Beste babykruik: kruiken getest

Bijgewerkt: 21 januari 2022

Een kruik is vooral belangrijk bij pasgeboren baby’s. Deze kunnen hun eigen lichaamstemperatuur niet goed regelen. De beste babykruik is vooral veilig in gebruik. In dit artikel 5 x beste babykruiken. Je ontvangt ook tips over het gebruik hiervan.

Veilig gebruik van een baby kruik

Het lichaam van een pasgeboren baby kan de lichaamstemperatuur niet voldoende regelen. Hierdoor ontstaat er een grote kans op onderkoeling de ideale lichaamstemperatuur ligt tussen 36,5 en 37,5 graden Celsius. Wanneer baby het te koud heeft, is dit als eerste aan de handjes en voetjes voelbaar.

De temperatuur wordt voornamelijk via het hoofd gereguleerd. Dit verklaart waarom een pasgeboren baby bij voorkeur een mutsje draagt. De babykruik is bedoeld om de lichaamstemperatuur op peil te houden. De kruik kan het bedje, de kleertjes of de wandelwagen voorverwarmen. Wanneer de temperatuur van het kind onder de 36,7 graden komt, helpt een baby kruik om dit omhoog te brengen.

Er bestaan verschillende soorten kruiken zoals de elektrische kruik, gelkruik, kersenpittenzak en heetwaterkruik. Deze laatste is de meest bekende babykruik. De elektrische kruik komen we steeds meer tegen. Het is belangrijk dat een waterkruik niet lekt. Daarnaast mag baby zich er niet aan verbranden. Daarom is het gebruik van een kruikzak aan te raden.

Beste babykruik

Controleer een baby kruik altijd op lekkage! Verwarm een lege of gevulde waterkruik nooit uitwendig (magnetron of in een pan). Is een kruik gevallen, controleer dan extra op beschadigingen.

Nu volgt 5x beste babykruik. Deze zijn beoordeeld op gebruikerservaringen en best verkochte producten. Hierbij nemen we het advies van de Consumentenbond mee.

1. Soozly elektrisch kruik

Deze elektrische kruik ontvangt zeer goede beoordelingen. Hij is gebruiksvriendelijk, snel opgewarmd en blijft een paar uur lekker warm. De Soozly elektrische kruik is een prima vervanger voor de waterkruik.

Het verwarmingselement kan in slecht zes minuten tot 65 graden opwarmen. Hierna schakelt deze automatisch uit. Voor de veiligheid wordt de baby kruik inclusief kruikenzak geleverd. De producent geeft 5 jaar garantie op dit model.

Bekijk de Soozly elektrisch kruik

2. KipKep Woller Warmtekussen

Het warmtekussen is vooral bedoeld om darmkrampjes te verminderen. De bedoeling is dat het KipKep Woller warmtekussen om baby’s romp wordt vastgemaakt. Het brengt verlichting en zorgt voor ontspanning Het warmtekussen is gevuld met vlaszaad.

Verwarm het kussen in de magnetron. De meegeleverde hoes is wisselbaar en uitwasbaar. Let op: de KipKep Woller zelf mag niet in de wasmachine of met water en aanraking komen. Dit geldt alleen voor de hoes. Veel tevreden gebruikers.

Naar het KipKep Woller warmtekussen

3. Briljant Baby Kruik

Precies zoals een babykruik bedoeld is: de aluminium bedkruik met koperen sluiting. In de dop bevindt zich een rubber plaatje, dat lekkage voorkomt. Vul de kruik met water met een temperatuur van 60 – 100 graden Celsius.

De kruik mag niet overlopen. De dop stevig aandraaien en de babykruik ondersteboven houden. Zo controleer je of deze niet lekt. Rol de kruik over het aanrecht en maakt deze aan de buitenkant droog. Gebruik altijd een kruikzak. Ideaal voor het voorverwarmen van het bedje, kinderwagen, handdoek of kleertjes. Ook zeer geschikt wanneer baby het te koud heeft.

Naar Briljant Baby Kruik

4. Woller warmtekussen

Van het merk Woller een zeer degelijk warmwaterkussen. Hiermee blijft baby goed op temperatuur. De koperen dop voorkomt oxidatie en lekken. Woller heeft voor een uitstekende kwaliteit gezorgd. De hoes is verwisselbaar, voelt zacht aan en je kunt hem natuurlijk gewoon uitwassen.

Gebruik hem als warmtecompres of legde hoes in de vriezer, waardoor het een koudekompres wordt. Niet alleen geschikt voor darmkrampjes bij de baby of om hem warm te houden, maar ook wanneer je last hebt van stuwing. Kortom: gewoon één van de beste babykruik modellen. Vergelijkbaar met de nummer twee in dit overzicht.

5. Warmtekussen Teddy

Een kruik en coldpack in-1. Geschikt voor baby’s vanaf drie maanden oud: een kruik in de vorm van een teddybeer. Opwarmen in de magnetron: de kruik is direct klaar voor gebruik. Dit is dan ook een goed alternatief voor de kersenpitzak of de warmwaterkruik. Ook nog eens ontzettend veilig, omdat deze nooit kan lekken.

Er is een 2-in-1 functie: stop de teddybeer in de koelkast en deze kan het lichaam koelen. Let op: deze babykruik mag niet in de diepvries. Is voorzien van CE-keurmerk op het gebied van speelgoed en medical device. Mag niet in de wasmachine, maar is wel eenvoudig schoon te maken met lauw water en zeep. Een absolute aanrader voor baby’s en jonge kinderen.

Dit was 5x beste babykruiken. Er is heel wat keuze in babykruiken. Het is vooral belangrijk dat baby niet tegen de kruik aan komt te liggen. Gebruik in kruikzak en eventueel een opgerolde handdoek tussen kruik en baby. Let er ook op dat een kruik geen speelgoed is. Heeft baby het te koud, dan is het belangrijk om advies aan de verloskundige of arts te vragen. Dit geld vooral voor pasgeboren baby’s.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste babykruik: kruiken getest
Schuiven naar boven