Automatische gesp riem

Bijgewerkt: 27 mei 2022

Sommige dingen maken het leven er een stuk makkelijker op. Dit is bijvoorbeeld met de automatische gesp riem het geval. De riem heeft geen gaatjes maar een automatische klikgesp. Hierdoor is de riem makkelijk verstelbaar en sluitbaar. Natuurlijk ga je voor een goede kwaliteit, en ook nog eens tegen een goede prijs. Ontdek meer over de betaalbare riem met automatische gesp.

Verschil tussen een normale en automatische gesp

Misschien is het nog niet helemaal duidelijk: het verschil tussen een normale en automatische gesp. Een normale gesp kenmerkt zich door gaatjes in de riem. Het pinnetje van de gesp valt in een van deze gaatjes. Een riem met automatische gesp heeft geen gaatjes. Je klikt hem op elke gewenste lengte dicht. Dat dichtklikken gebeurt ook nog eens betrekkelijk eenvoudig, je hebt er niet eens twee handen voor nodig.

Een automatische gespriem is dus vooral heel erg praktisch. Hieronder vind je een aantal modellen die voor beste riem met automatische gesp in aanmerking komen. Let goed op te specificaties.

Lederen riem met automatische gesp

Ga je voor een hoge kwaliteit, kies dan altijd een lederen riem. Natuurlijk is de aanschafprijs hoger maar je krijgt er wel veel kwaliteit voor terug. Een lederen riem gaat namelijk jarenlang mee. Sommige mensen hebben hem al 20 jaar of langer, en dat kan echt.

Nog een voordeel van leder is dat het natuurlijk aanvoelt. Bovendien is leder soepel en past het zich makkelijk aan. Als laatste heeft een lederen riem een luxe uitstraling, daar kan niemand omheen.

Voor een echte lederen riem met automatische gesp ben je tussen de € 30 en € 45 kwijt. Hier zitten hele goede en bekende merken tussen.

Bekijk de lederen riemen

Riem van kunstleer

Ligt je budget niet zo hoog, kies dan voor een automatische gesp riem van kunstleer. Dit ziet eruit als echt leder maar dat is het dus niet. Voordeel van kunstleer is dat het goedkoop is. Dit soort riemen is verkrijgbaar vanaf € 20, oplopend tot ongeveer € 35. Het heeft een luxe uitstraling, hoewel het kunstleer wat anders aan kan voelen.

Nadeel van kunstleer is dat het sneller slijt. Bij intensief gebruik kan de riem na 1-3 jaar al aan vervanging toe zijn. Gebruik je de automatische gespriem heel af en toe, dan valt slijtage echt wel mee.

Naar deze kunstlederen riemen

De canvas riem

Zoek je een riem die nooit stug aanvoelt en ook wat dunner mag zijn? Kies dan voor de canvas automatische gesp riem. Deze riemen zijn ook nog eens ontzettend betaalbaar want je betaalt tussen de € 8 en € 12. Daar kun je mee thuiskomen.

Voordeel van een canvas riem zonder metaal is dat je hem bij een securityscan niet af hoeft te doen. Handig wanneer je met het vliegtuig reist of bij bepaalde werkzaamheden. De canvas riem is stevig en in verschillende kleuren verkrijgbaar. De automatische gesp heeft een goede grip op het canvas, hij schiet dus niet zomaar los.

Bekijk canvas riemen automatische gesp

Hoe werkt een automatische gesp?

Bij een normale riem met gaatjes heb je altijd wel het probleem dat de riem te strak of te los zit. Dit komt omdat de gaatjes op bepaalde afstand van elkaar zitten. Wil je hier een gaatje tussen dan is de kans op inscheuren vrij groot.

Een riem met automatische gesp werkt heel makkelijk. Je kunt het een beetje vergelijken met een snelbinder achterop de fiets. Je maakt de automatische gesp open (oplichten), verstelt de riem naar de juiste lengte en klikt de gesp gewoon weer dicht. Makkelijker kan niet.

De riem met automatische gesp is ook handig wanneer je last hebt van je gewrichten. Bovendien is de riem ook praktisch voor kinderen die moeite hebben met het openen of sluiten van een traditionele riem. Kortom: de ideale oplossing voor iedereen.

Voor dames en heren

Vaak is de automatische gesp riem verkrijgbaar in een herenversie. Maar je hebt ook leuke modellen voor dames. Let op want de meeste riemen zijn universeel en hierdoor geschikt voor zowel dames als heren. Dit komt omdat ze eenvoudig verstelbaar zijn oftewel: de riem past iedereen.

Het onderhoud van de riem

Heb je een riem met automatische gesp van kunstleer of canvas, dan heb je hier weinig onderhoud aan. Wanneer de riem vies is kun je hem met een vochtige doek schoonmaken. Stop de riem zeker niet in de wasmachine.

Een lederen riem moet je wel wat vaker en beter onderhouden. Door hem af en toe met ledervet te behandelen droogt het leer niet uit. Heb je een riem net met ledervet behandeld dan moet je voorzichtig zijn wanneer je hem weer gebruikt. Het vet kan namelijk aan de kleding afgeven. Daarom moet je het vet na behandeling goed uitwrijven.

Zitten er vlekken op een riem van echt leder? Dan kun je dit voorzichtig met een lichtvochtige doek verwijderen. Lederen riemen mag je nooit vochtig opbergen, dit gaat schimmelen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Automatische gesp riem
Schuiven naar boven