Beste babyboek (2022) – boekjes voor baby’s

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Voorlezen aan je baby kan al vanaf de geboorte. Zo raakt je kindje vertrouwd met je stem. Bovendien is het gezellig en werkt het rustgevend. Speciale babyboekjes nodigen je kind uit om te ontdekken. Denk maar eens aan een boekje met knisperingen, piepjes en zachte stoffen. Hieronder vind je 7x het beste babyboek. Geschikt voor baby’s van 0 – 18 maanden oud.

Voorlezen aan baby: een vertrouwd geluid

Baby’s luisteren graag naar de stem van hun ouders. Tijdens het voorlezen praat je op een rustige manier, iets dat het kindje erg prettig vindt. Baby voorlezen werkt niet alleen ontspannend voor het kind, maar ook voor jezelf. Bovendien leren jonge kinderen al luisterend nieuwe woorden. Het is nooit te vroeg om met voorlezen te beginnen.

Zelf ontdekken – horen, zien en voelen

Er zijn heel wat ontdekboekjes verkrijgbaar. Dit zijn babyboekjes met geluiden, vrolijke kleuren en/ of verschillende stoffen. Zo leert het kind spelenderwijs alles over dierengeluiden, vormen en nog veel meer. Ontdek hieronder 7x beste babyboek. Geschikt om voor te lezen of als ontdekkingsreis.

1. VTech baby mijn eerste 100 woordjes

Een interactief boekje voor kinderen vanaf 12 maanden. Dit is echter ook leuk voor wat jongere baby’s. Het VTech babyboek helpt het kind door een belangrijke ontwikkelingsfase heen. Het kind maakt kennis met huisdieren, kleding, natuur en nog veel meer. Met duidelijke plaatjes en bijpassende geluiden. Leuk om samen mee te spelen. De woordjes zijn zowel Nederlands als Engels gesproken.

Bekijk het VTech babyboek

2. Woezel en Pip eerste woordjes

De bekende hondjes Woezel en Pip leren baby’s hun eerste woordjes. Van bloem tot vlinder en van peer tot vogel: baby herkent de plaatjes. Samen lezen en ontdekken, wat is er leuker? Het Woezel en Pip eerste woordjesboek is geschikt voor baby’s vanaf ongeveer 6 maanden oud.

Naar het Woezel en Pip eerste woordjes boek

3. Baby ziet… kijkboek

Een klassieker maar behoort zeker tot het beste babyboek. Een kijkboek met spiegeltje, geschikt voor baby’s van 0 – 6 maanden oud. Eenvoudige patronen in zwart-wit worden afgewisseld met felle kleuren. Precies datgene wat baby’s graag waarnemen. De combinatie van patronen en kleuren stimuleren de hersenen. Achter in het boek zit een spiegeltje, zodat baby naar zichzelf kan kijken.

Bekijk het baby ziet kijkboek

4. Woezel en Pip waterpret badboekje

Ook in bad kan baby lezen en ontdekken. Dit badboekje is van stevig kunststof en mag zo nat worden als baby wil. Op 8 bladzijdes beleeft baby de avonturen van de megabekende hondjes Woezel en Pip. Natuurlijk hebben deze hondjes net zo veel waterpret als baby zelf. Een echte aanrader voor waterratten.

5. Waar is Dribbel?

Het eerste en best verkochte babyboek over het gevlekte hondje Dribbel. Dit grappige hondje beleeft heel veel avonturen. De kartonnen pagina’s bevatten allemaal een flap waar iets achter verborgen zit. Luisteren en ontdekken, dit Dribbel boekje is elke dag weer een feest. Geschikt voor baby’s vanaf ongeveer 6 maanden oud. Let op: niet geschikt om alleen mee te laten spelen (de flapjes kunnen losgescheurd worden). Al deze boekjes bekijk je op bol.com.

6. Dag dieren! Knisperboek

Een vrolijk en herkenbaar knisperboek voor de allerkleinsten. Geschikt vanaf de geboorte totdat het kind ongeveer 3 jaar oud is. Ontwikkeld door Dick Bruna en voorzien van sterke contrasten, iets dat baby’s goed waar kunnen nemen. Dankzij de knispergeluidjes blijft baby zijn aandacht bij dit boekje houden. Hoort dan ook zeker in het rijtje beste babyboek thuis.

7. Mijn eerste boekje met het verschillende activiteiten

Van het merk Imaginarium een stoffen babyboek met veel verschillende activiteiten. Met geluiden, reliëf, vormen, kralen en nog veel meer. Baby kan overal op drukken, in knijpen of het aanraken. Het stimuleert alle zintuigen en is hiermee geschikt vanaf 0 maanden. Is het boekje vies geworden? Geen probleem, dit product is op de hand wasbaar.

Nog meer beste baby boekjes

Hierboven vind je 7x beste babyboek. Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke babyboekjes verkrijgbaar. Voor baby’s van 0 – 6 maanden adviseren we stoffen boekjes met activiteiten of knispergeluidjes. Dit daagt baby uit om verder te ontdekken. Vanaf de leeftijd van 6 maanden kun je beginnen met voorlezen. Kies voor boekjes met grote en duidelijke plaatjes, eventueel voorzien van extra activiteiten.

Voorlezen is een mooie manier om de interactie met je kind in stand te houden. Blijf voorlezen, ook wanneer het kind al wat ouder is. Tot de leeftijd van ongeveer 10 jaar vinden kinderen het prachtig om naar spannende verhalen te luisteren.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste babyboek (2022) – boekjes voor baby’s
Schuiven naar boven