Beste ANC oordopjes – getest

Bijgewerkt: 22 juni 2022

Met de beste ANC oordopjes geniet je van een optimaal geluid. De Active Noise Cancelling creëert vooral rust en stilte waardoor je alleen nog maar met het geluid uit de oordopjes bezig bent. Vroeger waren die dingen aardig duur, tegenwoordig zijn ze heel betaalbaar. Hierbij heb je ook nog eens keuze uit verschillende merken. Voor jou getest: de beste ANC oordopjes.

ANC is anti-geluid

Voordat je naar de beste ANC oordopjes kijkt moet je wel weten hoe deze precies werken. ANC (noise cancelling) is voorzien van een actieve ruisonderdrukking. Geluiden worden door de microfoon opgepikt. Vervolgens produceren de oordopjes tegengestelde geluidsgolven, dat wordt in je oren afgespeeld. Gevolg: totale stilte. Maar niet wat muziek betreft, want dat wordt zonder bijgeluiden afgespeeld.

Oordopjes met ANC techniek kostten vroeger meer dan € 300. Tegenwoordig zijn ze al verkrijgbaar vanaf € 59.

De best geteste ANC oordopjes

Hieronder vind je de beste ANC oordopjes. Deze zijn geselecteerd op werking, kwaliteit, prijs en gebruikersbeoordelingen. Je komt zowel bekende als minder bekende merken tegen, waarbij aan elke prijsklasse is gedacht.

JLab Epic Air ANC

Deze volledig draadloze oordopjes beschikken over de ANC techniek. Met een speeltijd van meer dan 48 uur geniet je heel lang van je favoriete muziek. In stand-by gaan de batterijen maar liefst 100 uur mee.

Geschikt voor het afspelen van muziek, bellen, sporten (zweetbestendig) of reizen. Voorzien van volumebegrenzing en uiteraard Noise cancelling. Koppel de oordopjes middels Bluetooth 5.0, waarbij het bereik ontzettend groot is. Er is ook NFC aanwezig. Met een IP55 certificering zijn deze oordopjes sproeidicht en goed beschermd tegen stof. De prijs ligt rond de € 80 dus heel betaalbaar.

Bekijk JLab Epic Air oordopjes

Apple Airpods Pro

Apple was het eerste merk dat met ANC oordopjes de markt kwam. Dit gebeurde met de Airpods Pro, en die zijn nog steeds verkrijgbaar. De 2019 versie is goedkoper, maar je kunt ook voor nieuwere modellen gaan.

Van de Apple Airpods Pro mag je best veel verwachten. Deze draadloze oordopjes zijn voorzien van ANC microfoon. Je kunt er mee bellen of werken, sporten of rondreizen. Maar ook thuis een film bekijken of een game spelen. De batterij gaat zonder tussentijds opladen 24 uur mee.

Deze oordopjes zijn voorzien van IP X4 certificering (stofdicht en plenswaterdicht). Maak via Bluetooth 5.0 verbinding, hierdoor treedt er nooit vertraging in het geluid op. Je speelt muziek in studiokwaliteit af, en dat merk je direct. De Airpods Pro zijn wel steviger geprijsd: verkrijgbaar vanaf ongeveer € 200. Dit is wel inclusief oplaadcase.

Naar Apple Airpods Pro

Samsung Galaxy Buds Pro

Alweer de beste ANC oordopjes, dit keer van het merk Samsung. Deze oortjes hebben een strak en modern ontwerp, maar de werking is natuurlijk nog veel belangrijker. Ze zijn volledig draadloos, ook met betrekking tot opladen. De batterij gaat een dikke 28 uur mee. In slechts 5 minuten tijd heb je ze opgeladen waardoor ze nog een uur langer meegaan.

Voorzien van noise cancelling (uiteraard), een minimale frequentie van 15 Hz en Bluetooth 5.0. De oordopjes zijn ook nog eens waterbestendig. Ze kunnen gedurende 30 minuten tot een diepte van 1 meter onder water (geen zeewater of chloorwater).

Het gebruik van ANC oordopjes was met dit type nog nooit zo makkelijk geweest. Ze volgen namelijk je hoofdbewegingen, waardoor geluiden heel realistisch klinken. Bijna alsof je in een echt theater zit. Switch je van je telefoon naar je tablet of andersom? De oordopjes switchen direct en automatisch mee, zonder vertraging. Voor een prijs van iets meer dan € 100 zijn deze prachtige ANC oordopjes van jou.

Bekijk Samsung Galaxy Buds Pro

Goedkope ANC oordopjes

Zijn goedkope oordopjes ook gelijk de beste? Helaas niet, de kwaliteit valt in de praktijk vaak tegen. Toch zijn er meer dan voldoende mensen die ANC oordopjes via webshops zoals AliExpress kopen. De kans dat ze kapot aankomen is aanwezig, bovendien wil de verkoper niet altijd aan een oplossing meewerken.

De kwaliteit is matig maar soms ook goed. Dit is echt een kwestie van geluk hebben. Goedkope ANC oordopjes zijn ook in Nederlandse webshops verkrijgbaar. Een aanrader want mocht er iets misgaan dan leg je veel makkelijker contact met de verkoper. Bovendien heb je ook nog eens recht op Nederlandse garantie, zelfs als de verkoper ze vanuit het buitenland heeft geïmporteerd. Het is tenslotte de verkoper die de eerste verantwoording heeft.

Conclusie: de beste ANC oordopjes koop je toch van een van de betere merken. Dit zijn JBL, Apple en Samsung. Andere merken die goed verkopen zijn Sony en Jabra, hoewel deze toch wat minder goed in de test scoren.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste ANC oordopjes – getest
Schuiven naar boven