Autobedje baby: een speciale reiswieg voor de auto

Je moet een (flink) stukje rijden waarbij baby meegaat. Een autobedje ligt comfortabeler dan een autostoeltje. Dit soort autobedjes is geschikt voor kinderen van 0-13 kg, dus hij gaat ook wel een tijdje mee. Het autobedje baby is naast comfortabel ook nog eens veilig bevonden door onder andere de ANWB.

noodradio bij ramp in Nederland

Waarschuwing NCTV

Nederlanders slecht voorbereid op een ramp

Er is een run op noodradio's

Wat is een autobedje?

Een autobedje is niet hetzelfde als een autostoeltje, door sommigen ook wel Maxi-Cosi genoemd (naar het bekende merk). Een baby autostoeltje is komvormig waardoor het een goede veiligheid biedt. Nadeel is de beperkte bewegingsvrijheid van baby. Een autobedje is geschikt voor in de auto waarbij baby ligt of het al wat oudere kind kan zitten. Dit soort bedjes voor in de auto zijn net zo veilig in gebruik. Een aantal modellen zijn door de ANWB goed bevonden.

Overzicht beste autobedje

Soms wordt gedacht dat deze producten duurder zijn. Daarom wordt er veel gezocht naar autobedje huren, maar dat is helemaal niet nodig. Een veilig bedje voor in de auto hoeft niet meer dan € 250 te kosten. Natuurlijk zijn er duurdere modellen verkrijgbaar maar die bieden meer functies en luxe.

Jane Matrix autobedje

Wanneer je op zoek gaat naar een autobedje baby dan is de keuze vrij beperkt. Een goed merk is Jane Matrix, en dat heeft niet alleen met het design te maken. De autobedjes van dit merk zijn namelijk goedbevonden door de ANWB. Dit betekent dat ze veilig zijn in gebruik.

Je hebt keuze uit verschillende modellen. Bijvoorbeeld het Light model dat in verschillende kleuren verkrijgbaar is. Baby’s tot 75 cm lengte kunnen in het bedje liggen. Wanneer ze wat groter zijn nemen ze een zittende houding aan, dit kan tot het kind ongeveer 13 kg weegt.

Het gaat hier om een autostoeltje dat volledig plat kan. Dit is iets dat je bij andere autostoeltje niet tegenkomt! Je gebruikt dit autobedje dus niet alleen als autostoel maar ook als reisbedje of campingbedje.

Voor een autobedje van dit merk betaal je tussen de € 200 en € 225. Kies uit de leukste kleuren, zodat je een bedje hebt dat ook echt bij je wensen of je kindje past.

Bekijk Jane Matrix autobedjes

Maxi-Cosi Jade

Iedereen kent het merk Maxi-Cosi wel, voornamelijk van de autostoeltjes. De Maxi-Cosi Jade is een reiswieg waarin baby in de auto mee kan reizen. Dit is te danken aan de speciale installatie waardoor je hem op de achterbank vastzet (middels Isofix-verankering). Hierbij heb je wel de los verkrijgbare basiskit nodig, waardoor je de Jade snel en eenvoudig monteert en weer los haalt.

De reiswieg is zeer comfortabel, je jonge baby kan er heerlijk in slapen. Dit product is geschikt voor baby’s tot ongeveer 75 cm lang. Wanneer je kindje ongeveer vier maanden oud is kun je beter overstappen op een autostoeltje.

Voor de Maxi-Cosi Jade betaal je ongeveer € 200, waarbij je keuze hebt uit leuke moderne kleuren.

Naar Maxi-Cosi Jade

Autobedje huren

Misschien zie je een autobedje kopen niet zo zitten, omdat je hem nauwelijks gebruikt. Een autobedje huren is dan een goed alternatief. Doe dit vooral wanneer je een lange rit voor de boeg hebt, bijvoorbeeld naar een buitenlands vakantieadres. Voor korte ritjes kun je ook gewoon gebruik maken van je eigen autostoeltje.

Hoe lang mag een baby in de Maxi-Cosi of een vergelijkbaar autostoeltje? Het is aan te raden om een baby niet langer dan 2 uur achter elkaar in het stoeltje te laten zitten. Hierna haal je baby eruit zodat het zich goed kan strekken. De pauzetijd bedraagt 15 minuten, daarna is het mogelijk om de reis voort te zetten.

Is tussendoor pauzeren niet mogelijk of moet je erg lang reizen? Kies dan liever voor een autobedje. Een autobedje huren kan via verschillende websites. Overweeg of het huren de moeite waard is, want vaak is kopen toch een betere optie. Na enkele keren gebruik haal je de kosten hier weer uit.

Voor jouw idee: je huurt een autobedje voor € 35 per week. De aanschafprijs van een nieuw model bedraagt € 200. Dit betekent dat je hem na zes weken gebruik al terug hebt verdiend. Buiten het feit dat je hem door kan verkopen, waardoor je met kopen uiteindelijk veel goedkoper uit bent.

Isofix of autogordel

Het autobedje kun je op twee manieren in de auto vastmaken. Ten eerste heb je de normale autogordel, die kom je in elke auto tegen. Maar je hebt ook Isofix. Dit is een bevestigingssysteem dat specifiek bedoeld is voor autostoeltjes maar ook voor sommige autobedjes. Alle auto’s die na 2014 zijn geproduceerd beschikken over Isofix bevestigingspunten. Is dit niet aanwezig dan mag je gebruik maken van de autogordel.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial