Beste aspergepan die er is

Bijgewerkt: 15 december 2022

Veel mensen zijn dol op asperges. Het is belangrijk om ze op de juiste manier klaar te maken. Omdat deze groente zo lang is, maak je gebruik van een speciale aspergepan. Een goede aanschaf wanneer je in het aspergeseizoen je beste kookkunsten tevoorschijn tovert. Als echte aspergeliefhebbers gingen we op zoek naar de beste pannen.

Haushalt RVS Aspergepan

Asperges zijn niet alleen lekker maar vooral gezond. Ze bevatten veel vitamine C, K, E, B1 en B2. Het kan lastig zijn om deze groente op de juiste manier klaar te maken. Asperges moeten gedurende 10 minuten koken. Dit doe je altijd in een ruime pan met water. De Haushalt RVS Aspergepan maakt het koken een stuk eenvoudiger. Vanwege de hoogte van de pan kan deze groente rechtop staan, dit bespaart een hoop ruimte.

Dit model is voorzien van een afneembare mandinzetstuk. Dit is belangrijk want nadat de asperges 10 minuten hebben gekookt moeten ze nog gedurende 5-10 minuten in het kookvocht nagaren. Hierna haal je ze eruit, iets dat veel makkelijker is dankzij het inzetmandje.

Deze pan is van een uitstekende kwaliteit en heeft een totale hoogte van 22 cm. Het mandje is 19 cm hoog. Dit model is geschikt voor keramisch, elektrisch, halogeen, inductie en gas. De pan mag in de vaatwasser. Hij kost in de webshop ongeveer € 32, en dat vonden we een hele mooie prijs.

Haushalt RVS Aspergepan – bestellen

WMF Aspergepan – iets kleiner model van 16 cm doorsnede

Niet elke pan heeft eenzelfde afmeting. Zoek je de beste aspergepan die niet te groot is, dan kom je bij dit model uit. De WMF heeft een doorsnede van 16 cm en is hiermee iets kleiner dan de vorige die we lieten zien. De hoogte bedraagt 26 cm. Ook nu weer is er een inzetmandje aanwezig.

Het RVS materiaal is erg degelijk en geschikt voor verschillende warmtebronnen. Hij is ook bedoeld voor de inductiekookplaat, net als voor keramisch, halogeen, gas en elektrisch. Dit model is met € 40 wat duurder geprijsd, maar wel van een hoogwaardige kwaliteit. We waren zelf verbaasd over de kwaliteit en hoe makkelijk deze pan is schoon te maken. Wat ons betreft een toppertje, en ook gezien de beoordelingen die klanten achterlaten. Die geven dit product een gemiddelde score van 4,9 van maximaal 5 sterren. Een dergelijke hoge score komen we zelden tegen.

WMF Aspergepan – bekijk specificaties

De vraag of je een aspergepan nodig hebt

Asperges worden in verschillende diktes verkocht. Meestal hebben ze dezelfde lengte, maar het kan ook dat ze wat kleiner zijn. Vooral de groenten uit supermarkten is wat kleiner, terwijl je rechtstreeks bij de boer de beste exemplaren vindt.

Wanneer je af en toe asperges klaarmaakt dan kan dit prima met een grote kookpan of een soeppan. Je hebt er dan wel wat extra werk aan want deze groente laat zich niet zo makkelijk uit de pan halen. Die moet je zeer voorzichtig afgieten zodat de asperges niet breken of kneuzen.

Het voordeel van een aspergepan is dat er een inzetmandje bij zit. Ideaal om de groenten eenvoudig eruit te halen en uit te laten lekken. In dat opzicht is deze pan een zeer goede keuze.

Dit is waarom je asperges rechtop kookt

Voor sommigen is het vreemd om deze groente rechtop te koken. Dit doe je vanwege de kopjes, die door rechtop te koken minder snel overgaar raken. Bovendien kunnen de asperges in een verticale pan helemaal onder water staan zonder dat ze plat worden gedrukt. In restaurants maken ze altijd gebruik van deze pan, en voor thuis is dit ook een goed idee.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste aspergepan die er is
Schuiven naar boven