Beste air tent – opblaasbare tenten

Bijgewerkt: 20 augustus 2023

Veel kampeerders vinden het opzetten van de tent de meest vervelende klus. Voor een grote tent ben je met z’n tweetjes al snel 2 uur verder. Tegenwoordig hoef dit niet meer zo moeilijk te zijn. De industrie heeft hier iets nieuws op bedacht: de air tent. Dit is een opblaasbaar model dat binnen een kwartier geheel staat.

Dimehouse opblaasbare tent – 4 personen

Kamperen doe je vaak met meerderen, bijvoorbeeld met het gezin of vrienden. Maak het jezelf makkelijk met de Dimehouse air tent. Dit model is geschikt voor vier personen en biedt dus meer dan voldoende ruimte. Hij heeft een stahoogte van 210 cm en is vooral geschikt voor grotere mensen. Maar ook voor iedereen die zich lekker wil uittrekken.

Deze luchttent staat sneller dan je denkt. De luchtkamers blaas je eenvoudig op met een goede luchtpomp. Ga hierbij voor een elektrische pomp, dit maakt het er alleen maar makkelijker op. Er zijn geen tentstokken aanwezig dus je hoeft hier niet mee te stuntelen. Ook is hierdoor de tent veel makkelijker te vervoeren.

De luchtbuizen zijn stabiel en flexibel. Wanneer er een harde wind voorbijkomt blijft dit model nog steeds rechtop staan.


Easy Camp Arena Air 600  – 6 personen

Een hele ruime air tent en vanwege zijn gebruiksgemak de beste keuze. Dit model heeft een afmeting van 360 x 205 cm en bestaat uit meerdere ruimtes. Zo zijn er twee slaapcabines aanwezig, die ook nog eens royaal zijn. De tent is goed voor maar liefst zes personen, maar minder kan natuurlijk ook.

Het materiaal is van polyester met PU coating. Dit werkt brandvertragend waarmee hij veilig in gebruik is. Ideaal voor langere kampeervakanties.

Het opzetten gaat heel eenvoudig, je hebt alleen maar een luchtpomp nodig. Er wordt een handpomp meegeleverd maar het is altijd beter om een elektrisch model aan te schaffen. Hierdoor staat de tent veel sneller, en dat is natuurlijk wel zo fijn. De voortent en de achtertent zijn voorzien van aparte luchtbuizen met een stevige constructie.


Let op met automatische tenten

Soms wordt een automatische tent verkocht als de beste opblaasbare tent. Er zit wel een groot verschil tussen deze twee. Een opblaasbare air tent zet je op met behulp van een pomp. De luchtbuizen vullen zich met lucht waardoor de tent omhoog komt.

Een automatische tent kun je een beetje als een pop up tent zien. Het frame vouwt zich vanzelf uit. De meeste automatische tenten zijn helemaal niet zo groot en geschikt voor één tot drie personen. Terwijl het opblaasbare model echt wel groter is.

De hoeveelheid werk

Over het algemeen zijn opblaasbare tenten sneller en gemakkelijker op te zetten dan traditionele tenten met stokken. Hier zijn enkele factoren die de hoeveelheid werk beïnvloeden:

  1. Type opblaasbare tent: Er zijn verschillende soorten opblaasbare tenten, van eenvoudige opblaasbare koepeltenten tot grotere opblaasbare familietenten. Hoe complexer de constructie van de tent, hoe meer tijd en inspanning het vraagt om hem op te zetten.
  2. Aantal luchtkamers: Opblaasbare tenten hebben meerdere luchtkamers die je moet opgeblazen. Sommige tenten hebben individuele luchtkamers voor elke sectie, terwijl andere een centrale luchtkamer hebben die de hele tent ondersteunt. Het opblazen van meerdere luchtkamers kost iets meer tijd .
  3. Luchtpomp: De snelheid waarmee je de tent opzet, hangt af van het type luchtpomp dat je gebruikt. Elektrische pompen versnellen het proces. Sommige tenten worden zelfs geleverd met ingebouwde pompsystemen.
  4. Ervaring: Naarmate je meer ervaring opdoet met het opzetten van een air tent, word je sneller en efficiënter. Je weet beter welke stappen je moet volgen en hoe je de tent het beste positioneert.

Sommige opblaasbare tenten blaas je binnen enkele minuten volledig op. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant zorgvuldig te volgen.

Is een opblaasbare tent veilig te gebruiken?

Wanneer je naar de air tent kijkt dan ziet hij er vrij fragiel uit. Je zou denken dat hij bij de eerste de beste windstoot omver wordt geblazen. Hier hoef je niet over na te denken, want dit zijn hele stevige modellen. Hij is prima bestand tegen wind en kan zelfs een lichte storm aan. Dit komt omdat de luchtkanalen meebewegen met de wind. Hierdoor wordt het doek minder belast en kun je er veilig in verblijven.

Nadelen van een air model

Alle air tenten bestaan uit één geheel waardoor ze ook een groot pakket vormen. Hierdoor kun je geen onderdelen los van elkaar vervoeren. Je moet dus voldoende ruimte hebben om het gehele pakket mee te nemen. Je moet ook altijd de pomp meenemen, anders heb je een probleem. Mocht je hem vergeten zijn dan kun je op een camping vaak wel een luchtpomp van iemand lenen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste air tent – opblaasbare tenten
Schuiven naar boven