Beste transportfiets (2022) – fietsen test

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Met de beste transportfiets kom je goed vooruit. Deze heeft een stevige voordrager, geschikt om goederen te vervoeren. Daarnaast zijn dit soort fietsen qua model razend populair. Er is best wat verkrijgbaar, van topkwaliteit tot goedkopere modellen. Ontdek 5X de beste transportfiets.

Verschil transportfiets en normale fiets

Voordat je voor een transportfiets kiest moet je wel weten wat het verschil met een normale fiets is. Met betrekking dat het uiterlijk ziet een transportfiets er net iets anders uit.  Deze heeft aan de achterzijde geen bagagedrager maar een voordrager boven het voorwiel. Ideaal om een boodschappenkrat of fietskrat op te plaatsen.

Door het ontbreken van een bagagedrager is het niet mogelijk om iemand achterop de fiets mee te nemen. Je ziet dan ook vaak dat iemand op de voordrager van de transportfiets gaat zitten. Nadeel hiervan is dat de transportfiets sneller uit balans raakt. Je moet dus vooraf bedenken of een transportfiets wel bij je past.

Beste transportfiets 2022

De best verkochte transportfietsen zijn vaak die van merken als Albec of Vogue. De duurdere merken zijn Puch en de elektrische transportfiets. Verschillende fietsen worden regelmatig door de consumentenbond getest. Maar dan nog is het ook belangrijk om naar ervaringen van gebruikers te kijken. Deze kunnen namelijk veel meer vertellen over de kwaliteit en specificaties van de transportfiets.

Om je te helpen vind je hieronder de vijfmaal de beste transportfiets, geselecteerd op populariteit en beoordeling.

1. Alfa transportfiets dames – framemaat 54 cm

Wanneer je kijkt naar de beste transportfiets op het gebied van populariteit dan verkoopt dit model ontzettend goed. Een stevige fiets die voorzien is van drie Shimano versnellingen. Het frame van 54 cm hoog is gemaakt van kwalitatief aluminium met een roestvrij effect. Natuurlijk heeft deze fiets aan de voorzijde een stevige transporterdrager, die ook nog eens breed is.

De wielmaat komt op 28 inch, dit is de perfecte maat voor dames en pubers. Maar ook voor kleine heren is dit een goede fiets. De ideale lichaamslengte ligt tussen de 160 en 182 cm. Voorzien van een terugtraprem en V-brake rem aan de voorzijde. Keuze uit verschillende kleuren. Voor de prijs hoef je niet te laten want je krijgt een zeer goede kwaliteit tegen een mooie prijs.

Bekijk de Alfa transport damesfiets

2. Static transportfiets heren – framemaat 50 cm

Een zeer voordelig geprijsde transportfiets voor heren: deze heeft een dubbele stang. Met een frame aan het van 50 cm is deze fiets geschikt voor mannen van 158 tot 176 cm lengte. Deze fiets heeft banden met een wielmaat dat van 28 inch. In zijn totaliteit weegt de Static transportfiets slechts 9 kg en is hiermee zeer handzaam.

Voorzien van kettingaandrijving met een rollerbake rem aan de achterzijde. Deze fiets heeft geen versnellingen maar is wel uitgerust met een stevige transporterdrager. Daarnaast mag het design er natuurlijk ook wezen. Gezien de prijs is dit echt een aanrader voor iedereen die een transportfiets tegen een laag budget aan wil schaffen.

Naar Static transportfiets heren

3. Popal Carrier Damesfiets – framemaat 50 of 57 cm

Een opvallende transportfiets met een degelijk en breed frame. De framemaat bedraagt 57 cm maar er is ook een model met een framemaat van 50 cm verkrijgbaar. Daarnaast heb je de keuze uit verschillende moderne kleuren. Deze fiets is uitermate geschikt voor woon-werkverkeer of leuke fietstochtjes. Dankzij de voordrager kun je  er ook nog eens de boodschappen mee doen of goederen vervoeren.

Uitgerust met terugtraprem, handrem en ledverlichting. De wielen hebben een maat van 28 inch. De fiets met framemaat 57 cm is geschikt voor dames (en heren) met een lichaamslengte van 170-192 cm. Framemaat 50 cm is bedoeld voor mensen met een lichaamslengte van 158-176 cm. Deze fiets wordt ook nog eens goed beoordeeld. Gebruikers zijn zeer tevreden over de kwaliteit en de soepelheid waarmee hij rijdt.

Bekijk Popal Carrier Damesfiets

4. Altec Nostalgia Nexus 3 28 inch – framemaat 55 cm

Deze beste transportfiets heeft een framemaat van 55 cm, geschikt voor iedereen met een lichaamslengte van 165-185 cm. Met wielmaat 28 inch is deze fiets echt voor volwassenen of pubers bedoeld. Ook nu weer een oerdegelijke fiets van een stevige kwaliteit, waarbij het frame van roestvrijstaal aluminium is gemaakt.

Dit model beschikt over 3 versnellingen waarmee je soepel over harde en onverharde wegen fietst. Voorzien van kettingaandrijving en terugtraprem. Zowel voor als achter is er batterijverlichting aanwezig. Verder een stevige dubbele fietsstandaard en natuurlijk een gesloten kettingkast. Een prima model dat qua prijs in de middenklassen zit.

Naar Altec Nostalgia Nexus 3

5. Altec Classic transportfiets – framemaat 55 cm

De laatste in dit mooie overzicht beste transportfiets is er een van het merk Altec. Dit is vooral een kwalitatief goede en betaalbare fiets, ook weer voorzien van een stevige voordrager. Het frame is van staal en kan moeiteloos zwaardere gewichten aan. Wanneer je naar het design kijkt dan heeft deze fiets wel iets weg van de klassieke omafiets, maar dan in een modern jasje.

Voorzien van terugtraprem, voorverlichting en achterverlichting en kettingaandrijving. Met de framemaat van 55 cm is deze fiets geschikt voor dames en heren met een lichaamslengte van 165-187 cm. Een van de goedkopere modellen op het gebied van transportfietsen en hiermee een absolute aanrader. Bekijk hem op bol.com.

Heb je al een keuze kunnen maken uit het overzicht beste transportfiets? Dit zijn fietsen die op dit moment ontzettend goed verkopen. Dan weet je in ieder geval dat je voor een populair model gaat waar gebruikers zeer tevreden over zijn.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste transportfiets (2022) – fietsen test
Schuiven naar boven