Badoo account verwijderen – handleiding

Badoo is een van de bekendere datingsites, hoewel ze zichzelf een social netwerksite noemen. Je Badoo account verwijderen? Dit doe je in 4 eenvoudige stappen. Lees hoe je het account verwijdert maar ook hoe je van een betaald abonnement afkomt.

Account geheel sluiten

Er is een verschil tussen je Badoo account verwijderen en geheel sluiten, of alleen de app van je smartphone of tablet halen. Wanneer je de app verwijdert blijft je account gewoon bestaan en zichtbaar voor anderen. Hoe verwijder ik mijn account op Badoo? Hieronder de handleiding met betrekking tot het account verwijderen, zodat niemand er meer op kan kijken.

Badoo account verwijderen

Bezoek de website https://badoo.com. Dit kan via PC of laptop maar ook via tablet of smartphone.

Log op je account in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Ben je een van deze twee dingen vergeten? Vraag dan nieuwe inloggegevens via je e-mailadres aan. Uiteraard is het wel belangrijk dat je toegang tot je e-mailadres hebt. Doorloop nu de volgende stappen:

  • Klik op je eigen profielnaam
  • Klik op het tandwieltje (instellingen)
  • Klik op Account verwijderen
  • Bevestig je keuze

Maak kennis met het dating spel

Badoo account verwijderen via tablet of smartphone

Misschien bezoek je Badoo via de mobiele app. Het Badoo account verwijderen via de app (tablet of smartphone) is ook mogelijk. Open hiervoor de Badoo app en zorg dat je op je account bent ingelogd. Doe het volgende:

  • Open het menu (3 horizontale streepjes of puntjes)
  • Klik op het tandwiel (instellingen)
  • Scrol naar beneden
  • Tik op Account
  • Tik op Account verwijderen
  • Bevestig je keuze

Badoo verwijderen via Facebook

Datingsite Badoo maakt het mogelijk om een koppeling met Facebook te maken. Iedereen bepaalt zelf of deze koppeling er echt komt, je bent hier namelijk niet verplicht toe. Kun je Badoo verwijderen via Facebook? Nee, dit kan niet. Voordat je het Badoo account verwijdert maak je eerst de koppeling tussen Badoo en Facebook ongedaan. Log hiervoor op Facebook in en ga naar de Privacy instellingen. Kijk bij het gedeelte Apps en websites, hier kun je de koppeling met Facebook verwijderen.

Vervolgens open je het Badoo account, logt in en verwijdert het account volgens een van bovenstaande handleidingen.

De app van je smartphone halen

Heb je het Badoo account verwijderd, dan is de app op je smartphone of tablet nutteloos. Verwijder deze direct. Hiermee bespaar je weer opslagruimte maar wordt ook het geheugen van je toestel ook wat sneller.

Tip: bekijk de nieuwste smartphones + prijs

Badoo account verwijderen lukt niet

Ondanks alle goede bedoelingen lukt het niet om je Badoo account te verwijderen. Wat gaat er mis? Allereerst is het belangrijk dat je ingelogd bent. Je Badoo account verwijderen zonder inlog is namelijk niet mogelijk. Ben je de inloggegevens kwijt, vraag deze dan opnieuw aan. Zorg dat je toegang tot je e-mailadres hebt.

Ook belangrijk om te weten: het account verwijderen lukt niet via Facebook. Dus ook niet wanneer je ingelogd bent via Facebook. Log daarom altijd met je accountgegevens van Badoo zelf in, dan pas kun je deze verwijderen.

Je hebt het account verwijderd en logt na een week in, gewoon om te kijken of het account echt weg is. Tot je verbazing staat alles er gewoon nodig. Geen paniek, je account staat echt wel voor verwijdering op de planning. Maar omdat veel mensen hier achteraf spijt van krijgen, heb je een bedenktijd van 30 dagen. Wanneer je binnen 30 dagen nadat je het Badoo account hebt verwijderd weer inlogt, wordt je account weer automatisch actief.

Het advies: log 30 dagen lang niet op je account in. Telkens wanneer je inlogt moet je namelijk de verwijdering weer opnieuw starten. En begint de bedenktijd van 30 dagen opnieuw te lopen.

Achteraf toch spijt gekregen

Kun je een verwijderd Badoo account terughalen? Ja, wel binnen 30 dagen (houd voor de zekerheid 28 dagen aan). Na die 28 dagen is het niet meer mogelijk om de verwijdering ongedaan te maken. De helpdesk van Badoo kan je hier ook niet mee helpen. Dit komt omdat Badoo gebonden is aan de wetgeving. Ze mogen je gegevens niet langer dan noodzakelijk bewaren.

Badoo account geblokkeerd

Het komt wel eens voor dat je wil inloggen en je merkt dat het account geblokkeerd is. Vaak zie je dan de melding ‘Je account is geblokkeerd’ staan. De reden voor blokkeren is heel divers, maar waarschijnlijk gaat het om een schending van de regels. Het kan ook dat je account door anderen gerapporteerd is.

Wanneer je Badoo voor marketing- of commerciële doeleinden gebruikt riskeer je ook een blokkering. Ditzelfde geldt voor het aanmaken van een fake account, ook dit is niet toegestaan.

Het probleem is dat sommigen zich aan de regels houden maar toch geblokkeerd worden. In dit geval is het beter om contact opnemen te nemen met de helpdesk. Helaas krijg niet iedereen antwoord en blijven sommige accounts onterecht geblokkeerd.

Gelukkig mag Badoo je gegevens niet zomaar bewaren dus uiteindelijk verdwijnen je foto’s en profielgegevens vanzelf. Ondertussen maak je gewoon een nieuw account aan. Mocht je weer opnieuw geblokkeerd is, kijk dan eens kritisch naar je gebruik op Badoo.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com