de voeding op.

De werking van groene thee

Andere populaire afslankpillen bevatten groene thee. Van groene thee is bekend dat het helpt bij afvallen, door het verbranden van meer energie. Ook worden de afvalstoffen in je lichaam beter afgebroken. Uit een studie aan de universiteit van Queensland blijkt dat groene thee helpt bij het verwerken van suikers. Hierdoor val je makkelijker af.

In plaats van afslankpillen met groene thee zou je deze thee ook gewoon kunnen drinken. Door te drinken zit je maag wat voller, hierdoor heb je minder vaak honger. Ontdek de beste en lekkerste groene thee.

Naar groene thee

Zo gebruik je afslankpillen

Niet alle afslankpillen zijn ook gezond. Vooral verkeerd gebruikt kan de gezondheid schaden. Bijvoorbeeld wanneer je te veel van deze pillen neemt, of langer dan noodzakelijk. Het is dus goed om de aanwijzing op de verpakking goed op te volgen.

Hoe gebruik je afslankpillen? Soms neem je deze voor de maaltijd met een glas water in. Afhankelijk van het type pillen doe je dit 1-3 keer per dag. En dan 1-2 pillen of capsules tegelijk. Op de verpakking staat altijd hoeveel je maximaal per dag mag innemen.

De bijwerkingen

Niet iedereen die voor de beste afslankpillen gaat krijgt ook last van bijwerkingen. Een bekende bijwerking is een vette ontlasting. Dit wordt veroorzaakt door het afbreken van vet. Vette ontlasting raak je soms moeilijker kwijt. Je kunt dus problemen met de stoelgang krijgen.

Afslankpillen met de stof sibutramine geven soms bijwerkingen als een hoge bloeddruk, duizeligheid, angst maar ook hartklachten. Niet altijd staat op de verpakking vermeld dat er sibutramine in zit.

Wees ook voorzichtig met afslankpillen die 2,4-dinitrophenol (DNP) bevatten. Bij een lage dosering kun je last hebben van huiduitslag, maar ook van staar (oogaandoening). De bijwerkingen worden ernstiger wanneer je hogere doseringen neemt.

Algemene bijwerkingen van afslankpillen zijn hoofdpijn en misselijkheid. Soms ontstaat er een verhoogde bloeddruk of een snellere hartslag.

Zijn afslankpillen effectief?

Hierboven heb je al kunnen zien dat er vaker onderzoek is gedaan naar de werking en effectiviteit van afslankpillen. Zelfs de beste afslankpillen bereiken niet altijd het juiste effect. Je moet ze vooral als ondersteuning zien. Drink dagelijks voldoende water, beperk de calorie-inname en beweeg voldoende. Vermijd crashdiëten, dit is zeer slecht voor je stofwisseling.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste afslankpillen die echt werken
Schuiven naar boven